Една минута плачам, другата се смеам ко луда, третата се ѕверам во една точка во ѕидот. Па потоа пак одново... рикам, пиштам, цмиздрам, па се смеам на глас, исфрлам хистерија, па убаво и нормално си се насмевнувам. И на крај, повторно стагнирам.
изреволтирано.. ама барем ми дојде умот да отерам некои особи у тристе пичке материне. Спојлер се извинувам за вулгарноста.
Па сабајлево откако станав се чувствував среќно,да се каже! Но сега сум тажна бидејки рибата ми умрее !
Нема поубаво чувство од тоа кога ќе се истуширам после плажа. Не знаам кој мирис да го перцепирам побрзо: дал од гелот за туширање или од езерото Денес, и покрај утринските нервози, смирив душа во водите на нашето прекрасно Охридско Езеро, се попеков на сонцето, и официјално си ја започнав капачката сезона за годинава. Нека ми се множат среќни капачки сончеви денови.
Со душа чекам да дојде 1 јули. Мислам дека ќе се препородам. Крај ќе е. Адиииоос. Мозокот нема да ме боли за ствари за кои реално не ми е ни гајле. Нема да го носам туѓиот товар,нит па да се сеќирам затоа што се, какви се, затоа што - не реагираат... седат мирно,траат и чекаат. Какви се-такви се-за себе си се. Нек сам секој се снаоѓа. Подалеку од мене. Обеќам дека потоа нема да се цепам на милиони страни. Ноу! Нема више нови,непотребни ствари,работи и работички у животов, само оти ,сакам да видам како е и тоа. Обеќам. Обеќам. Си докажав што можам и доста е. Ајде. Гит. Време е да се концентрирам на тоа што прави бар да се осеќам убаво. Нервоза е,повеќе си у кусок него у плус,али убаво ти е на крај бе. Што може да се замени со тоа,а? И тв немам гледано, и филм не можам да изгледам без да го сецкам на неколку дена, нит вести дочитувам, нит комуникацијата со луѓе ми беше баш баш на нивоу оваа поооола година и више. Еј. Се осеќам сто години постаро,потешко,помачно. Ми треба одмор и ќе си се одмарам. У пизду лепе материну нека оди се друго. Него среќа што периодов за многу ствари реков ај чекај да размислам, оти ко што сум ко глувиот и слепиот во вториов дел од „работното време’ ќе бев изненаџена и увреџена. мајќе ми,како само ќе бев Трааај. И она, јо-јо менон цц што створ. Еј,што створ. Јок. Ќе стопираме тоа гњавење,оти стварно е гњавење... мириса на непотребно, значи труло и од старт пропало - ноу гуд интенш’нс значи. Време е за дишење. Едвам ги додржувам овие последни денови од месецов. Најтешки се овие денови. Не се доседуваатттттт.
Могу лошо ... сите дома сме ко утепани од жешкото .... 2 чекори не можам да напрам одма губам здив и за кревет се фајкам ... оффф ..
Aууфф како , како во ПМС ептен лошо час нервозна, час среќна, час лута а што е најлошо само што се разбудив од сон со лошење , и кога да видиш се осеќам како во блажена состојба абе трудница права , незнам повеќе што ми мава на психа топлото или ПМС
Изморена од сонцето што ме исцпрпи меѓутоа имав добро исполнет и продуктивен ден Конечно работите почнуваат да се враќаат во нормала, како што треба...