Како се чувствувате денес?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Lilit, 26 ноември 2009.

1. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    Не сум нешто посебно расположена... можеше и подобро! :)

2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.413
    Допаѓања:
    143.199
    Расположението денес вртоглаво ми варираше, просто кога ќе помислам на тоа, глава ме фрка :)

Станав ненаспана зошто работев до 4, ама среќна поради очекуваната средба со некој кој ми значи од животов повеќе. Во меѓувреме не знаев дали средба ќе има или не, па така расположение ми се смени 100 пати, се до мометот кога решив дека ќе одам на кафе, па макар земјата престанала да се врти. Ми се разбуди бунтовнички дух, нека ме пеглаат колку сакаат, слободно и штирак нека ми стават, имам ја приоритети :D
    Интересна работа е како некои луѓе те полнат со енергија. Само едно кафе, средба од час и малку, ама доволно да имам насмевка и да поднесам се до крајот на денот. А после фала богу следуваше и пеглање и штиркање, а јас мртва ладна :D (а ти си ладна, о-о-о-о-о ладнаааа :D )

Ме фати мака зошто куферот се уште не ми е испразнет од пред 2 дена, а утре пак треба да одам. Им кажувам на децата дека пак нема да бидам тука, ми викаат дека ќе им недостасувам, ама знаат дека морам. По ѓаволите, во вакви моменти ми иде отказ да дадам. А мачно си ја сакам работата, особено сега. Само не очекував дека толку ќе морам да спијам надвор од дома. За мене Македонија е мала, и би возела секој ден од најдалечното место, само да спијам дома. Ама не мислат сите така.
    Вечерва уште имам работа, утре пак ќе возам и ќе се молам да не ми се приспие пак како во петокот кога буквално ќе заспиев зад волан, и тоа неколку пати.

Толку се изнервирав, од добиената домашна која не сум ја ни почнала, што на излегување од работа, 2 саати откако ми заврши работно време, си ја заборавив сопствената ташна. Ништо страшно, ваљда ќе ме чека утре. Важно телефонот е со мене ;)

И во едно такво депресивно расположение прочитав нешто што ме лансираше во вселена, пишав назад еден роман кој го пишував саат време, ама знам дека на некој ќе му биде убаво додека го чита :) И можам уште 10 да напишам.

Ех, ПМС...

А утре... градот што го сакам како да сум родена таму, па после едне друг што го сакам речиси исто толку...

Ајде сега, на работа, на труд. Проклет да е капитализмот, и тој што прв го употребил зборот дедлајн.

3. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Денес...Абе онака. Фино.
    Кафе,цигара....Факултет,обврски...
    Е тоа ми боди очи.
    На некој му убаво без мене. Добро,нема проблем. Така и ќе остане.
    :)

4. Mona-Lisa

Mona-Lisa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Супер, релаксирано, опуштено ... :mm:

5. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    Исцрпена од работа , а до крај на работно време има уште ихаха :(
    ама тоа ти е , ќе мора да се издржи

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Леле како ми се спиееее :yawn: :yawn: :yawn: Епа така ми е кога останувам да гледам филмови до доцна. А утрово станував само за ЕДНО единствено предавање кое не го додржавме цело, а ми го плеснале во прв термин. Уф! :@
    Ама па времето поминато со колешките ептен ме расположува. Собрани од неколку градови, се цепиме од смеење кога едната рекла ПАЈНЦИ, другата ВАГАНИ, третата вика АЛЕ, ШО ВИ Е ВАС? :D Македонија во мало (демек иначе Македонија многу голема е :D ).

7. SweetCandy

SweetCandy Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    20
    Само што станав со главоболка,а и грлото осеќам ме боли :( Бедно :@

8. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Морам да се одделам од компјутеров бидејќи не сакам да чувствувам грижа на совет заради неодговорност.
    Кога ќе ја завршам денешната главна задача ќе се чувствувам посреќно и задоволно, сега ме копка нешто и се осеќам како да ми фали нешто.
    Ај маст ду ит .
    Лукс се може, се се решава се се учи трам, трам, трам ( ууф ама се мотивирав сега)

9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Задоволно. Ми се погоди фризурчето, рацете да и’ цутат на фризерката моја :emo:

На FBI, TeddyGrey и Phyramide им се допаѓа ова.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Такоџе!!!
    Секогаш после фризер се осеќам ко манекенка на модна ревија ... :D :D :D

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
  12. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    па...ништо посебно...омалаксано,ми се спие,малце осамено се чувствувам...незнам дали вечер да излезам |(

13. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Не се чувствувам, јас СУМ болна :sweat: :( :doh: Со температура, портокали, лимони и книгиште за учење, се чувствувам никако. Па и ова :puke: нешто ми требаше, да не можам да внесам енергија преку храна :doh:

14. ma4e-94

ma4e-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    42
    катастрофално разочарано.... ;(
    многу лошо...нервозно :@
    сакам да се исплачам ;( ;( ;( ама немам солзи :@ ;( :( :worried: :@

15. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    После двете 9ки, сосема ок.
    Веродостојно на она што го преживеав за да ги средам тие семинарски.
    Баш денес сфатив колку факултетското дружење ми недостасува! Ах! Онака, со воздишка, сите тие дремења по скали, јадење сув ѓеврек, кукање дека животот ни е сведен на скрипти и маки.... Сето тоа денес во флешбек, како мојот шарен шал, оооп. Си се сврте во сферата на спомените.
    Дефинитивно среќен ден.
    Цел ден трчкав како дете. Сонце, колеги, Менада, варено вино, кучаци и мачки, цигаре и глупирање на џезот што плампотеше како да е пуштен од стара крцкава плоча.
    Пишуваме, со колегава ми. Се смееме дека растеме ко брези на росна ливада и лепиме стикери со смешни пораки по влезни врати на згради.
    Херојот е повредена душа, која сака да слуша. Знае дека сум позер и глумица во маало, така вели. Само да не излезе Ањушка на површина, оти тоа е стравот.
    Храброста се вика Ана.
    Можеби.
    Мирно ми е на душава, по сто години. После ќе си купам Теа Модерна, и ќе го читам Иван. Се гордеам со него!
    :*

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  16. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Аххх, прекрасно бреее топ супер. Денов партали, абе си ги гледам луѓенцава низ градов, сите такви весели насмеани, ми се згреа душичкава денеска од мерак. Што ни прави сонцево еее како не беше ваков секој ден :):)

17. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    стршно не видов ни с од сонцево денес, утре имам важен испит и морав цел ден да учам :(

18. Julija-T

Julija-T Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ептен среќно сум денес.А има некој заљубен? :)

19. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
  20. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Колку ме боли глава не можам да ви опишам.
    Вчера цел ден, а повторно ме пречека и утрово. |(