Како се чувствувате денес?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Lilit, 26 ноември 2009.

1. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Уморно..учев ;( ех колку неќам колоквиумски недели... :devil:

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.272
    Допаѓања:
    67.878
    E сега веќе
    пијано
    :rofl:
    И оној мојон ќе го јаде, ама дебело, не е свесен што го чека :devil:

3. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Исто како вчера. Дури и полошо... ;(
    Да не се повторувам со мојот предходен пост на темава бидејќи истото би го кажала повторно само до други зборови.

4. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Нерасонето :yawn:

5. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Горделиво 8)
    и покрај цела мрза
    половина од денот ќе го поминам во пешачење :)
    вечер има да спијам како пајче :lol:

6. beticka

beticka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    23
    grdo navistina ,bronhit vo kombinacija so sinusi i bubrezi,ako ima nekoj sto znae nekoj lek za sinusi ve molam da mi kaze ,me umrea veke dolgo vreme .pozdrav do site

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.941
    Допаѓања:
    164.063
    Секогаш кога ќе си го изодам патот,со голема радост до саканата точка,исчекување,планови и...застанувам ама баш точно на посакуваниот центар со цела радост на светот и си викам,ееееее ова е тоа што ви зборував и тамам си си помисли да,да,тоа е местото каде што се спојуваат фантазиите со реалноста,шкрап,завесата долу.Мрак!Кога ќе погледнам назад и кога ќе погледнам напред,ми доаѓа да погледнам тажно сега!И можда ради драматичност танго музика во позадина,затоа што мора се да е драма и кога не е убаво.Исцрпена сум по ѓаволите,а треба да земам залет!

Ме однесе меѓу жолти ливчиња на топол ветер.Мошне катарзично искуство при молкот на глупата модерна цивилизација со сите нејзини пропратни другарки технологијата,динамиката,пилатесот како мода,заедно со јогата,преценетото кафе со пријателите (ооох колку и да се вистински пријателите ова доаѓа од некој италијански филм од американска продукција со смешано време за капучино и еспресо,ама што ти е гајле,фино звучи и е филмски,а и народ да види дека водиш исполнет живот и си сакан.Или ако е француски,утринско кафе или чај со багет со лукче или можеби миризлив кроасан,сеедно,поентата е,што го имаш заедно со твојата пријателка со совршена фризура со совршени прамени и ... зборувате за нешто мошне интересно или оп,ја сфаќате разликата помеѓу бојата прљаво бело и слонова коска)и звук на природа.Лудо жолто ливче сум јас,а тој тоа го знае.Неудобен беше,а незгодна сум и јас...со отворено срце во ситни часови се случуваат најубавите исповеди,а кога му викаш ти си незрело дете,јас и заминувам,си заминуваш не затоа што сакаш да си заминеш,туку заминуваш со она,врати ме,врати ме,врати ме кретену и чисто колку да добие тежина муабетот за да сфати колку зезнал.И фино е кога навистина сфаќа,нежно е и мило,топличко,многу потопло од овие последни сончеви зраци.
    Еве баш сега имам желба за филмско кафе или ручек.

Мразам што сум опколена со снобови.Кога ќе престане да се зборува гласно за капутот од Милано,нова година во Виена или Рим,аџилак у Ерусалим,вечера со кралицата!Чизс луѓе!!!Направи да дознаам дека го носиш светот во тебе со твоите постапки и твојата немалограѓанштина!Или...сакаш да бидеш дел од елитата влечкајќи се по коктели за гага пиење и храна?!Никогаш не ја сфатив поентата на гага пиењето и храната...навистина.Јадам и пијам затоа што ми се јаде,а не затоа што е без пари!!!Се замислувам дали и уопште се снобови,снобот бар не сака да знаат другите дека сака работи без пари.Мхм,ова е најчист вид на малограѓанштина!
    Сеедно,позитивните промени се гледаат на секој дел од мене и трагата позади мене.Многу сум неодлучна денес...или не сум?!Не знам дали се позитивни промени,зошто никогаш не заклучив дека ми треба промена,освен нова боја на коса или чевли,сеедно,еволуција,растење,зреење...евидентно е и добро се одвива,да не речам по учебник.Мислам дека ќе направам непромислен чекор во наредниве две години,ама нема да се каам...или ќе се пријавам во војска или ќе заминам во Африка поздравувајќи се со писмо и ништо повеќе...ќе ме убедуваат да останам,не за друго,а се плашам дека можда и ќе можат да ме прдомислат кога ќе ми речат дека ќе умрам од маларија.

Ме чекаат мали задоволства и награди!Тоа се чекашe!И есенско чистење на телото гледајќи и во очи на зимата!Варен замрзнати зеленчуци,јогурт,бистри супи и уште нешто такво,уз имунал у чај.Мееех...

И да,грди девојки,не сте секси!Кој ви рекол дека сте секси?!Остај...секогаш фините имаат недостаток на самодоверба.
    Одам на гушкање,ве гушкам и вас!И ве грицкам!
    Лил

На Nina24, mims-89, Sweety-Tweety и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Задоволна од самата себе, исполнив тоа што си го ветив :) Трчав со другарка ми на стадион 13 круга и преубаво се чувствувам, ќе одморам малце и вечер сум на тренинг.Ама се радувам како мало дете кога трчам, решена сум ептен да се стегнам и да намалам некое килце овој месец.Само не ме фаќа нешто желба за учење :$ :lol:

9. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    965
    Супер, само прееска успеа да ме изнервира една дволична личност, но сепак сум супер :)

10. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Супер поминат ден. Сонцево баш ми годеше :)

11. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Денеска се чувствувам прилично добро. 8)
    Малце бунтовнички настроена.Инаку не ми е јасно до кога завист во овој свет. :envy: Те гледаат луѓето дека си расположен,еднаш после долго време и веднаш гледаат да те онерасоположат или пак да ти ја спуштат самодовербата и да те понижат.Но знам веќе и јас тактика со таквите луѓе. ;) Од сега натаму само ќе ги игнорирам тие нивни зборови и кратки одговори кога ќе ме прашаат нешто. 8)
    И да морам да го стеснам изборот на луѓе со кои вреди да се зборува и да се дружи човек. :!:

12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Толку мизерно и истовремено смешно се чувствував утрото со двете мандарини згнетени :D :D :D Па активно :geek: , па поспано :yawn: ... лелее бура! Паузата ме расположи, ама на сметка за тоа морав јако да се избунам и + да ја згрешам вратата :$ :lol:
    Сонце златно, сета енергија му ја абсорбирав, а средбата со убавата уште толку ме огреа, толку ми недостигаше, една недела ја немав видено :* Смешки едно кило тешки забиберени со разговори по телефон и коси очи (кои некогаш ме нервираат.... по неколку пати во час).
    Сега ми е најубаво. Секогаш ми е најубаво кога сонцето ќе зајде, ноќно дете сум јас :)

13. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Мизерно. Стваро не знам што ми е проблемот . Се замарам со глупости а главата толку ме боли што едвај гледам . Мразам понеделници. Мразам глупи и некултурни луѓе. мразам пари. мразам болести. Мразам солзи . Мразам да ги гледам најмилите како страдаат , како се караат ... ме убиваат .. а тој не ме разбира ... зарем јас забегав или пак сум сеуште нормална девојка која има ужасно глуп ден и ги преувиличува работите? ... измешани цел куп чувства. Бес тага болка разочарување мрзливост... потребен ми е мир- зарем многу барам? сакам да плачам да плачам додека можам ... да се олеснам. Ги мразам ваквите периоди кај мене.Се осеќам дека вака плаќам за периодите кога сум среќна. Тагава ептен голема камата наплаќа.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Настинато, со нос што шмрка, на секои 5 минути кивавици, преладено. Осамено, депресивно,полно со инспирација.
    Тоа се зборовите со кој можам да се опишам во моментов.
    *и да, ми се јаде благо.
    и дебело се чувствувам. :!:

15. violinistka

violinistka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    152
    Уморно..Кај и да е ќе идам да спијам |-)

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Изнемоштено, 3 дена неам јадено, а и умнициве сеа најдоа да растат уфф главата ми пукна ми клука ко ментална ее ради тие бескорисни умници!
    А и ми се гади од се, неможам ништо у уста да ставам... дури и киндер јајцето едвај го јадам :( ахх само да е хелико пак! Не ми треба сега тоа... мене ми треба љубов... ама ни тоа го нема... :(

17. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Огромна варјација во чувства! Ту насмејана до солзи, ту депресивна и намуртена! Е така е кога сум во ,,оние денови,, од месецот!
    Ме мачат некои мисли, ме мачи она низ што треба да поминам утре! Јас радо би го одбегнала утрешниот ден и тоа глупо чувство што цел ден ме потсетува дека не можам да бидам комплетно спокојна! Понекогаш си велам дека ќе престанам да барам спокојство бидејќи е невозможно во овој свет да најдеш мир и опуштеност, ама пак настојувам и се стремам кон таа цел-спокојство! Уживам кога ќе ја постигнам, а се јадосувам кога ми недостига! И цел ден си велам едно те исто, да ризикувам или не? вреди или не? да затворам очи пред проблемот или не? Уффф само колку сум збунета...но едно ме теши, утре ,,проблемот,, ќе биде делумно надминат,и барем после се ќе се чека само мојата одлука!
    Се чувствувам како најголем компликатор на цел свет, од мравка слон правам :tmi:

18. christina

christina Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    12
    По досадно од денес,здравје!

19. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    513
    Исполнето уште откако станав. Прекрасен ден. Само можеше да биди потопло, барем вечерва...
    Инаку, моментално сум кома... од што сум преморена ме мрзи да си легнам... :^)

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Наспано :rock:
    Факултету, сигурна сум дека не ти недостигав денес да се влечам така заспана и секси по твоите изнемоштувачки скали со моите вајани мали ноџиња.... се занесов малце :D :D :D
    Ама колку си се сакам утрово, тоа чудо едно. Ја слушам чукнатава тројка на Метрополис и навистина ми го разубавуваат денов :D