Исто како времево Сончево, топло, разиграно. Само една мисла ме мачи-како ќе се навикнем на ладно кога ќе заврши оваа убавина Другарка ми уште повеќе ми го разубави денов, ништо нема да ме извади денес од колосек. Си сум весела и точка.
Прејадена, а сега треба да одам на ручек кај тетка ми на свинско каде ќе го сместам ухххх Плус да не заборавам - мразам фудбал !
Одлично, акумулирав сонце за цела недела, се изнагледав дечиња, Зоолошката ја потсредиле, машала, заличела на нешто. Прошетав и низ парк и ми купија шеќерна волна , леле бре колку сакам да ја јадам. Девојки, колку чини едно такво апаратче за правење шеќерна волна, имате претстава? Жими се' би си купила едно, да си правам по дома. Животот е убав. Животот е створен за уживање.
Изморено од се` што ме опкружува. Посакувам само капка љубов, почит и верба. Некоја личност со која ќе можам да зборувам отворено. Да нема препреки, малограѓанштво и злоба. Кога ќе ме допира за рака, да ме допира за срцето. Сплотени како едно, заедно до врвот. Ете толку ми треба, само толку за да бидам среќна. Не барам богатство, палата или пак други материјални работи. Kако растам се повеќе и повеќе забележувам дека светот е еден огромен ринг за борба. Секој игра себично, сурово и безчувствително. Судијата е суров и неправеден, неправеден според нашите сфаќања. Со труд и воља се бориш за да не паднеш, храбро и гордо, но повеќе си заинтересиран за другите отколку за себеси и добиваш удар. Паѓаш на земјата. Кога се одбројуваат последните секунди се прашуваш дали вреди да станеш за да проживееш се повторно, повторно....и повторно. Доза на оптимизам - секогаш стануваш и се исправуваш, но зошто? Која е причината? Ќе бидеш нокаутиран. Прашањето е дали порано или подоцна. Дали би забрзал или би забавил ? Дали го менуваме костумот и се враќаме пак на рингот ? Или можеби одиме во голема оаза полна со убавини, додека пак спротивно од неа има пустина, жед и глад? Животот е круг кој постојано се врти. Нема излез како и да е. Кои сме ние всушност? Кој не прашал дали сакаме да сме тука, дали сме спремни за цела тортура? Исплашена сум. Се плашам од луѓето и од нивната алчна, себична и злобна душа, доколку воопшто ја имаат. http://www.youtube.com/watch?v=MHZ79InLGRY
Катастрофа ми е денот, разочарана сум крајно, цел ден плачам... :'( И болна сум, уште не сум оздравена како што треба
Некоја чудна, продуховена енергија денес. Прво, конфузни сништа, сонував мачки - исти такви начекав денес во Центар и покрај банката кај мене у населба. Многу вода во сонот - препрека, истото нешто се повтори кај Воена болница, не можев да поминам од бара вода низ цела улица. Запалив свеќа во црква по многу време, пред воопшто било што од ова да продумам. Св. Петка од секогаш ми била темнината во мојата светлина, а и родена сум на нејзин ден, и чувствував потреба да и се расплакам. Жена убиена со меч. Последната нејзина желба - да биде оставена насамо, со своите мисли. (за ова не сум имала поим дека било така!) Мачки, вода. Симболи што не се случајни. И еден манијак на ФБ што од лажен профил ме проследил. Се сомневам, многу се сомневам во еден човек. Ама ок е. Веројатно премногу го имаше во устите и мислите на другите периодов, па затоа. Има, има некоја чудна енергија денес, ме вози, лебдам. И слушам Префаб Спроут, како ми велат... Кога љубовта паѓа, лагите што ги кажуваме, служат само за да се залажуваме уште повеќе... Дали си тука, ме следиш? Многу блиску те чувствувам... Внимателно Ана, внимателно.
Убаво , си ги средив ноктите за неделата што ни е на прагот Се избањав , спремна сум за во школо Спремна вака физички , зошто научено скоро ништо немам . Уште поубаво кога татко ми ќе дојде да ми направи вечера- морски плодови
Разочарано. Прв пат покажав слабост и си добив едно трескање од земја.... Ама ако барем си се вратив во реалноста. Барем сега нема да се прашувам што би било кога би било. Барем сега знам на што сум. И боли... Ако. Ќе боли, ќе боли, ќе преболи
Зависи во кој дел од денот. Ехеее па долг е денот, сто расположенија се менуваат Сабајле ми се спиеше ужасно, ама јбг, што се мора, мора се. Па на работа се изнервирав, па бев среќна, па пак се изнервирав. После се збунив нешто Ама ајде и тоа помина. Па дојдов дома, си пуштив музиче па се расположив. И еве сега конечно убаво ми е на душичката
Мамурлак проследен со тешка мигренозна болка во долниот дел од мозокот и температура 37.5. Патем ме боли цело тело и имам запаление на мускули... Е, па ај на здравје!
Недела, учам за Понеделник а за Понеделник имам најмногу за учење+писмена Како да се чувствувам-малце како потресена
сума сумаре на денов ( веќе вчерашен му доаѓа ) се чувствувам стварно потресено.... повеќето работи се супер, но најбитната не е, и се плашам и чувствово уште долг период ќе ме прати