Како се чувствувате денес?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Lilit, 26 ноември 2009.

1. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    687
  2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Многу сум напната. Криво ми е што не сум забележила некои работи порано, а ми биле пред нос.
    Се чувствувам просветлено. Не знам како да го дефинирам тоа чувство, испомешано ми е се. Но, малку е и чудно.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  3. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Исполнето.Си го шетав кучето од сабајле и се наголтав чист воздух.Среќна сум.

4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
  5. Stylesh

Stylesh Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    45
    Јас не се чувствувам многу добро, бидејќи сум болна :(
    Ама сепак, фала на прашањето :)

6. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Иако времево надвор ми е депресивно, врнежливо и ладно сепак јас се чуствувам преубаво вака на омилениот мој женски сајт до греалката супер ми е, се чуствувам онака најопуштено и среќно

7. monkey-girl

monkey-girl Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    денес...јас... НИКАКОО ! едноставно ужасно :(

8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    Ужасно само сакам да плачам ... ;(

9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.631
    Допаѓања:
    185.305
    Позитивно.
    Се разбудив насмеана.. и до сеа се тече супер. Ааааааама... нели марфи ло, под дифолт некој мора да го расипе тоа... па чекам јас... на готовс сум :D А до тогаш...бар ќе се смеам :D 8)

10. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    денес нормално, колку да помине денот , досадно е никаде не ми се оди , сакам само дечкоми да е до мене да си го гушкам да си заспијам покрај него , но за жал тоа не е возможно, во тој случај би била срекна , а сеа сум во нормално расположение....така-така :) :P

11. owi

owi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    123
    Уморно и поспано :(

12. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Никогаш не сум знаела да опишам како се чувствувам. :?:

13. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Оддамна немам пишано во темава, а сега имам инспирација зошто точно знам како се чувствувам или барем знам да опишам приближно кои се моите подвлекувам моментални чувства.
    Расположението ми варира од час во час зошто сум во ПМС, но ни тие осцилации не дозволувам да ми го расипат крајот на денов.
    Уште да можев да му го слушнам гласот пред да заспијам, ќе заспиев пресреќна...
    Помислата дека имам два испита не ме остава мирна, па затоа после тричасовното учење се чувствувам некако помирна, ми остана да направам уште некои пресметки и да се доспремам за она што ме чека. :o
    Утрешниов ден, а веќе денешен во мене буди убави чувства, се присеќавам на времето кога јас бев коледарче и собрани сите комшивчиња одевме од врата на врата чукајќи по вратите и пеејќи коледарски песни. Се сеќавам обавезно секое коледе имаше паднато многу снег, а годинава еве ако утре сабајле не не изненади снегот коледарчињата ќе одат на коледе без снег.
    Гледам дека повеќе се задржав на ретроспекцијата на минатото отколу на моите чувства, ама тие две работи моментално се поврзани, зошто се присеќавам на минатите чувства кои во мене будат сегашни.
    Утре ќе станам со првите коледарчиња што ќе затропаат на врата и ќе гледам како мајка ми како секое коледе со жар и среќа во очите ги дарува коледарчињата.
    Кај нас е традиција место колбаси, портокали, колачиња, кифлички и бонбони како во некои места да се даруваат пари, па така таа преку цела година си собира ситни парички и десет денарки и ден пред денот ги брои парите и другиот ден со трчање отвара на сите за да им даде по неколку.
    Вика: "па греота се, станале сабајле, не дека ќе се збогатат со парите, ама нивната радост е непроценлива, греота е да не им отвориш кога тропнале".
    И така, понесена од коледарски чувства, за крај, ќе ја испеам песната што ја пеевме како мали:
    Коледе леде
    паднало греде
    деде се мачи
    баба го квачи
    за четири јајца
    мачкини, квачкини, гускини
    коледеееееееее.
    Барем вака се сеќавам на текстот, има многу верзии, ама оваа ми останала во меморија.

14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.827
    Аууу оваа мајка ми како ми игра по нерви. Ова од синоќа уште!
    Ако одбиеш да му излупиш јајце на маминиот син, по дифолт си неодговорна, безобразна, неблагодарна, мрзлива, и сите оние придавки со негативна конотација. И добиваш гратис мрчење ако седиш на компјутер кога правиш пауза од учење и за инат гратис луфтирација директ од тераса, да не ти е топло случајно |(

Ете така сум малце на нервна база денес. Одамна не сум била, редно беше :D

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    687
    Нервозно,нервозно,нервозно :devil: :@ :headbang:

16. asdasdasdas

asdasdasdas Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    2
    Многу добро,фала на прашањето

17. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Абе се убаво, и празници и се, ама..
    Мора нешто да те кочи секогаш, мора тоа ама да го има, инаку не би било ,,интересно''.
    Пробувам да го насочам вниманието кон друго, ама не оди. И повторно одиме од почеток.
    А здосадено ми е, знаете?

http://www.youtube.com/watch?v=s_B842fAytE

Барем секогаш сум расположена за добра песна, ако ништо друго.

18. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Pасположена празнично,се чуствува пријатна атмосфера во куката.Hо секогаш нешто недостасува во мојот живот за да биде комплетно... да се надеваме дека ке се исполни тој дел што недостасува :)

19. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    малце тажно..

На N.Kety му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    Ако почнев веднаш да пишувам ќе речев дека сум вечерва во добро расположение опуштено покрај компјутер и тв каминот пуцкета во чашата малку вино. Но сепак постои она НО, кога ќе налеташ на нешто и ќе ти ја упропасти вечерта. Не дека нешто ме погоди лично но си реков ајде да прочитам како феминкиве го поминале денов да ги ѕирнам оние постови од денес. И тука се заебав, читам еден па уште еден и што да прочитам млади деца се раскукале да беше тук да го гушнев бла, бла, бла абе мониторов ми се намокри од нивното лигавење( се извинувам на изразот) како да е нивниот дечко најбитен на светот па мора во секоја тема да се лигават колку се они вљубени колку се сакаат ама за жал во моментов неможат да бидат заедно за момент помислив дека раскажуваат турска, серија. А кога ќе дојде ред да живеат заедно тогаш за некоја мала караница ќе почнат да кукаат сакам кај мама ):::::
    Да цинична сум но неможам да сватам такви млади луге кои мислат дека животот се состои само од тоа да го гушнат и да си заспијат. Лесно е сега кога ќе се видите на саат два ќе се изе*ете и секој по дома ќе ве прашам кога ќе треба да жиеете 24/7 заедно. И да се вратам на темава да убаво ми помина овој ден а и убаво се чувствувам, во моментов сум сама но тоа не ми пречи убаво да си ја поминам вечерта.