Кога би почнала да пишувам како се чувствувам моментално, можам да напишам 30 реченици, а никој да не ме разбере, дури ни фемина. Што корист од тоа што ќе го напипшам, во ворд ќе почнам да правам нешто оригинално, па ќе видам што ќе направам. Не и не, не знам дали е убаво да криеш емоции и кога самите се борат да излелат од тебе, ама се борам јас со нив . Се прашувам зошто секогаш ни е полесно да ја искажеме нервозата одколку тагата? Моежби ни е страв да не бидеме повредени после тоа или осудени? Не знам дали чувствувам некоја доза на тага или среќа истовремено во мене... или ни едното ни другото или не сакам да признаам ни пред себе... Како и да е Итс а уондерфл лајф, и јас никогаш нема да гив ап , ќе настојувам да си ги остварам целите, чекорам по патот наречен живот и иако никогаш не знаеш што може да ти донесе и зеде истиот, сепак ќе си продолжам во настојувањето. Нема да дозволам никој да ми го попречи дури ни да се обидува ! Кога сум во прашање јас и моите амбиции можам да се претворам во ѕверка само за да се одбранам и да си го постигнам тоа што го сакам. А тоа што го сакам, нека не се обиде никој да го уништи, бидејќи и пред да проба лошо ќе го снајде. Не сум претерано амбициозна, туку претерано свесна за се што ми се случило и што може да се случи и што ме очекува, па да бидеш амбициозен не е грев. Грев ќе биде и покрај толкава амбициозност да не ти се исполнат амбициите.
Најубава. Ослободена од секакви мали, ситни и непотребни грижи мирно го чекам крајот на работното време , за да се посветам на остатокот од денот наречен - живот. Денеска можам да направам се'. Те имам тебе и се имам себе.
Налудничаво со очи широко отворени После непроспиената ноќ,акробатското утро во кое ги разгибав сите мускулни влакна, со помош на две битни компоненти од телото на дечко ми, јас сеште го слушам тајфунското струење на крвта по вениве....што ми е бре? Се дрогирав ли синоќа? Се плашам до вечер да не завршам чучната на Крстот на Водно и да зобам пуканки....хиперактивност шо ти значи Кафе за денес- јок. Роко синко, кажи алелуја! Денес го занемарувам времево-ѕивра, ќе бидеш прошетан на подолга релација...може и ќе ќариш нешто, редно е да залечиш рани
После вчерашната вечер, и утринската главоболка, прекрасно! Премногу работи за кратко време. Денес максимално хедонистички. Уживам! Ах уживам во мирзливите стапчиња, музиката, книгата што ме воодушеви премногу, и во такото што си го подготвив со слаткото чили мммм! Денес се препуштам во уживање со самата себе, и се изолирам од реалноста!
Да постоеше таков збор со кој би можела да ви опишам како се чувствувам денес, би го напишала во истиов момент. Чудно, убаво, волшебно. Има и виновници.
Исплашена,можеби е од сето тоа што го кријам во мене.Некогаш и размислувам да им кажам се на моите,но не неможам до толку да ги разочарам... така да оваа моја исплашеност ќе потрае
Еуфорично со причина. Ќе се слави...не во моја чест, ама сепак пресреќна сум. Поминува времето, а јас како дете ги бројам и минутите. Без ни малце грижи и притисоци, пред да дојде моментот, времето ќе го поминам со четките, боите и платното, инспирирана од Црниот лебед и букетот што мајка ми го купила на пазар, се работи на мојата нова слика која сеуште нема име...
Ми фали некоја даскичка сигурно! Вчера, со каубојките бев најгласниот дамски примерок низ Скопје. Прво во Менада, па во Калдрма, па во Ла Кања, за да на крај пак во Менада да се церекам како дупната со шило, заедно со пијаното ми друштво, да ја пееме Никола Никола во терца и фалсет, урлајќи и уривајќи ги сите ништожности. Згора на се’, кога бев дома, си реков - Сакам мирно пиење вино вечер! Никакви ѓурултии, ништо повеќе од она што ќе ми го издржи срцето. И ете, се чкрапав со апаратот, ставав перика на глава, испушив една цигара, ги заборавив нелуѓето, се наголтав комплименти... И знаеш што? Многу е добро! Сега ќе си правам соини шницли и супа од брокула, ќе си го симнам Часови и ќе мижам стоечки. Моиве, не ме разбираат. Мајка ми вика - аман, како да имаш 17години. Па толку имам бре. Од секогаш толку имам, така чувствувам. Што би рекол ѓаолон, имаш очи како дете. Сите глетки, први и првнати. Постојано прашувам. Можеби нешто што не сакам, ќе дознаам. Но, лека. Имам оружје и панделка во коса, мошне палава. Очудувачка! ПС:Кога сте пијани, не рецитирајте поезија, барем не во округ на луѓе кои не знаат што ве спопаднало.
Како се чуствувам денес (воедно расположението ме држи неколку денови па ќе пишам општо)..... Несоницата се влече по мене уште од петокот или ќе си земам за слобода саботата сабајле кога успеав да склопам 2 саати мирен сон по враќањето од концертот кој толку време нестрпливо го чекав... саботното утро на работа ех како ли сум изгледала на работното место подобро и да не комемнтирам. алкохолот и сето останато уште испарува од моето тело а јас така осмев 6 ка и желба за работа. по завршувањето на работното место правец кај мажулето ми драго две три гушкања и превртувања во кревет со неколку акробации и правец кај друштвото да се заврши прекрасниот викенд од сонот ништо зар треба ли да се спие ??? а со друштвово од нигде никаде се пронајдоа некој слики ааааа кожа ми се крена и фацка ми се откина од смеење до доцните ноќни часови на гримасите и изгледот кој сме го имале и имала пред неколку години и трагедијата да е уште поголема никогаш во живот не сум ги погледнала тие фотографии. И конечно ете следуваат 3 саати спиење и правец денес ете дома со насмевка на лице релаксирано со доза на задоволство и добро заклучен викенд седнав пред компјутер да ви пренесам дел од моите чуства кој ми го окупираа телово и ме краваат во облаци. Си го сакам чуството на среќа
Совршено добро! Всушност, целиот викенд ми беше одличен. Со луѓето кои ги сакам на целиот свет најмногу! А денес... кафе со љубовта на мојот живот! Ова речников (мислам на љубовта на мојот живот) не личи на мене, ама разнежнета сум, што да правам Денов е совршен. Сакам многу вакви денови. Сонце сакам! Едит: само да појаснам. Многу сакам денски кафиња, посебно ги доживувам, и тоа е една од причините поради која што сум посебно среќна Другата причина е ТОЈ. Го сакам бе, го сакам!!! Што изјави дадов на 30 години, сама си се чудам
Во глобала - супер. Сношти беше весело, грлс најт. Си легнав со ден, се разбудив со ден Но нон-стоп ме гони таа четврточна ноќ. Ах леле што ми требаше
Се чувстувам типично како за недела! Баш ова време вака, врнежливо некако тмурно, силен ветер ... ме мава депресија, но сега пред спиење едно добро филмче и 5-10 стр. од книгичката и убави соништа