Накурчено ,сите ми се криви за тоа што станав во 20 часот вечерва и остварив само 10 посто од замислениот план за денес . Телефонот најде да фрчи со 1000 повици во секунда ,мајка и карав на втората линија ,трет ден циклус и упм нека иде се!!!!!!!!!
Опуштено.... Утро со чајче и музиката на Тоше, пред да влезам под туш и да го освежам станов. Ме чека предизвик попладне. Со помин нека е.
Иако целава ситуација е напната до бесвест,јас се чувствувам за прв пат оптимистички и убаво,и знам дека се ќе заврши ко што треба.. Но,некој ме направи да се чувствувам така..
se cuvstvuvam smackano, denes i vcera polagav i imam uste tri kolokviumi do petok!!! veke ne mozam da gi gledam knigite sto ke pravam do petok koga ke gi zavrsam ke bidam super i ke slavam cela nedela moze i dve i togas ke vi kazam kako se cuvstvuvam
Тажно не дека тагувам за нешто ама така се чуствувам. Нема па ти да ме израдуваш со нешто , да пишеш нешто интересно , нешто кое што ќе ме исполни ма не бе . Ама нема да чекам па јас Станувам од столов и средувам се и музиче и готово не бе не се чуствувам тажно супер сум сега готово done!
Добра сум располжена очекувам одобрување на кредитот за Нова година ке имам некој денар. Во 14ч со колегите и колешките одам на ручек не е некоја бомбастична прослава ,така да се одбележи испраќањето на старата година. Ветувам на самата себе ке бидам ведра и расположена денес.
За многу од работите изгледа и не постои такво нешто како „правилно“. И да од петни жили се трудиш, да на прсти чекориш. Да се шмугнеш некако, сосем нечујно без ништо да повредиш, да се’ оставиш дур тоа „се’“ е така “прекрасно“ и “убаво“- се’ нешто ќе шушне. Нешто ќе напукне, ќе се скрши. Некој со прст ќе те покаже, друг ќе те плукне, ќе се расплаче, ќе те скубне или на колена по тебе ќе се влече. Застани цврсто и сврти им се и кажи им го! Сосем искрено, нежно, доги ајс поглед... сакаш и насмевка имај. Речи- гоу мај чајлд, ран фри! И тогаш ќе се шушка. И тогаш тикви ќе напукнат, ќе се скршат. И повторно со прст ќе те покажат, и повторно ќе бидеш пљукнат. Некој ќе расплачеш, ќе осетиш како ти ја чупаат косата, ти ги дрпаат нозете. И повторно резултатот е ист. Повторно си лицемерен, гад, гнаса човечка мизерна. А, биди гад. Ако треба и сосила одглуми им го... гад ќе си секако. И гнаса мизерна, човечка, ама само моментално Еј, повторно ќе те тегнат назад. Ма живели и бољи времиња доживели. Ал’ јас секако сум ок. Би за малку мир, предновогодишен, предроденденски. Мислам го заслужив. Знам го заслужив у случајов. И не, ама најсериозно нема што да јас лепам нечии соништа. Ем ај а дактор Док. Хел ноу! Психијатри фала богу си има државава. Е, така, баш така.
Одлично сакам цел ден да ми е убав. Во себе си потпевнувам некој рефрени од песните на Гоце Арнаудов нема резон на глас да пеам на работа сум. Почнувам со расположение од денес пред заминување за Црна Гора.