Како се чувствувате денес?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Lilit, 26 ноември 2009.

1. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Станав рано, ме разбуди прво дождот, во 5, па пораката на мобилен во 7... Онаква, подрипнав возбудена, тоа љубовта моја ми пишуваше пораки од север...
    Пладнето пред ручек бев на честитање дупол роденден во Сопотско, се прејадовме помфрит и шопска со Бобе, за дома да дојдам на уште поголем Боговски ручек, чекајќи ја даде. Ми донела красни поклони и во вторник на факс ќе се занесувам, ми се може! 8) :D
    Ми се јави стар другар, да ме поздрави, и се почувствував убаво, зошто одамна не сме се виделе, ни слушнале. А не ми недостига, веројатно јас него повеќе :) Ме викна на скара збиранка за мајот кај него у куќа, ама не ми се оди, ќе видиме што ќе биде до тогаш.
    Јас сум среќна, спокојна денес. Знам дека сум сакана, дека сакам, дека даде е добра (ослабела 3 кила, кутрата), дека зет ми е лудо заљубен во неа и ја обожава, дека тато е несмасен и ми е жал за него некогаш, дека мама е комплетен комарџија, но ако, му помага така на вујче да си ги отргне мислите од тагата...
    Среќна сум што другарките ми се наоколу секогаш кога ми требаат и јас сум секогаш тука кога им требам ним. Едноставно денес контемплирав, како некој таоист, барам среќа и радост во убавите живи, мирни нешта. Оние што ти го чуваат срцето и душата спокојни.
    До наредниот пат, поздрав драги жени.
    Шилеа. :wasntme:

2. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Паааааааа... ;( ;( ;( ми умре мачето ;( и не знам од што, додуша троа болничко си беше, ама можеше да си поживее ;( и сум тажна. Се друго, онака, ама пак фала му на бога имам душиче покрај мене, си знае тој како треба :inlove:

3. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Женски ме јаде бројката на мојте мувачи, амн мн рано пораснааав... ахххх сама сум си крива...

4. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Кога станав се прекрасно и намсеано ми беше се додека мојот не успеа да ме падне тооолку down што сега и ми се плаче ;( што да правам? а надвор сонце,ми се шеткаше денес ама сега не сакам со него и не можам! тешко ми е сега,мноогу ми е тешко ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.264
    Допаѓања:
    67.830
    Убаво...Иако од утре ме очекуваат еден куп обврски, вака одморена спремна сум да си ги завршам :) :rofl:

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Опуштено и без нервози. Се ми е некако рамно, не се нервирам ниту се оптоварувам со нешто. Баш се сетив на едно мало книжуле :lol: :lol: :lol: од списанието Sugar што го купував кога бев во средно школо... имаше во него една реченица што тотално ме опишуваше тогаш, а мислам и сега... you seek for a moment in a relationship when you can sit back, relax and just love him and he loves you back... и мислам (море, сигурна сум!) дека тој момент конечно го почувствував... дај Боже да потрае вака! :inlove:

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.614
    Конечно можам да се издишам, и да не морам да ја пополнувам темата Што би му кажале... :) Зашто се' што имав да му кажам, му кажав вчера... Вистината и само вистината може да не ослободи сите.

Најубаво е чувството дека живееш во сегашноста и за денешниот миг. Овој ден, составен од неделен ручек, зачинет со брмчење на правосмукалка, собирање прав, средување на алишта и книги, мрзеливо дремење, ќе го поминам опуштено, релаксирано, ослободено од сите мали мисли кои со месеци ми лазеа и ми ги нагризуваа мозочните виуги... Ма доста е ;)

8. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Изморена :whew: но,полесно се чуствувам после тоа.. Ми годеше многу :)

9. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Многу мамурно... ми се спие ептен.Добив и ме боли стомак,кичма и се можно... Многу сум нервозна ама ќе пројде и тоа,што не поминало. ;)

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    |( oh deneska sum znaci prenervozna,nz so mi e,od sabajle znaci so mojava kosa ne mozam nikako da ja namestam,posle izlegovme i bas neubo si pominav :envy: pa posle mi dojde,cel den me bolese stomak |(

11. WildAngel

WildAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    108
    Како се чувствувам?Како и секоја недела па така и оваа.Со помислата дека утре е почеток на нова работна недела, па и не баш најдобро,али то е то.Се ке помине.... :)

12. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Денес многу добро.Планинскиот воздух ме прероди...сега сум ганц нова..турбо енергија :D

13. Winter.Girl

Winter.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    177
    Совршено.Горда сум на себе. :)

14. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    94
    Денес, пааа окапав цел божји ден пред компјутер, ги мразам неделиве многу не знам зашто, нигде не ми се и ништо не ми се прави :puke:

15. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    многу, многу уморно, бевме со друштво на водно до врв папсав, сакам да спијааам :lol:

16. nobody.mk

nobody.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    veciti optimista kako da se cuvstvua :D sekogas nasmean vesel i so prava pesna sekogas raspolozen za se :talk: pozz do site :clap:

17. babygirl

babygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    66
    како ? со еден збор никако .... се тече се се менува , чуствувам како само времето да проаѓа а све друго да ми стои во место .....не се препознавам себеси , ладна безчуствителна , мрзоволна ја не сум тоа со бев , а моментално сум кучка искрено!светот ми се руши , за мене веке помина 2012 ....празнината во мојата душичка е тоа што ме загрижува најмногу....чуства ???дали некогаш сум се запознала со нив ....љубов хмммм мисловна именка
    премногу прашања , премалку одговори....сакам да си бидам онаа старата ....зошто сум ваква премногу сум окрутна и мислам дека ке платам за тоа кога и да е ....го чекам принцот а он него ни п не мора да биде принц нека биде некој кој ке ме увери дека и јас знам да сакам...се трудам да си кажам добро е , ке помине но неее нешто во мене тлее , не знам да го објаснаам .....оф боже дај ми сила да го прифатам она што не можам да го променам .....сакам да се извлечам да испливам на површина и да се задржам таму ....дали ке успеам.....

18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Како класичен лузер.
    Наместо да уживам со децата затоа што нема да ги видам 10 дена - јас викендов го поминав на работа. Барем да ги завршев работите - ни пола од предвиденото не завршив. Вчера бев излезена до касно, денес станав на пладне и тогаш отидов на работа, па останав до 8. Сега не можам да стигнам со обврски, и пак не можам да се исперам за на пат, и се ќе биде во 5 до 12. Сега ги чекам машините да си ја завршат работата, за да пуштам уште по една додека спијам.
    И либето е во некој тежок хаос на работа, глава не крена од работа викендов, и уште работи. денес ни беше годишница, а на никаков начин не ја одбележавме. Ни ручек, ни подароци, ништо... Проклет нека е капитализмов.
    Ајде, уште два ипол дена да го издржам лудото темпо, а после - еднонеделен заслужен одмор... последен за оваа година.
    Се чувствувам како да сум заглавена во магичен круг. Како лузер во магичен круг :)

19. tanjaaaa

tanjaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    13
    prekrasno...

20. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на: