Домашно. Ќе треба да читам нешто, за Pulp Fiction и се надевам на интересно попладне. Си јадам банана и уживам. Смирена некако, спокојна. Напишав и песна, еве овде ќе ви ја пишам, зошто одговара на расположението (иако е од вчера инспирирано) Недела бр? Автобус брз оксиморон на мојата реалност. Лени и чај од липа и јагода разговори на шанк а над нас пијано и фудбал. Моментум. Врзани дланки за небесна сила. Недела е, ми е мила. Во неа кафето е со боја на злато шамичињата се веат на ветер а потем, полни мрсули ги виткам во снежна топка. Без удар. Мио мој Мио креветот е таман за нас двајца. Сонувач на занесот, танго на чинија полна љубов Среќен ладен ден. Тивок и осамен.
shelea mi se dopadna mnogu pesnicevo,osven ona za mrsulite denes se osekam onaka,melanholicno nekako,nitu"up"nitu"down".seuste me boli grloto,nesaka da mi pomine,deckomi e kaj mene i zaedno si go trosime vremeto..na vakvo vreme ne se ni ide nekade.mi se pie toplo cokolado.
и од мене едно А инаку ја денес сум онака...смирена и по малку уморна сега ке легнам да отспијам малце
Уморно,обврски куп! Уште на повидок! Го испотив задникот на орбитрек,ме чека добар туш и да си ги нагрнам крлицата и да летнам во решавање на круцијални проблеми во врска со моето постоење. Повторно,(не)другарки!По стоти пат,акција! Ќе имам син,ќе се вика Матео.Ќе имам и ќерка,ќе се вика Галина или Галена или Меглена. СВе ќе имам бе! Некако не можам да се стабилизирам во новата средина,со новите навики,со новото темпо,а времето ме гази.Не можам да жонглирам со луѓето соодветно,се нешто се незадоволни,а јас па будала им трчам по потребите.Пљук за Лилит смотаната! Ај така,бидете ми ин,бидете ми добри!Пис брадрс!
Пааа,добро,поспано, ама уште ме држи убавото чувство од вчера,ме насмеа песната од Shelea,ми се развлече насмевка ете тоооооооооооооооооооооооооооолкава. А всушност жал ми е за LaFille,знам како е да изгубиш некој што тек сега почнал да живее.И еве денес ја гушкам нејзе
Аууу! Жал ми е што читам лоши вести.......А баш сакав да ви кажам дека многу сум срекна.....и дека стомачните ме болат од смеење со едни гости.....и то ненајавени...
Како се чувствувам? Еве вака: нокти изгризани до пола прст, бумбари оро ми играат во главата, мислите ко светски путник - секој миг во нов авион. Ете така.
Uh denes bese napnato i so golemi odgovornosti, ama ajde sea ke se opustam so muabetive, so konjaceto i mezeto od babyketi
Во мометов фино и дуро и попмалце мрзливо.. :mrgreen: :mrgreen: Лечам фрустрации од работа , ептен денов 200 на саат ...
Како да се чувствувам?Тажно и осамено ......Изманипулирано .......И тоа од најдобрата другарка........замислете........а подршката и молитвите и позитивната енергија.......ако,ако пак ќе и затребаат...
Турбооооооооооооооооооо....... Конечно почнаа да се случуваат нешта... дури и премногу за мој вкус... ама ај, нека има!
ух поспано уште...ееее само три саати спиење како може да се чувствувам? Ама многу ми е ладно и не можам ни да спијам
офф.. ептен поспано! Прва смена во школо а вчера останав до доцна. Такада кога ќе се вратам од школо ќе спијааам!
Полна планови,полна амбиции и желби.Чудно е каков организатор сум,ама реализатор...ммммх...(ете ви зошто треба да бидам врвен менаџер,а не работник,ете!!!Ве молам една директорска фотеља за мене,планирам за брзо да дипломирам) Си подпевнувам една песна...ми притекува по некоја солза,ама арна сум си.Сега со оите другарки-книгите ќе се фатиме рака под рака! I can't resist Trying to find exactly what I miss It's just another day without you. Инаку вчера,чекајќи да ми рече докторката неееееекст плиииис во чекалната најдов списание и таап отварам и таааап една супер (добро не толку супер,ама симпатична) мисла - парче небо е доволно за еден ден,а цело небо не е доволно за цел живот- или така нешто...фино,ама не доволно.Чудна беше ординацијата.По некое кристално бонсаи,бронзена желка,кристална мачка,многу очила...не сум ќора,така ми рече!А порано бев,многу! Ми се оди и во театар!На Маркиза и таа другата,како беше?!Ангели во Америка,денес е на репертоар,видов!Ама немам време!Зошто си го губам!
Denes se osecam UBAVO! Denot e ubav ,se blizi rodendenot na sin mi,jas se spremam za prviot raboten den.....IMALO GOSPOD! Gospode sekogas ima,ama nie mnogu brzame niz zivotot...sakame se -sega-odma !!!! Iako imam custvo na neizvesnost i nesigurnost,trema...sepak mi e ubavo i VI POSAKUVAM NA SITE DA STE SRECNI!
odsabajle bev bas cool,posle se iznervirav poradi edna slucka,ama brgu mi pomina,sea sum si onaka sredno pisam na Feminava,gleam kviz na televizija i u isto vreme si praam muabet so decko mi.
Скроз еуфорично. Прво, на најдобрата другарка моја и е роденден. Второ, зошто добив 10ка и се гордеам, не очекував дека толку ќе и се допаднат моите чкрабанки на професорката. Трето, зошто купивме интересен подарок. Слонче - касичка, бесни хулахопки со дезен и книга од Ханиф Курејши, што сигурно ќе и се допадне. И сега си се дотерувам, си купив нови сино-зелени чизмички, со исто такво фустанче, си се налакирав, само да се нашминкам, и правец - роденден. Утре што се’ не ме чека... Ама ако! Сакам кога динамиката ме совладува... Подобро тоа отколку да се досадувам... Ве сака Шилеа (да не ми го грешите името, потекнува од She- таа, и Lea- лавица, затоа е Шилеа) Чао!