Како се чувствувате денес?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Lilit, 26 ноември 2009.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    еве што туку станав од спиејне ;) би требало да ми дојдат другарчијна...но не знам дали сигурно ке дојдат :( и онака се наспав убаво...сега за сега е тоа...

2. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Одлично сум денес, само што времево некако ме депримира :)

3. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.326
    Посакувам да ги сместам сите мои мисли во тегла.
    Мислам многу.
    Мислењето многу предизвикува да ги анализирам работите со кои не сакам да се справам. Тоа е премногу за мене за да издржам и на крај паничам. Се исклучувам самата и фаќам поход за борба. Излитено звучи да кажам дека сум уморна.

Не можам ништо поише да напраам иако потајно не си се допаѓам себе си, но морам да живеам со тоа. Не знам шо праам. Уморна сум да живеам во меланхолија. Уморна од работи кои посакувам да ги имам и луѓе кои сакам да се до мене.
    Сакам да сум во мир со себе си некое време. Да бидам среќна и да мислам на работи кои не ме фрлаат во бездна.

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Како времево мутаво :lol: :drunk:

5. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Мислително,нон стоп нешто размислувам.

6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Изморено, ми се спие, сакам да потонам во перницата, а не ми се легнува (како и секогаш :D )

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    The good thing is here to stay, so let it stay, let it stay! :angel:
    Шефчево дома, вчера ме праша истото што го размислував сабајлето- оти некои работи не ги правам, не ги кажувам. Ете! Сите ги прават и ги кажуваат. И брат ми дури. Пошто, стварно, ова се ствари кои се знак за почит, љубов и шта ти ја знам....сето тоа. Као.
    Алиииии, ко тумрук некој.
    Ами, добре, добре.. ама фајде од тоа...
    Се си мислам луѓето треба, ма мора да ме читаат и да ме разберат без да им ги кажувам сите тие стварчиња. Као, тоа внатре не лаже, али зборовите и те како.Боље да си поќутам за нешто и да минам само со насмевка, али искрена, одошто да се изнакажам триста лажги, да им ги изцеливам руките и ногите на људито, а не го мислам.
    Ама што знам. Не дека сега е размислувано и не дека немало обиди да се испеглаат тие дефекти у понашањето, ама.. природа бе. Предодреденост некоја. На татко ми ќерка сум ипак. Би требало да го разберат тој дел. Бар они. Али... ма повреџен и увреџен бре! Ете така.
    Се мислам за една порака. Смислена е во главата како треба да изгледа, дозирана е, таква.. чисто дипломатска. Да не имплицира на ништо. Чисто другарски подадена рака... прст, нокт.... кожинче. И, имам можда милиони причини ради кои е фино да ја пратам. Само што „фино“ нема доволна тежина, пак, една, ама вредна е причината што вели ноу уеј Хозе. За сега имам само молк за таа страна, мада ја мислам се’ повеќе. Не е баш безразличност у питање више, али и не е огномети да ми фрштат у глава.
    ...и, не знам дал ме боли душичево што се’ повеќе ми се потврдува нештово, или е ствар на тоа што, уште едно биќе можеш слободно да го ставиш у подлите створчиња. Некој свири и тоа, фалш тонови се у питање. Не можеш да му се лутиш нему. Не можам де.. оти го разбирам. Нели, јас го разбирам светот и људите, ко што очекувам и они да ме разберат. Е, и оваа персона очекува да ја разберам. Није он крив, такав је из роџење. Мислам...
    Ма ете. Lost in translation мајсторе.
    А, мислиш ли дека потоа разбираат? Оти за неколку личности ми е многу битно да го разберат тоа што е внатре.
    Поинаку и не бидува.

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Како посрана гугутка. Ете така. :).

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    31
    Како времево. |(

10. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    I am full! што би рекла американката која ја запознав овој викенд. Ми внесе голема енергија. Се прашувам дали сите американци се такви. Додека нешто објаснуваат се многу возбудени. Таа беше премногу, а тоа мене ми донесе extra празнично расположение.

Возбудена сум многу за утрешното патување кое ме следи. Can't wait till tomorrow! Мислам дека и нема да можам да заспијам. Знаете кога нешто очекувате, неможете очите да ги затворите од преголема возбуда. Се вртиш ту на едната, ту на другата страна, и оп пак не бидува. Е во тој миг можам да ги заменам очите со на Том мачорот. Се сеќавате во онаа епизода кога премногу му се спие а тој мора да остане буден? кога очните капаци ги потпираше со шкорчиња? е со нив.

И така.
    Следеше, а и ќе следи преубав период.

Песната нема врска со текстот погоре, а ни со текстот во неа, али мораше да ја убацам некаде. Овој период ептен си ја слушам, и многу ме опушта.
    http://www.youtube.com/watch?v=C8QJmI_V3j4

Ајде Чао, до следно видување!

11. nennsy.densy

nennsy.densy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    305
    Паа.. супер :D ;)

12. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Мекано, цакано, розевкасто.
    Слушам убава музика, си јадев пастрмајлија, ми ја донесоа даде и зет ми, тазе донесена од Штип, и уживам во вечерта.
    Плус вујче ми донесе Симче чоколатца!
    Си мјаукав по телефон со мачорчето мое, го љубам до Месечината и назад.
    Си облеков пижамки, си кулирам и си мезам слатко.

Прикачени фајлови:

13. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Моќно, искулирано и исплашено. :wasntme:

14. Iki.Olsen

Iki.Olsen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    115
    Малку нервозно, Пред себе 1000 задачи за вежбање..... Ах... Математикоо...
    Утре правам тест и тоа ме прави напната.
    И да конечно Празникот помина Неделава што следи или ќе биди најдобра или најлоша...Останува да видиме...

15. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Наспана сум...

16. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.359
    Кратко и јасно, ме боли глава. |(

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Тешко ми е,и глупо во исто време. |(

18. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Супер сум денес!Конечно, после цела недела, ги видов моите најомилени луѓе...Многу сум им фалела, некој тоа го призна, некој не мораше да го признае, се гледа по погледот, насмевката, начинот на кој зборуваат со мене...Сакана сум, од многу луѓе, што и јас ги сакам 8)

19. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Денеска се чувствувам ептен добро,опуштена сум, си слушам музиче,лап-топот в скут,нозете скрстени у вис, и така чилинг аут. :D

20. VeseliCka

VeseliCka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    118
    Денес се чуствувам како воз да ме прегазил(или некое друго превозно средство).Ме боли целиот коскен систем.Не можам де си се помрданм.Требаше да одам кај братучет ми ама тешка работа дека ке можам од дома да излезам.