И јас читам постојано дека се спомнува и никаде неможам да најдам што се десило ...може некој да ми каже нешто повеќе? да не сум ОФФ јадосана и нервозна и мнн љута сум денеска и вчера !!!
Денеска за втор пат во рок од година дена, бев кај дедо на гробишта. Не претпочитам да одам на такви места и настани, ама ете, некогаш мора... Кога ќе стапнам таму, осеќам како некој ладен ветар да поминува низ мене и ме ,,тера'' да се чувствувам тажно и неугодно. Кога стигнавме и кога ја погледнав неговата слика, автоматски се сетив на сите моменти поминати со него. Ми прелетаа низ глава сите изгубени бомбони, сите растопени чоколади и сета заедничка среќа. Сега веќе ништо нема од тоа.. Дури, кога пробав да се сетам на неговиот глас, не можев. Многу се разочарав од себе. Не е тука да ми ги види успесите, да ме утеши за падовите, а страшно многу ми фали! Ете, денот ми помина во некој си тажно-разочарувачки фазон. Колку и да звучи патетично, клише и што ти знам јас друго, за многу работи сфаќаме дека ни фалат - кога ги нема. Времето некои работи навистина ги става во вечен заборав. Навистина...
... ..... како да ме згазил тенк.... значи колку си добар толку си побудала.....толерирам,балансирам ама некој тоа никако да го цени туку уште плус има свои барања и потреби.. ми доаѓа да вриснам!!! кај сум јас и јас сум личност.....зошто секогаш јас сум таа шо треба да спасува ситуации а некој си криви капа....и си тера паразитски....исто донесов одлука,одам понатаму сама...доста беше.....