Разочарано, иако не треба да бидам бидејќи тоа што се случува не треба да ме изненадува веќе. Па очигледно е дека луѓето не си стојат на зборовите, ги менуваат постојано ставовите и лицемерието е почесто од секоја друга емоција. А јас сепак се надевам дека има и искрени чувства. Ама очигледно се е од корист, дружењето посебно.
Денов ме врати неколку години порано. Се е исто, истите последици, само некои граници поместени и... имам повеќе години. Ова е еден од потешките денови, ама кои бледеат брзо. Можеби и ќе се смеам некогаш, ама скришно, сама во себе. Само сакам мир во главата, мирен муабет, без скокање, без перчење, без иронии, без глупости.
Mnogu glupooo!! Dosadno,gnevno... Se nerviram,ama nikoj nema da znaj.. eheh [mod-kirilica:t8s11igt][/mod-kirilica:t8s11igt]
Сфатив дека имав дефинитивно преголеми очекувања за летово. Барав премногу, а добив премалце. Сите дневни рутини ми стануваат досадни. И смачено ми е од се едно исто секој ден.. Не барам многу, туку сакам само лето кое би оставило некој впечаток во моите сеќавања, а не денови кои едвај чекам да поминат, надевајќи се на подобро утре. А знам дека тоа ,,утре'' нема да биде толку добро како што јас очекувам. И повторно имам преголеми очекувања. И така до бескрај ... What a summer ...
Преубаво, во овие 15 години од животот никогаш не сум се чувствувала поубаво и позадоволно. Ми доаѓа да заплачам од среќа, уште малку недостига. )))))
Грозно. Откако слушнав како мерилото за успех и некакво достигнување во животот се состои од тоа колку дечковци си имала и колку ''шљивки'' си стекнала, баш грозно се осеќам. Дно - дна.
Гладно,ненаспано и помалку настинато. Се влечкам наваму натаму и ја чекам бурата утре да ме смачка скроз. А бе,животе дај некако магично среди го ова што ме тишти.