Мераклиски, а и раат некој чувствувам. Си цврцнав едно нескафе за појадок. Морам да признаам, го искомбинирав со парче фурнаџиски леб. Па не се нормални бре, се купува ли таков леб дома, на вечен диеталец ?? Ама чувството што може да ти го даде фурнаџискиот топол, свеж леб, ниедно јаболкце или праскиче не ти го дава. Пих. Сега, ќе си легнам да читам, вечер ќе ги испратам домашните животни од дома, за да се дополни чувството на раат, мир и спокој. Па и во хороскопот тоа ми го пишале.
"It's all for nothing if you don't have freedom!" "Are you ready for a war?" William Wallace зборува наместо јас. Брејвхард! Грмотевици од музика! Недостига дожд. Килт.. и коњ ! Грми ти црешово топче, јас ќе мафтам со мечот. Јутуб би да пее „нечу да испаднем животиња“. А, како би то ја...! На репертоар се старите црно-бели или бледо-колоритни изданија од Денот на независноста. Денес е ден за ревизија на сите досегашни изданија од моето политичко „јас“... будењето, созревањето, р’жењето.. причина за сите протести и протести против сите со кои се протестираше! Едно видео не се најдува. А, баш со мисла за него очиве се отворија. Конфузија од ноти, ритам, басови и тапани ги тресе ѕидовиве. Главен зачин Лед Цепелин. Вокабулар за клањање. Прецизни ко хирург. Рез! Ок сме сите. Спремни за рапорт. Еден за сите сите за еден. Ама, само за денеска. ... недостига една чизма во четава. Ми го квареше обично патриотизмот. Потсетник носеше за едни предавнички корени од северот и други, уште попредавничките врски со истоков. Leaves are fallin' all around, time I was on my way Thanks to you, I'm much obliged for such a pleasant stay but now it's time for me to go, the autumn moon lights my way for now I smell the rain, and with it, pain and it's headed my way Aw, sometimes I grow so tired but I know I've got one thing I got to do.. ете ги. Ајде... http://www.youtube.com/watch?v=V9lKbcWH ... re=related
Потечен ми е мозокот, а тоа најверојатно се манифестира со очи - патлиџани, стомак во блажена состојба, уста - џоа Бугарка.
Многу лошо, несреќно, осамено, истрошено...разочарано, безнадежно, пребледено, уморно, безживотно... Ете така...
Се регенерирам попопополека. Мора... Имам две причини да бидам среќна денеска. Ако победиме сега, ке бидат три.
Дури предобро и попријатно од очекуваното со оглед на претстојниот период. Се надевам дека доброто расположение ќе ми потрае. Спојлер
Денес сфаќам зошто ни се случуваат некогаш грди работи.Оо баланс, јинг и јанг, карма, а, у, шуш, буш, џуш... ма поремечење чувства имам. И убаво ми е
Не се чувствував многу добро но благодарение на Хипица со нејзината слика (во погорниот пост ) се чуствувам порастеретено,некако по малку доагам при себе по поразот.. Хипице искрено ептен ти благодарам !
Вака. Не памтам од кога сум легнала пред 5 саат, а сум станала после 9 2 месеци спиење едвај по 4 часа во едно деноноќие и сеуште неуморлива и хиперактивна денес веќе се чувствува онаа изнамоштеност, епа време беше, арно и текна да се појави, да се наспијам како човек. Нозете ме болат, изминаа вчера добра километража, а богами и денес. Кафе со другарка ми, сладолед + ручек, и кружење низ цеееел центар пешки до дома!!! Автобус? Такси? Што ли беше тоа? Не бе, денес треба да се запре времето и никој ништо да не прави, пошо не е лесно да си Македонче, секој ден нешто се слави! Сеедно, нека ни е за многу години независноста! П.С. Штом уште ви куцам тука, а имам + цела соба за чистење уморот уште не ме совладал
Чудно, ко да имам вишок енергија која не сака да е потрошена, туку само прави да се чувствувам добро..