Па ПМС-овски. Еднаш вака, еднаш нака. Плус досадно на сето ова. Ај менувам барем друштво вечер, ќе се збрлавеме сами со другарка ми иначе.
имам спиено одвај 4-5 саата ...ама не сум уморна...а мојве се разведуваат ( сега ли најдоа?!) уфф ми го уништија животот
Сабајлечки нервозно, поради дотичните особи ПОД мене што урлаат сабајле во 6 саат. Добро дали сте нормални?!?!?! Влезете си внатре и зборете колку сакате, не на тераса!! Лето е, луѓе спијат со отворен прозор можеби?! Не ви текнува?! Се надевам нема да продолжи исто денов
Денес, ни као да сам лимунаду попила, ма јок! Денес се чуствувам ко хуба буба залепена на по некоја случајна баксуз чевла. Ко чунга лунга со истечен рок на употреба. Ко мастичено од Playground Love спотот на Air, по могуќност јас да не сум Кирстен Данст а Џош да не изгледа толку како немутиран пубертетлија. Не не, јас ќе бидам мастичето Се лепам сегде и на сешто. А уствари нигде не останувам ниту пак издржувам залепена. И мислам дека од жештиниве летни ми се причинуваат ствари. Леплива ама сепак лепршава, со фрци фрц чатал чекор среќавам една мила особа, другарка, и тргнуваме да се изгушкаме - ама во шмизл филмска варијанта, бакнување без допирање, гушкање без лепење на мишка изнад мишка и велам - ај што е свежичко. Абе така ми надојде. ПМС, јбт. Без да пропелтечи нешто, автоматски ја стави раката на чело - арна си, ај на кафица утре. Ајде. Е таква сум, спонтана денес. И нејќе да ми чуе јас после работа идам да си играм со песок. Со кантиче и со гребло. Спонтано, мрднато, и прилично глупаво, оно ко да ми падна инстантно ИКВЕто денес и маркантно носталгична по времињата кога ги трпевме жештините со платнени црвени - евентуално зелени ролетни, па тегнеш па ти се дига, и се нервираш и се дереш - мамооооо не работи ролетнатааааа. Ете така се чуствувам. Али па весело ми е бе, што па да не
Разочарано, ненаспано, исцрпено, мрзливо. Не ми се оди никаде повеќе. Ја пропуштив последната шанса. Нема надеж повеќе. Можеби умира последна, но сепак - умира.
Аи што сум убава, згодноќа бре! Темен тен, светол купаќ Сонце, плажа, ладна чаша, езерце... па потоа малку прчење со очилата за сонце и со се‘ она на мене атрибутско Убаво си мирисам, убаво се чувствувам во сопствената кожа.