добро ..разположено,шеткајне..како вака секој ден инаце од внатре исто како пред некој ден..онака разоцарено и тажно,,уништено... но доволно ми е ова што си прошеткав убаво...малце помина
Како да ме тепале со стапови. Се превежбав, па секое ковче ме боли. Не знам за доста значи. И нервозно малку како иде времето...
Превежбано и јас, се ме боли... По ПМС-ното распложение, т.е нерасположение од вчера, денес стабилно, позитвно. Еднаш се живее, и не е се рака црно
Совршено меланхолично Слушам најлондонски бенд на свет и мекнеам под ќебе со лаптопов. И не ми се станува до задутре. Нека си капе, нека си игра, јас ќе си читам и патувам... http://www.youtube.com/watch?v=pWs5SAky0Ds
Првата половина од денов беше и повеќе од убава и пријатна. Пак ме опседнуваат истите натрапнички мисли. Испливува повторно онаа вортекс празнина, која ми се чини ќе ме проголта. И не, нема да ја пополни, како вешт молер принс чарминг, и онака и тој, како и мене, веројатно е номад, лутаме по различни степи, во некои паралелни галаксии... Им завидувам на луѓето опседнати со одредена идеологија, иако јавно се потсмевам на анархистички или нихилистички определени лица, говорејќи дека е тоа занес за деца од sweet 16, ама на оние кои тоа навистина го поседуваат во себе, не на позери и драма кралици и кралеви, оние прочистени од ваква патетика, а за кристализација на тоа треба верба, пасионираност дури и одредна доза фанатизам - нешта што моментално ми се во дефицит... Само човекот е осуден да бара смисол и цел, мравката јасно знае дека треба да го влече пченкарното зрно во својот дом, птицата да го исполни етерот со својот мелозвучен пој, само човекот успева да залута некаде по пат, без патоказ... Ми одзвонуваат во уши стиховите на Брајан Фери - more than this, you know there is ... NOTHING, каприциозно и жестоко ги бришам, како прваче кое прави дупка на хартијата од тетратката и мојот последен милиграм оптимизам впишува - SOMETHING, мора да има нешто повеќе од компилација на претежно здодевни и репетитивни приказни, некоја повисока смисла и цел...
Како се чувствувам денес? хмм како и времето..променливо ..си мислам што е тоа што може да ми го промени расположението кога во моментот ништо не ми го привлекува вниманието..help please!!!
Некако чудно, како да ми е гајле за се околу мене а од внатре се нервирам за некои работи. А и кај мене настинката оди на живци, веке трет ден ме држи.
И денес како и неколку дена предходно се чуствувам ужасно. Уште од сабајле кога се разбудив знаев дека ова ќе биде еден од оние денови.