Како се чувствувате денес?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Lilit, 26 ноември 2009.

1. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    606
    Прекрасно :)
    Прекрасен поцеток на денот . Сиво утро, некој зрак тука и таму срамезливо пробивајки се , мирис на лето и есен испомесани и студен ветрец кој го разнесувасе мирисот од мојата коза.
    Мозности, срека, вљубени оЧи , музика од многу страни од светот... Сето тоа го имам околу мене секој ден веке неколку месеца а дури денес станав свесна за тоа.
    Бои и мириси испомесани. Санси и нови поцетоци.. :)
    Прекрасно цувство на срека која ме вивнува цел ден денес.

2. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    You spurn my natural emotions
    It makes me feel like dirt
    And I'm hurt
    If I start a commotion
    I run the risk of losing you
    And that's worse...

Се замислувам себеси како склоп од атоми кои трчкаат без везе, се судираат помеѓу себе создавајќи мини експлозија, а вака помеѓу себе си немаат блага веза. Секое за себе своја приказна, свој миг. Јас сум хаос од женска, а за неколку години ќе станам и жена.
    Како ли тие атоми да ги подредам по некој си редослед; како ли да и кажам: Ве молам, не се удирајте еден во друг; како ли ти да создадам една приказна од тие многуте...
    Љубовта моја сака да ми помогне, сакам и јас да му помогнам. Сакам и на мајка и татко да и бидам мила, сакам еден ден да и помогнам.
    А јас самата не можам, копчето за автоматско работење заглави во пубертот! Треба да се расправам со атоми и експлозии во себе за да станам тоа што сум или тоа што треба да бидам!

На mims-89, zhap4e и Miss-Independent им се допаѓа ова.
  3. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Секако,само не одредено.
    Разочарана делумно од личности кои незнаат да држат до себе и својот углед,а камо ли да се грижат за мене.
    Би пљукнала на таквите,тоа и го дозволиле.
    Во вакви ситуации уште повеќе ме усреќува фактот што знам дека има личности кои ми ја подаруваат цела своја љубов,невиност и вистина,колку и да е таа нож со две острици.
    И навистина сум среќна.Поради нив.Поради себе.
    И у инат другима. ;)

4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.419
    Допаѓања:
    143.300
    Посебно.

Читав разни глупости по интернетов и сфатив каков се не народ ја гази планетата. Се споредив со нив, и се почувствував супериорно.

Имав прилика од блиску да запознаам луѓе за кои професионално сум мала многу високо мислење, и сум ги сметала за многу подобри од мене. Се споредив со нив и сфатив дека не се ништо посебно, и ништо подобри од мене.

Читав книга за најважните особини кои ги треба да ги има човекот за успех а било кое поле, и сфатив дека поседувам најголем дел од нив.

Видов дека и моите најголеми идоли грешат, ништо помалку од мене.

Се чувствувам посебно, придружено од чувство на вина, зошто кога јас растев скромноста беше доблест, а просечноста беше препорачувана и посакувана.

На crazylady, sesilija, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.419
    Допаѓања:
    143.300
    Насмеана сум од уво до уво.
    Да не ми беа ушите, цел круг околу глава ќе ми беше насмевката!

Спиев четири саати, времето е облачно, чевлите ме стегаат... па што?
    Прочитав една слатка порака во која немаше ништо ново или невообичаено, и се насмеав до уши.
    Ми се јавија драги луѓе, и сега ќе одам да се видам со нив на кафе во маалото што ич не го сакам, ама нив ги сакам, а тоа е најважно.

Сабајле бев на еден настан, видов куп луѓе се изнаправив празни муабети. Чувството е убаво затоа што празните муабети се резултат на минат труд. Е многу си ги сакам соработниците!

На LivingGlam и sesilija им се допаѓа ова.
  6. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Денови кога растот е поголем од таванот.
    Рацете гушкаат 2 светови.
    Ушите слушаат и внатрешно.
    Кога, не ти е јасно зошто Си, а ти е убаво.

На Ariel и LivingGlam им се допаѓа ова.
  7. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Средно жалосно. :D

8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Наспана и одморена, работно расположена и спремна за прошетка. Да го искористам сонцево додека не почнат есенските дождови :)

9. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Уморно, дури и премногу од тоа што чувствувам :sweat: :sweat:

10. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Преубаво......исполнетоооооооо :) супер ми е!!!

11. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Катастрофалнооо....Ваков баксуз како мене не се наоѓа баш лесно :x :tmi:
    Незнам некако цел ден сум поспана,разочарана...Мислам дека уште малце и ќе си пукнам од мака :(

12. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    како робот

13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Ко Луцифер himself :devil:

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    среќно,пресреќно...полно со љубов :l:

15. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    Денес сум збунета, со раштркани мисли, анализи, преиспитувања...се наоѓам пред крстопат, по кој пат да тргнам....едната патека е сигурна, стабилна, но монотона и еднолична, другата е малку ризична, можам да добијам, но можам и да изгубам.
    Викаат кој ризикува-може и да добие, но дали имам храброст да го сменам животот, да почнам нешто ново, дали сум спремна да се коцкам.... :|

16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Мрзливооооо...ама ќе те победам мрзооо, секад ми успева :devil:

17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Top и супер расположена :* :* :*

18. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Еве вака се чувствувам [​IMG]
    Полна со извичници и прашалници околу мене. Сакам да се извикам и да ставам многу !!!!! и да дадам одговор и да ги снема ????. Што би било кад би било? Зошто човекот по потреба честопати го користи разумот и го замара своето мозоче?
    Ми треба бар за 1 ден да го снема мојот разум. Баш ми е гајле :^) често повторувана реченица ама не е така, секогаш ни е гајле за нешто.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.872
    Допаѓања:
    163.522
    Ко констатно да се разочарувам од човечките (не)особини. Гледам дека оние кои најмногу инсистираат на некои,воопшто не ги ни имаат. Ко на пример дека се материјалисти,а уствари патат по материјалното, ко на пример дека им е гајле за нашата егзистенција,добробит и слично,а уствари го боли цеф,само патат за внимание,ко на пример велат дека се сочувствителни човекољупци,а уствари патат само да бидат прифатени и потврдени,се што чувствуваат е...себе си.Најголемите кењачи се само кењачи,а не добродетели!
    Не дека мене нешто ми фали и ете така ми е периодов,туку навистина некои духови од минатото ми излегуваат и парадираат.Ме враќаат назад и се мириса и се чувствувам ко пред неколку години.
    Зошто луѓе сте толку комплицирани и имате сериозни недостатоци во психата?! Зошто терате човек да стане е*ан мизантроп само затоа што сте вие такви?! Има рехабилитациони центри,одете барајте си го чарето.Абе ете до толку ме изнервираа,што ми оди да ги седнам на колено и по гол гз со една прачка!
    Нема пострашно од неостварени,искомплексирани,нестварни,необјективни личности!
    И коефициентот на интелигенција во добар дел се содржи од цврстината на духот и себеконтролата,а не прости зборови.Најдосадни се оние кои се дарени со способност за изразување и најнепродуктивни,а оние пак јадните,кои имаат дарба за логика и математички функции,да бидат едноставни научници на кои и не им треба многу зборови за да го сменат светот,се потценети...тажно!

На crazylady, Phyramide, ljubam и 2 други им се допаѓа ова.
  20. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Смирено, еден проект испратен, друг на повидок, сега ќе се дружам со китови убијци и подводна комуникација..... Малото ме гледаше додека куцам со слушалки на уши во библиотека и ми се смееше, тоа ми даде мекост, префрлаше само по некое зборче.. ма се осеќам способно и заљубено денес. Нека трае..