Како се чувствувате денес?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Lilit, 26 ноември 2009.

1. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
  2. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    На мојот живот гледам како на големи скалила. И после секоја скала следи големо одмориште, долго, ма енормно, со огромни димензии, на човек да му се смачи од него. И не би било толку лошо да дремеш на таа плочеста маса и да чекаш да се качиш на другата скала, ако тоа не е место единствено за анализирање, каење и неверување. И додека периодот дремам на тоа место, потпрена на некој ѕид валјда, чекајќи да соберам волја за да ја кренам ногата и да направам барем еден чекор до големото скалило - јас резимирам. Смешни ми се луѓето кои порано сум ги обожавала, луѓето во кои сум верувала, начинот на кој сум пишувала, смешен ми е светот во кој сум постоела...

И се обвинувам, зошто сум размислувала така, зошто сум толку наивна, зошто бре, зошто сите тие глупости? Не свесна дека сето тоа се случило само пред неколку месеци, недели, а можеби и пред неколку дена.

Среќата е во искачувањето, мигот кога ќе стапнеш на некоја туѓа скала, се додека не сфатиш колку само претходната е гадна и гнасна. Да, Сизиф го гледам овде и можеби намерно ја барам мојата апсурдност, можеби се лажам дека се борам против неа инаку би дремела постојано на некое си одмаралиште.

И така, се искачувам по скалила кои не водат никаде, а се мојот живот!

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Наспано и одморено. Имав совшено благо утро. Куглоф, какао со цимет, моцарт кугли и Штраус во позадина :) снег на СЦГ, пред мене кристално јасно Скопје, а воздухов надвор свеж и ладен.
    Топлина во домот, мирис на портокал и цимет.
    Имам и нов чај од дива цреша и цимет, сеа ќе го пробам.
    Цимет, цимет, цимет... насекаде цимет :)

На Phyramide и Lepaaa им се допаѓа ова.
  4. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Помало геј. :^)

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    како и секој викенд
    кавги, распрафии со моите, ОСОБЕНО со мајка ми, а тато не е подобар(незнам што му текна да паузира со алкохолот)
    ко да сум и слугинка на госпогата 12 часа дневно, ко само за дома треба да мислам и правам како да немам свој живот, и право на одмор

размислував многу на темава како да се спасам од домашниов пекол, но не гледам некој излез
    а мажачка ке биде од еден пекол во друг од лошо во полошо, врската станува монотона и пополека се распага немам сила јас да бидам таа кога ке ја зацврснува

се на се -КАТАСТРОФА :worried:

6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    И јас не знам...ме нервира тоа што се нафрлав и ме чеша,па сеа треба да одам на болница,ме нервира шо интернетот си игра со нас,де има де нема(море арно шо има воопшто),со моето срце барем е ок,ме нервира снегот што се раскашави цел,сеа жива вода ќе се направам,дај Боже да не настинам пак,а и не можи тој да дојди сега кај мене :( И се нервирам што пак се здебелив |(
    А се радувам што ќе се видам со другарка ми конечно и ќе пиеме кафенце убаво. :)
    Ајде,ќе биди подобро :)

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Утре е убав ден. Всушност беше пред една година. А ова утре ќе е само денес. По ништо посебен ден. Само обичен понеделник.
    Бљак за него уште недојден.
    Не е фер сепак, ич не е. Ама...

8. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.989
    Како се чувствувам....
    Копав по не така далечното минато, разбуричкав некои спомени :wasntme:
    Се прашувам дали ќе можам да ги контролирам емоциите :?:

Нова година, нови лудории....а ми треба и нова облека, чувствувам дека се ќе биде ново и различно :rofl: ако се во прашање делумно исти фигури 8)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. She

She Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    54
    Како што може да се чуствува една жена за време на циклусот. |( Човече, се` ме нервира - луѓето, книгиве, времево... Стомакот ме убива од болка, башка и половината почнува да ме фаќа. Се чуствувам дебело, надуено. Како да седнам, како и да се наместам - никако не ми згодно. Аман веќе! :doh:

10. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    одлично расположение :D распеано :music: ,разиграно :dance: ...најдобро... 8)

На bubili61 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    на сабајле кога ќе станам целата сум ко скисната многу чудни работи сонувам :|

12. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Фино.Лута сум на една личност, разочарана од себе и несигурна заради една работа што треба наскоро да ја направам.Бесна сум заради тоа што ќе морам да одам на глуп именден вечер, наместо да одам на една 100 пати поинтересна слава.Но, и покрај се ова, се чувствувам некако ок, не знам зошто... :?:

На bubili61 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.290
    Допаѓања:
    6.803
    Чудно ми е дека сум станата од 10 а си легнав во 6 ...

14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Док, те предупредувам! Ова што имам да го кажам е малку безобразно, а знаеш и самиот не сум по мрсните муабети, но...
    Некои луѓе и кога ги е*** ќе речат тие е****, што ќе беше точно, ако имаа со што.
    Ете, се срамам сега од себе, но.. мисла. Знаеш како е кај мене кога ќе прелета нешто.
    Задоцнети реакции ко по обичај.
    Денов мислев помачен ќе биде, ама оти кампањата ја почнав од вчера, пак кондиционо се издиши. Но, има време, има!
    Его имам за скротување. Годинава ќе е во знак на прочистување и „познавачите“ така велат. И ете, луѓето си го подобруваат надворешниот изглед, како знаат и умеат, макар и пластичарски, а јас си работам на внатрешната грдосија ах! Кој ме створил, нека ме раствори веднаш!
    Да имаше копче избриши, ќе ја крцнев жабава жими се.
    А, всушност имам многу да ти кажам, ама... под око те држат Док.
    ...треба да престанам да мислам дека сум престрога во проценката на луѓево.
    Такви се бре. Ја ли да им се сеќирам?!

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.044
    Допаѓања:
    108.759
    Ненаспано

16. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    немаме работа па се убиваме од досада

17. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Заробено и изгубено.

18. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    како да се чуствувам кога откако дозна мојата т.н. мајка дека имам хламидија и ме нарече к...а
    жена со заостанати свакања, заглавена во минатиот век :fubar:
    ама ако , се надевам дека во оваа 2012 година ке си најдам работа , па нема да ме види дома
    фала ти "мамо" ама кога ке ти требам нема да ме најдеш покрај себе, и немој да се чудиш зошто ме нема
    Д О С Т А ми е од тебе и твоите заостанати свакања, навреди и понижувања

19. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Денеска се чуствувам супер. Малку ме фаќа страв дека полагам во среда, а немам научено баш најдобро, али ќе научам до утре ваљда :D Инаку и среќна сум дека положив и друг испит и тоа со солидни резултати таман уште едно 100че во индексот. И денеска го добив најубавиот поклон од дечко ми за роденден книга од Николас Спаркс иако роденден ми е во четврток :)

20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    ни ветерот неможе да ми ја избрише насмевката, ни студот доброто расположение едноставно доброто чуство владее во мене е сакам да остане така :P :P