Како ветрушка. Да, денес може да ми прави кој сака што сака. Многу сум тапа. Дувни ветре развигорче ми е втората компарација. Немам волја ама баш за ништо. Не знам што и како да правам, Загубенко се викам денес, мило ми е! Ај ќе си речам When in Rome, do as the Romans do!
Држ ме Док! Спасуј меее! Овој самоубицава ќе ме убие ..Само тој остана внатре. Сите други си ги спакуваа куферите. Отидоа у технолошки вишок Док , сите духови ! Оф Док, некои денови навистина е тешко човек да дише. А, во такви денови и што ќе ти да дишеш, кога чист воздух Скопјево и нема. Пренатрупано се, а склуптурите повеќе вредат него луѓето. Решив, ќе се спријателам со некоја од нив. Бест бади ќе ми е. Увек таму, увек за мене, ја за неа, пардон него и да врне и да вее и ветар да носи, наше другарство никој нема да може да покоси! Него, ете го, сув ко барут од страна... а внатре шкрипи ли шкрипи На шк’рги ли бре да дишам бре Док?! Та, риба не сум, жаба... крастава Патем, да настинав Док. Треба да престанам да се замарам со некои личности, оти се дур ме замараат, ја се замарам, а треба да се спречи тоа, оти замарањево веќе е неподносливо и ми реметат расположај на енергии во ова телово. Нерва ме јаде од нив. И то за сега Док, би сакала да можам телепатски да си ги пренесам мислите тука, оти прстиве ми пелтечат у задње време, цел ден дрдорат што им вели умот, па... тоа е и они се душа бе, сакаат одмор. Ама шипинки одмор. Чекај да ти пуштам една песна Док, http://www.youtube.com/watch?v=da0PDChAp5c Сум ја заборавила скроз оваа песна. Не дека ритамот нешто ме погодува, ама.. Am I a hunter if I send poems to please you, аm I a cad if I mean everything I say Should I even let you know this song’s about you girl Just because I want to see you smile today And my words may bind you to me much too tightly аnd you may choke upon them if we fall apart It’s not fair to write a song to a woman, no because a woman takes a song into her heart Ме сфаќаш Доки а они се сфаќаат себе си што мислиш Док ја мислам врска си немаат. Ајде, аста луего амигито.
I need масажа! Се укочив само јас можам да бидам таков талент, да се разбудам сред ноќ и да се обидам да се протегнам и тогаш КРЦ пукна вратот Па фино лепо си се исправив во кревет и се обидував да се измасирам зашто мислев дека ми пукна вратчето мамооооо Сабајлево дадичка тивко тивко се приближи до мојот кревет и ме покриваше зашто сум останала така без ќебенце уште толку да се укочам......сега само во катланово ми е спасот, на бања Може ќе бркнам некој задржан згоден дедо Така, ова чувство ме потеретува цел ден и затоа си го напишав.....друго е се маргинално
Мммм... денес сум ептен добро расположена ,заљубена во мојот mr.Big кој ми го разубави овој прекрасен ден, на работа ми е екстра денес денов ,после работа одам на тинтрање маникири, педикири заедно со мојата сакана сестра, па на кафенце со неа и така ќе ми помине интересно овој убав есенски сончев ден.... ах,колку сакам сите денови да ми се вака убави... )
Ужасно, ми се превртува стомакот од жал и нервоза или подобро кажано од немоќност. А пред само саат време си се шетав сама и си мислев колку е убав и сончев денов, колку е чист воздухот, колку е се пријатно. И сега... Дај нека биде добро. Те молам. На време да редактирам! Јес! Е сега сум супер! Фала, фала, фала!
Како удрена со Бојкова чорапа, мутаво, down, шареникакво, квазимодовски...а сепак нешто во мене ми дава спокој дека се` ке се реши. Gotta.look.on.the.bright.side.
Одлично. На сметка на мојата невработеност (да, се' уште, комшивке ако читаш, еве и јавно изјавувам дека не сум нашла работа, па лиши ме од истото прашање секој ден кога ме гледаш како во 12 на пладне, одам во продавница по леб и млеко) станав мини-професионален готвач, готвам како луда за моите, за дечко ми, за другарките, какви рецепти сум испробала, прсти да излижеш. Но, само готвам, ништо не пробав гревната, одолеав на секое можно миризливо лапачко искушение. Поблиските одамна ми трубат како треба сите напишани творби да ги соберам и да си ја пробам среќата за издавање на книжуле, ама јас сум страшно самокритична и секогаш велев - абе ајде, колку има подобри од мене, за мојата книга некој се затрчал , како не бре... па гледајќи што се издало последниве неколку месеци од млади надежни автори, искрено ќе си ја пробам среќата, зашто нескромно изјавувам дека моите се подобри (не дека се мои, нАли) Во времето кога се случила III-тата Светска војна на Фемина Феминчевска, телепатски допрел советот од Мистериозната до мене (чудни се патиштата феминовски) и го послушав советот бр. 2. И еве до моите увца допре и веста дека викендов сум сама дома, па малтене е комплетна мојата среќа. А по дома, ново-старо-ветво.... арни сме си де. Оваа настинска не се лечи со апове, едно греано вино со цимет и каранфилче заврши многу подобра работа. Четврток... добар ден.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA КОНЕЧНОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА ЈЕС ЈЕС ЈЕС.Чуствувам пеперутки. Да започнеме со играта Еве вака се осекам
Денес ко и вчера сум ОКЕЈ само што изгледа дека повторно ќе ме враќа настинкава по трет пат за два месеци! Е, ајде де, кај го има тоа? Туку, ај, не е толку страшно сега. Се надевам дека нема да прерасне во пострашно. Позз до сите
Исцрпено, мутаво, млитаво ... Лицето и подочниците ми се во најтазе муто верзија, баш како и тазе жутиот цветич. Ужасно ми се спие, се прозевам на секои 10 минути, ама константно ми се мота во главата - I will! I can! I'm awesome. Одвај гледам и ми се лоши од самата помисла на тоа колку само имам за учење, колку задачи ме чекаат, плус оние за натпреварот по физика - e ќе се обесу, не можам повеќе! Ајде преживечу (ваљда) некако уште утре, а после цел викенд ќе се ставам на стенд бај - ма поарно на т`рн оф и мирна ми глава.
бедно и очајно... одвај се воздржувам да не ти се јавам бидејки знам дека не треба......... а сакам...... ама и ти сакаш,а некеш.........