Како се чувствувате денес?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Lilit, 26 ноември 2009.

1. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Заспано и утепано :D

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Убаво, но преморено. Отидов викендов да одморам, а двојно повеќе физички се изморив. :D Изедена сум од комарци и куп други разно-разни инсекти, добив сончаница, а најстрашното се состои во тоа што наместо да поцрнам - повеќе побелев. Некој феномен ќе да сум. :devil:

3. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Некако ослободена од некој притисок како затварачот од шампањот кој лета во непознат правец, така некако сум фиииииииууууууууу! Па, станувам пенливо меурче, милина.

Ја слушам Ела Фицџералд и правам црно бели сценарија и ме мава носталгија за некое поинакво време, ама не на оној беден депресивен начин, туку со некој ентузијазам така нов и свеж ко бебешки сапун со мирис на лаванда. Се чувствувам ко глумица од староно кино од оние што се онесвестуваат од бакнеж смајлиштопаѓавонесвествопрегратканамашкосмајли, :emo: :D .

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Будно, живо и диво.. отидов јас лудилово да го истурам по Кеј.
    Нот интрестед ин шеринг дитејлс.
    Мада... ај само ова и обеќавам ме нема. Би некогаш во иднина да измислат начин како човек да си ја извади главата, како на куклите... знаеш?!? Пошто, со едноставно прочепкување на ушиња, рипање на една нога за да излезе вода од нив итн. не се прочистуваат тоа прашинките, паужинките, пајачињата и шимпанзуленцата што рипкаат внатре. Вака ќе можам со малото провосмукалче од кујна да ја усисам секоја бразда и да потсоберам тоа животинското царство по кафези.
    Аста мањана. Мада некогаш се мислам за аста нунка ама.... не, сеуште не!

5. milca

milca Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    осамено

6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Онака изморено поспано... :?: |-)

7. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Супер,и се чудам после долг пат и цела ноќ незаспана Супер се чувствувам ;)

8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Мрзеливо на горештинава, како некој гуштер се чувствувам... Требаше да испаднам да си завршам некои работи, ама нее. Баба Мецана ќе си седи дома со клима, па утре ќе се акам поштено низ град. :rock:

9. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    расположено :dance:

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Безживотно, тотално сум на 0, не функционирам. Се отрув :(

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Со здравјето сум стандард.
    Душевно сум во некоја вансериска состојба. Чудесии! Му се молам на Бога или нека се развие во нешто, или нека престане, затоа што не би можела уште долго вака.

12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    исто ко :drunk: без да помирисам алкохол :D
    по горештинава узас е да се двизиш а уште на клинички каде што никогаш не знаеш кој пие а кој плака лудница :headbang: како што ми земаа крв, мислам дека уште чуствувам поткозни иглички(и ова беше безболно :!: за разлика од другите лаборанти што го вршат истото, ама барем немам модринки ко да сум се дрогирала :tmi: за разлика од друг пат)

13. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Ведро расположено освежено :) :) :) После прошетката се одморив малку па да прилегнам :lol:

14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Keep the body - take the mind, mister Linch!
    Според Владек, во истиот момент во кој детето се одлучи да живее според правилата на своите родители, сакајќи просто да ги задоволи нивните очекувања и да ја придобие нивната љубов, започнува со живот на преживување. Јас, никогаш и не живеев според правилата на моите родители. Но, не можам да кажам дека моите избори биле чисто мои, направени според мои правила.
    И, кога живееш по свои правила на овој свет, всушност, преживуваш. Пошто, твои, мои... свои правила и не постојат. Тоа се всушност туѓи, наметнати правила де, поради околностите на универзумот, поставеноста на ѕвездите, големите и малите; сегашноста, минатото и иднината. И сепак, колку и да се трудиш да живееш, ти сепак преживуваш според, тоа како преживуваат тие околу тебе, тие пред тебе и како ќе преживуваат тие по тебе.
    Како, што комшивкава спроти нас се фали на своите роднини и пријатели, колку се вкусни нејзините кифлички, во кои таа додала плус една состојка со која рецептот на нејзината пријателка го направила свој или, како што татко ми, возкликнува за своето највеличенствено дело, поправената машина, која немало да биде поправена, доколку мајка ми не ги собрала сите расфрлени по земја штрафчиња, не му дубала над глава, кое штрафче од каде е, или и таа самата не завртела некое од нив, бидејќи не можел да го погоди местенцето... очилата не му чинеле. Но ако комшивкава не разбрала дека кифличките на пријателкава се всушност вистина убави, не ќе избрала да го смени својот стандарден рецепт на безвусни и тврди кифли, нити пак татко ми ќе имал потреба да ја поправа машината ако таа не се изабела од премногу перење.. или едноставно ќе си купел нова, ако имал пари за фрлање на секое нејзино расипување.
    Keep the body - take the mind!
    Затоа си го прифаќам јас своето преживувавање. Само така доживувам.
    Пак, будна сум пред се’. Така, некако се осеќам. А, тоа му е најпотребно на мојов ум. Видиш и па не е заради самата мене.

На Breezy и Freak.of.nature им се допаѓа ова.
  15. Freak.of.nature

Freak.of.nature Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    30
  16. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Вљубено и романтично.
    Сакам да вечерам со љубениот на некој балкон со поглед на океан. Па и да се гледа некоја жална река, пак ќе бидам вљубена и среќна. Всушност, нејќам океан. Ќе треба да носам долг, свечен фустан и да бидам дама. Значи ќе седнеме на неговиот балкон, на подот. Ќе гледаме во некоја река, додека не гледаме во самите себе. И го гледаме зајдисонцето, ги чекаме ѕвездите. Пиеме шише црвено вино и рзговараме за се и ништо. Повеќе јас зборувам, нели, како и секогаш. И ќе се љубиме и галиме.
    И потоа кога ќе се гледат ѕвездите, тој ќе влезе и ќе пуште музика на грамафонот. И ќе ме покани да танцуваме :inlove:

http://www.youtube.com/watch?v=wlDmslyGmGI

На zhap4e, Hipica и Breezy им се допаѓа ова.
  17. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    608
    Не можам да дефинирам! неодредено..малце тужно малце среќно,па меланхолично..чудна работа!

18. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Во голем шок сум. :?:

19. wild.cat

wild.cat Истакнат член

Се зачлени на: