За жени лавови можам да кажам од пријателска гледна точка зошто ги имам неколку у близина. Искрени се, што мене како јарец ми е многу битно. Амбициозни се. Не постои НЕ во нивен свет. Буквално, што замислиле тоа ке го остварат. Изгледаат ладно и реагираат ладно но, се далеку од тоа. Доста се емотивни и си чуваат во себе. Си прават како што си наумиле што мислам дека им е тенка линијата со тврдоглавост. Сакаат да им даваш комплименти, да им ги вреднуваш работите во животот, да не ги лажеш, да си секогаш тука за нив, не сакаат да ги критикуваш, не сакаат да критикуваш и нешто што е нивно (родител, брат/сестра, дечко што и да е) лавовски се борат за тоа што е нивно и навистина се однесуваат заштитнички кон своите блиски. И можат многу бргу да те избришат од живите за одмаздољубиви до сега не сум им ја сретнала таа карактеристика ама знаат да ти го покажат местото кај ти е ако дојде до тоа @MitMax
Ваљда не сте сериозни со жена лав а и со било која жена ќе успееш ако застанеш и забележиш што сака таа специфична жена, не си го губи времето на хороскопи кои немаат веза
Па коментарот не ти е баш на место. Сигурно нема да бира женска по хороскопски знак или пак да анализира женска по хороскопски знак. Уживај, никој не си го губи времето. За разонода е катчево
Јас сите лавови шо ги знам се попустливи, така да не го рачунам за тежок знак, но добро, секој со својот впечаток ( шо може да значи и дека ѕвездите немаат врска )
Маж лав е потежок од жена лав. Повеќе се самобендисани,повеќе се нарциси. Ако на маж лав му кажеш дека е грд подобро бегај додека те држат нозете,ако ја изгубат контролата врз себе исто бегај. Тешки се.
Маж рак и жена лав според мене си одговараат. Ракот е повлечен а пак лавот сака да биди во центарот на внимание и во оваа комбинација лавот се истакнува. Лавот не сака лаги,сака верност,посветеност,многу лесно можат и да избришат човек од животот и тоа засекогаш па макар и да им е жал. Тврдоглави,комуникативни,амбициозни.