Денес издрнкано и безволно , немотивирано ,мрзеливо ..есенски. Добив па малку сум недруштвена и лошо расположена
смрзнав... ама сепак се чувствувам убаво во новата фризура ееее колку било убаво кога ќе сменеш нешто драстично на тебе, чекориш по самоуверено и станав уште раничко, па бев на кафе со другарки, па малку ветерот ме фати, всушност не малку... мнооогу ме фати, а јас на едно танко џемперче коските ми смрзнаа... и косата ми се затести малку од ветриштето и шишките малку повеќе ми забегаа... ама тоа е, есен е...
Нервозно рано насабајле ми се јавија не ми го одобриле кредитот од тутунака банка а имав толку многу планови.Сакав после работа да одам за Скопје и тоа ми пропадна заради небитни работи ај утре од сабајле ке одам па ке имам цел ден на располагање.Ладно ми е и ми се спие.
После трета смена на работа, како може? Ебано во главата, што би се рекло. Пијам какао и слушам стотројка, некако ми студи во собава, си го пуштив мачето греалка, ама ништо, нема ефект. Сандра вчера ме частеше у Мекдоналдс, а ја си се частев нова ташна, цела е дезенирана со мачки, не вреди за 25те евра што ги платив за неа, ама ми е гајле. Излечив комплекс, јебига. Бевме после тоа на Десонанз, се заљубив во виолончелистот од германското дуо... беше страствен во потезите. Сигурно е добар љубовник, освен ако не е геј. Со Сандра се смеевме дека не сме доволно кул и немаме доволно кратки шишки за у МСУ. Акна земјотресот баш во период кога свиреа едни лудаци некој амбиент прашума-еволуција момент, и се поклопи скроз. Се јавив по луѓе да проверам да не нешто ние се збркавме, ама не, акнало земјотресче. Чисто колку да се истрипаме. Друго... Трета смена, ништо ново, ништо старо. Со колешката, се подув од муабети, претежно монолошки од нејзина страна. Здодевно ми е. Многу. Џабе Десонанз, џабе земјотреси. Ми се сака, а овој ме дрибла. Ќе го дриблам и ја. Со немање време. Утре, тргам за Штип на драменбејсови, кузнае што ме чека. Осеќам блага тензија. Не ми се свиѓа тоа. Али ај. Тоа е тоа, грд ден. Петок.
смрзнати рачиња Излегов да шетнам, демек шопинг....кај се соблекувам на ова ладно време бе ќе чекам да почнат да пуштаат греење во бутиците, па дури тогаш ќе одам да купам не за друго, фустан требаше да пробувам и фактички цела да се соблечам (само по долна облека) Ете и главчето ме заболе од ладново, кај ме фато оваа страшна настинка од минатиот викенд уште неможам да си се опоравам,најгадниот дел ми е што од толку дување нос, кожата околу ми испука и ми е грдо сега...на секој саат се мачкам со помада ама џабе
Не само денес, се додека не помине есенва, и не почувствувам предновогодишно расположение ке се чувствувам тажно, мелахолично,песимистички и глупаво, без волја за ништо, дури ни за купување. Само кафе со цигара така малку што ми го разубави денес денот. Ех есен пуста, ме убиваш полека!
Настинато...Си мислев ја надмудрив настинката овој период и ќе ме одмине ама кај мене да ме промаши нема шанси,денес сум нешто подобра после два дена пиење по две кила чај и јадење ЛУК си мислев лукот е здрав ќе јадам,и сакав да верувам дека е ко магично стапче,ќе го изедеш и ОП ти ги отвара очите,ама не било така...Како и да е,сума сумарум не сум толку лошо денес, па ќе може вечер и да се излегува со другарки.
Денес најмногу се смеев и продолжувам со смеењето. Шетав, шетав, се изнашетав. Премрзнав, но важно се раздвижив.
Многу дружељубива денес јас. На кафе со стара познаничка. Си ги пропуштив предавањата, не научив ништо (а не дека ќе научев) Два часа во старата ни чаршија, си дишев воздух и мирис на ќумбе. Е стварно е прекрасно таму...и слапече плус. мх,мх, мх... И дечко ми. Со врела уста. Многу убаво. А времето надвор смрзнувачка. Да не ме сфатите погрешно, најодвратно време има во Октомври. Го мразам овој месец, ме уништува... Денес како вчера, утепана. Среќа што бев малку расположена , па си сошив тесно фустанче. Сама!! А дали ќе го носам.... ееее тоа не знам. Ме е*е времево, и цела сум зае**на!
денеска се чувствувам како да сум однесена со ветровите, а и навистина сум .. ветерот надвор ме дувна речиси и сега си се обидувам да не излегувам многу,многу
Нерасположено, смрзнато, безволно, а и пред се настината сум, па најверојатно затоа се чувствувам така ...
Денес - nothing special. Лошо ми прави грлото, неможам да зборувам и се трујам со чаеви и други топли ствари.
Преморена сум, но ќе издржам вечерва ! Право од училиште лутав низ центар, па пеш накај дома... нозете не ме држат. Испив две нес кафиња и едно турско и уште ми се спие. Уште ме држи возбудата од вчера, а денеска ми стигна преубава и искрена честитка, за жал од многу погрешна личност. Преубаво ги средив ноктите со весел жолт лак и црни смајлиња.
Денес се чувствувам смрзнато............бр бр бр! Исто многу ми е досадно.......цел ден со филмови.....
http://www.youtube.com/watch?v=QcShVH6SDI4 ..... со смоквин лист насекаде сирота????????????? сега дури го приметувам ова