Како девица јас и познавач на многу машки девици ќе ти кажам дека ако на девица и се свиѓаш се ќе напраи за да те освои. Не криеме, се приметува, не чекаме многу, директ пробуваме да видиме дали има фидбек од другата страна. Ако не приметуваш знаци значи на девицата не и се свиѓаш.
Дали делува љубомората кај девиците? Во смисла ако го направиш љубоморен дали ќе го направи првиот чекор или повеќе ќе се оддалечи?
Девица му е само површински знак, реагира со неговиот познак. Затоа е различно. Јас сум подзнак девица и сакам се да ми е уредно, не се брзам со одлуки и срамежлива сум. А лав сум.
Исто подзнак девица срамежлива и многу анализирам .Лавовите се љубоморни ,еден лав душата ќе ми ја извадеше ќе ме смирувал тоа не се трпеше
Да ќе се одалечи ,со љубомора кај лав пробај.Јас како подзнак девица тоа би ме одалечило нема да можам да мислам на таа личност . Едноставно девицата ќе олади
За овој знаκ е κараκтеристично превземањето на κонтролата над ситуацијата: или ја превземаат власта или ја доделуваат власта.
Девицата како знак сака се да држи под контрола, сите конци да ги има во рацете, доколку нешто излагува од контрола таа полудува, со оглед на тоа девицата секогаш ја превзема власта или ве остава да мислите дека ја имате власта.
Првпат ја гледам темава и многу се израдував. Дечко ми е девица, па можам да кажам дека девицата е еден од најдобрите знаци. Многу ми се свиѓаат девиците што се многу ,,down to earth,, па и затоа нивниот елемент е земја. Нивната голема смисла за хумор е таа што секој ден ми го прави позитивен, интересен
Никако. Ќе ме умре некој ден. Многу тешки луѓе, ситничари, педантерии, контрол фрикови. И бавни, ооооооо бавни. Најважно "безгрешни" сачувај Боже да ги искритикуваш.