Мразам незавршени работи. Ми тежат над глава. Луѓето околу мене ме потсетуваат дека треба да ги завршам, мислејќи дека сум заборавила, а јас едноставно не сум стигнала, не поради недостиг на време, туку поради тоа што не ми биле приоритетни во дадениот момент. А сепак нон-стоп ми поминуваат низ глава, станувам со нив и легнувам со нив... Мр,азам, мразам, мразам незавршени работи.
Смотано, како некој кофа вода да ми истурил врз глава. Имам купишта работи за читање, смислување, и ужасно ме нервираат обврски што ми задаваат главоболки. А и добив и ми се јаде на секои 5 минути. Сега ќе си направам какао и ќе продолжам да ја читам Врева и Бес од Фокнер иако ужасно е досадна,ама ја полагам, така да тоа е што е. И да... Ми треба милиот мој, да го гушнам, а и он учи, и тоа ме разжалостува. Сум станала лигла, ама ми е гајле.
Одвратно, одвратно, одвратно... Штотуку доаѓам од местото што прави да се чувствувам најмизерно што може - државна болница. Пациенти на сите страни, секој се снаоѓа да дојде до потребната информација - каде се закажува или дали се готови резултатите, а што и е примарна дејност на клиниката, ама не, премногу би било да се добие така лесно. Вратите од надвор - ширум отворени, промаја од сите страни.... хелоу, во болница идат болни луѓе, така да промајата не знам како би им помогнала, а и тие што се здрави ќе се разболат!!! А после - тешко нив кога ќе треба да се лекуваат. Денес требаше да земам само едн резултати, значи очекував пет минути работа. е не може тоа така. Снимките беа готови, ама доктороот не напишал извештај, а тој само што излегол, и не знаат каде е, па да го причекам во чекална, а бидејќи не знаев како изгелда, дечкото од обезбедување требаше да ми го покаже. И така после 2 часа причекување, влезе едне човек облечен како доктор, и се упати во едно ходниче. После 5 минути, дечкото од обезбедување, кој во тој момент стоеше до мене, ми кажа дека тоа бил докторот. Е баш ти фала, сега ќе го најдам низ лавиринтот ..... И така по уште 15 мин трагање, успеав да го најдам докторот!!! Рече дека не е проблем, веднаш ќе напишеме дијагноза, а тоа веднаш беше уште час и половина чекање. Кога го прашавме за мислење во врска со една операција, рече не е тоа ништо, од овде ќе крцнат, ќе преместат, ќе сошијат.... мислам може да се објасни со малку поинаков речник?!?!? Секое одење во болница ми е траума. Ова денес и не беше нешто страшно, врв ми е кога одам во Козле во болницата и родители со деца со најтешки белодробни заболувања се буткаат на шалтер и кашлаат во другите... А се што треба е малку подобро да се организира персоналот и шалтерот. Кој смисли вака да е поставен, алал да му е на логиката. Како и да е, веројатно денес сум хиперсензитивна заради тоа што вчера попладне имав траума со друга државна институција - МВР на РМ! Требаше да си го земам мојот нов пасош, уплатен по итна (или како што пишува во МВР на врада - хитна) постапка! Луѓе се буткаат, разлоѓени од третманот на стока што го добиваат од тамошниот чувар на редот, доаѓаат мајки со бебиња што плачат во гужвата во која сигурно има барем 10 луѓе болни од некој грип, и никој не ги пушта мајките да влезат преку ред. Ма што ми е гајле дека имаш бебе, твоја работа си е тоа! Луѓево го стегнале обрачот околу врата, пиле не може да прелета, а не па мајка со бебе да помине! Биометриски пасоши за во ЕУ??? Каде бе, кој бе! И така додека редарот нон стоп ги туркаше луѓето што чекаат да се вратат поназад, пред мене една покрупна госпожа се бутка ли се бутка во мене. Си викам, ако ми ги згазнеш новите чизми од 5000 ден, мене ќе моли, ама тебе повеќе!!! И така, после час и половина, успеав да си го земам мојот нов биометриски пасош! Европо, here I come!!! За жал, тоа не е се'. Утре ме чека нова авантура, да не речам нова траума - социјално! Па, со среќа нека ми е. Зошто луѓето по тие институции така се однесуваат? Уште ли се тоа остатоци од социјализмот, кога никој не одговоарла за неквалитетно завршената работа? Може сум злобна, ама на сите нив им посакувам една година работа кај приватник. Ќе работат за пола плата од таа што ја зимаат, со никакви бенефиции, по 12 часа на ден, и ќе мислат на работата додека спијат! Е после ваљда ќе се научат да го почитуваат тоа што го имаат!
Такааа... жално, Вчера имв нешто слично како мојот прв однос, ама премногу ме болеше и неможев да издржам. Се чуствувам како да сум се предала самата себе, гадно и одвратно. Овај мојот ми се јавува и ме прашува како сум, да не ме боли нешто, а јас го лажам дека се е океј. Нејкам да ми се јавува, поглупаво ми е така. Се гадам од самата себеси, вчера мислам дека не се поставив убаво и како дете и сега ме е срам да го погледнам, пошто неможев да издржам и бев толку патетична. А тој пак мора да се јавува и само како си, подобро си, те боли. И кога за кратко престанам да мислам тој пак ме потсеќа.
Odvrtno,loso,tazno,bolno...se najloso :evil: vcera se skarav so decko mi,denes se skarav so majka mi, cela nok spiev saat vreme se na se i toj saat imav nekakvi grozni sonista , ne sum jadela 2 dena zatoa sto imam grcevi na zeludnikot(btw ako nekoj znae nekoj lek oti ke se pobrkam od niv) i sum strasno neraspolozena mi se cini site mi smetaat i me nerviraat nadevam se so pobrzo ke pomine ovoa ''ludilo''
Хронично уморна. Ме нервира Тој. Уф, ми доаѓа да го истепам. Моите не се дома, сама сум. Сестра ми којзнае кај е. Слушам музика и ме болат очи, глава... Се’. А треба да учам, уште. Добив 10ка денес, не очекував... Се израдував сосем малку, и тоа не очекував. И да, ме изнервира еден кретен денес на Катедра. Значи гзолижачи ееј, колку сакаш има! :twisted:
uzasno...razaocarano..a da mi e toj tuka poblisku pa da mu kazam se sto mi lezi na dusa :evil: :evil:
Се чувствувам.....никако!!Цел ден сум неутрална!!Ништо денеска денов,начисто досаден,дури и во исчекување сум на новата кола ама пак не ми е толку возбудливо .Ај утре ке ми биде поарно.Сигурно А да не е сајтов ке се скренам од досада,така што фала ви колешки
Tolku bese od mirot i spokojot. Dosta mi bea dva dena Pocna sesija,napnatost i se toa,na rabota uste poveke se zamrsija koncite, mi se javi eden bivsi decko sto porano mnogu mi znacese i mi rece deka ne mozel da me zaboravi...
Uzasnoo se cuvtsvuvam ,mi se spie a morav da stanam rano i da ucam da nabubam se lele vo ponedelnikk imam ispit neznam kako ke me bide.....Ah toa programiranje moe
Полна со енергија која вечерва морам до корен да ја испразнам. Станав во 4 и пол утрово, ги побудалев сите со филмови и народни песни од сабајле, ќе не избркаат надвор негде уште малку. Потребно ми е да се издувам и тоа јако.
Јас денес се чуствувам многу лесно,убаво,весело,ми поминаа двата најтешки колоквиуми,ги положив и се е супер.Вечер ке излевам!!!