WoW .... Да ви кажам со ова жежко посебно тука во Гевгелија е многу жежко и како можеме да се чуствуваме
Му ги скинав крилата на хефе. Намерно си ги скинав де и моите уз пат. Ама тоа е тоа у мене пустото што никад не можам слободно да летам ако осеќам дека ми фали тло, за кад-тад.. за сваки случај да слетам. Тука сум само заради тоа тло. Можеше паралелно. Не дека не. Ама ете. Планот се поремети. Не толку ради мене, ама па не дека и ја сум као цвеќе. Немам баш поима што сакам. Тоа е тоа. Слобода имав таму. Што сакам да правам. Чудна. Може и не би ја имала со друг хефе/а. Сумљам дека и би имало друг хефе бре. Ова е тоа-тоа. Почесно ја носи титулата и без да знае ...он е прв и единствен хефе у Македонија овековечен тука у најпрвиот пост во кој беше споменат Ајде. Ќе смислам нешто да се крепи... не оставам така. .....Некако ми се подели мозокот меѓу едно претчувство и еден сон и тоа што оној клетиот песимист, што го фалам ко реалист вели од внатре. Дека е грдо створење е едната страна... таа другата вика има многу зад тоа, има дури и иднина зад тоа...далечна подалечна, за сега невидлива. Ама не е да го кажеш на глас. Не е нити да го помислиш. Безбожник ах! ......Не ме весели едноставно! Ми иде на глас да се издерам некад. Еј граду ти клет! А не е до градот де... до дерењето е меѓудругото... Хефе и момево ми се во мисла. Сакам да спасам некого, ама не знам уствари.... нит некои ствари за себе како да ги спасам. Пошто... се помалку ме врзуваат стварите, луѓето... се’. Премногу ствари се всушност. Премногу за да ги плеснеш тука некаде или било каде. Секако не би ги плеснала пред некого. Па.. гордо ќе си ги носам дур си го живеам моето позајмено време. Оти така баш е чувството... нешто повеќе треба да се случи потоа. Али поима си немам уствари од каде тоа чувство, нит кога е тоа потоа. Како и да е, “потоа“ е целта.
Раскашавено и лигаво. Од друга страна разочарано и во исчекување. Нервозно за она што следи и несигурно во она што во моментов го имам.
same here,интересно,а баш мислев дека сум ретка па и единствена разочарана,и во исчекување баш како шо си напишала ти посакувам да завршиш пресрекна и успокоена!
Денеска се чуствувам некако посебно мислам дека нешто убаво ке ми се случи многу сам среќна се надевам дека расположението нема да ми се промени во текот на денот