Аххх моите омилени. Јас имам месечина во Шкорпија и подзнак ми е Шкорпија, инаку Јарец сум во хороскоп. Или совршено ќе функционирате заедно или многу ќе се расправате. Ако ви оди до сега ќе ви оди секогаш. Предност ви е тоа што знаете што може да очекувате. Шкорпиите важат за доста превртливи личности, посебно дуплите и мислам дека се доста емотивни. Сакаат да убедуваат дека нешто е така, а не мора да значи дека е. Сакаат да се доминантни, да не коментирам дека се знакот на сексот. Емотивна манипулативност и опсесија може да има кај женските, кај машките би била скриена. Од мое досегашно искуство секогаш сум ги фасцинирала Шкорпиите и ми го сакале карактерот и чудната смисла за хумор. Сите настојувале да зачуваат контакт со мене и не заборавале да ме контактираат, макар и многу месеци да сме се налутиле за нешто ќе испаднела прилика и ајде пак пишувај, замарај се хаха. Си ги сакам Шкорпиите и го сакам тоа што не се отворени. Не кажуваат секому за сексуалните искуства и сметаат дека е непријатно да се поставуваат такви прашања, како што сметам и јас.
Не знам за вас ама сигурно сте осетиле дека се сомнителни, т.е. ве тераат да се сомневате во нив. Мистериозноста ги прави такви, па не може да се знае дали изневеруваат или не, освен ако не ги познавате како пријатели пред да ви биле дечковици. Затоа и ми е фасцинантно, секогаш ќе го мислиш, но нема да му признаеш дека се сомневаш.
Премногу ти е точно ова кажано скроз се пронајдов. Знам пред месец дена кога имав дечко постојано се сомневаше во мене дека го варам и други работи ама смотаниот немаше поима колку ми значеше.. И друга работа за шкорпиите карактеристична тие што се вистински шкорпии тешко искажуваат чувства,повеќе криат во себе.
Дa,дa,дa А.се кaaт? Пипувaaт први? Акo некoј и знaчи,се врaќaaт нa бивши?? Не ми е јaснo штo че пoстигнaт сo тoa штo кријaт,не искaжувaaт чувствa,мрaзaм тaкa нo тo е.
Ако им значиш премногу и текако се враќаат.Јас еден што го сакав премногу 6 години му се враќав опседната бев со него и се од инат му правев и он да пати сакав Иначе ја не мислам на гордост и пишувам прва и приоѓам на машко да се запознаам кажувам во фаца ако ми се свиѓа се директно.Така да не се секирај,ако на некоја шкорпија и се свиѓаш ќе знаеш одма.
Погоре пишав дека криат чувста а на овој пост дека се кажуваат сигурно се чудиш на ова. Ова и многуте не го разбираат кај една шкорпија. Како за почеток ако запознаам совршен дечко секако ќе отидам да му кажам дека ми се свиѓа, тоа го имав баш и коментирано во една друга тема ,совети од машка гледна точка'... ама на пример секаде неможеш тоа да го направиш. Сега со овој што бев опседната 6год.он ги знаеше моите чуства и се.., ако некој видам убав му кажувам директно дека ми се свиѓа.Е сега јас правам разлика од свиѓање,до чуства и до те сакам што многу не ја прават таа разлика.Не ми е проблем да кажам на некој убав си ова си она си...АМА РЕТКО МОЖАМ ДА ГИ КАЖАМ ЧУСТВАТА НА НЕКОЈ НОВ(во смисла на нов освен овој што бев опседната) И јас не памтам некоја шкорпија да има сакано повеќе од една личност во животот, еве незнам за ова ама за мене неможам друг да сакам освен тој иако сум ги имала доста и сум се трудрла со други да го заборавам пак кај него се враќам.
Машка Шкорпија што вика не сака сериозно, па еднаш го има еднаш го нема и така гледаш година поминала. Шкорпијата мислам дека е тешко да стави крај и чека другиот да стави крај за да престани да се гледа со некој. Ќе се гледа со некој и со години, ама нема да признае дека има чувства. Може и прекини да има по неколку месеци и пак да се врати и да проба да се врати. Има разлика од Шкорпија до Шкорпија, ама јас мислам дека сите се склони на неверство и на тоа гледаат како лична сатисфакција. @kristi00 кај него се враќаш зошто сексот ти е најубав со него или ? На Шкорпиите тоа му е една од најважните работи. @SunnyGirl2 зависи од подзнакот. Некои се враќаат некои не. Тие што се враќаат можеби се враќат само за секс, па ќе ги нема, па пак ќе се вратат. Интересни луѓе ми се во секој случај, зошто се ни ваму ни таму, сакаат да се секаде, ама се како изгубени Многу си ги сакам.
Секс сум немала со никого до сега.Него го сакам уште од малечка поточно уште од 6то одделение, а сега сум прва факултет.Така да рачунај има 7 години поминато и го немам заборавено, а има година дена како не правиме муабет.
Да одмаздољубиви се. Спомени тешко дека палат. Во најкратко време со нова личност се, така преболуваат.
Не забораваат секогаш, ако им значиш никогаш не би те заборавиле.Јас имам двајца што засекогаш ќе ги памтам и местата каде што сум била со нив.Ако не им значиш или ако си им била за забава за една вечер наредниот ден ќе се понашаат како ништо да не се случило и ке се прават како да не те познаваат.
Може да си им за забава и да се гледате еднаш месечно или на неколку месеци еднаш. Такво гледање може со години да трае.
Кој сака мистерија, комплицирани односи, драми и непредвидливо ( превртливо) однесување му прпорачувам маж шкорпија. Ако шкорпијата чувствува меѓу вас емотивна и физичка конекција,односот за кратко време се продлабочува, затоа што се многу интензивни. Изгледаат прибрано, имаат кул однесување, пријатен изглед и супер манири. Ја разбираат човечката психа и знаат дека со таа надворешност ќе се вклопат и ќе бидат прифатени. Но си ги кријат нозете како змијата. Како бик ( спротивен знак на шкорпијата) ме привлекуваше неговата интензивност но истовремено и ме исцрпуваше затоа што стално беше под емотивен набој. Кога имавме убави моменти беше повеќе од одлично, но кога е лошо е најлошо. Тешко се справував со неговиот карактер... не во смисла дека беше лоша особа...сфатив дека му е потребен простор а последиците беа: Повлекување,неконтактирање, неодговарање на пораки, екстремни промени во расположението, поради што одлучив емотивно да се дистанцирам. Според мене знаци што можат најдобро да ја разберат природата на шкорпијата се водените знаци. Интуитивни, сочувствителни, ги осеќаат потребите на другите без многу зборови. Од друга страна е малку потешко за еден практичен бик кој не мора ни емотивно секогаш да е присутен во врската за таа да функционира . Шкорпијата ќе знае дали емотивно си тука или не си, што е главен мотив дали понатаму ќе продолжат со тој партнер.
Јас сум во врска 1 година со шкорпија. Шкрпиите се многу кмплицирани луѓе. На почетокот се многу едноставни. Мирни, тивки, лојални, верни, ве сакаат... Е после тоа, не се знае што ви се пишува. Јас со него дзнав што значи кога еден маж ќе засака жена. Сакаат ненормално, само на тебе се фокусирани. Многу сакаат да контролираат. Но, за жал тоа е една од моите омилени работи - јас да контролирам. На почетокот се беше мед и млеко. Љубов, добрина, верност... Но, под мој притисок и моја контрола си го покажа лицето. Раскинуваме веќе 6 месеци. Верувајте такво раскинување никој не посакува. Сака да ми раскини, но и не сака. Со неговите ме запозна, на почетокот ми кажуваше те сакам, многу ми значиш, па после не знаел што чуваствувал за мене.... Хаос!!!! Јас сум толку трпелива, некоја друга да беше до сега лице немаше да и види! Али веќе пропаднав во замка на шкорпија и нема назад! За нив би можела и книга да напишам. Доколку некој има проблеми со некоја шкорпија, слободно нека ми пиши лп. Многу добро ги познавам, повеќе од себе си. И да пишува дека не изневеруваат, но мене ме изневерија.Толку тајно изневеруваат, што ќе ви бидат птребни 2 века за да ги откриете! Поздрав и бегајте од шкорпии за ваше добро
Ne ne i ne Izvino ama ne se slozhuvam so tebe Zashto da begaat od skorpii ? Nese bash site takvi kako shto gi otslikuvash. Eve jas sum skorpija Devojkata koja e imav do kaj pred eden mesec bev samo na nea fokusiran,iako po ulica mozhe da se sretne nekoja pozgodna ili ko demek poubava toe ne me ni kapka intereairashe i ne ni zagleduvav drugi,fokusot mi beshe samo na nea. Ce se nadovrzam na komentar od @SunnyGirl2 da vo pravo si gledame da ne kazguvame sve,ama toa ne e neshto deka izneveruvame pa mora da go skrieme i ne iskazuvame mn mn chustva,ama toa ne znaci deka nie ne ja sakame taa osoba so koja sme tuku naprotiv celo vreme sme nasocheni bash na taa osoba. Samo treba da ne svatite takvi kakvi shto sme Eve ce kazham za mene Se razdelivme ko demek ne sum ja sakal i nishto ne sum prikazuval od chustva prema nea so kraen rezultat ne sum ja sakal. Ne e taka i pak ce kazam treba da ne svatite takvi kakvi shto sme Eeeehh kolku me boli dusha za neaa,zashto mn ja sakav i sakam takva kakva shto ee
Правило бр 1: Никогаш не се заебавај со шкорпија ! Ама никогаш! Правило бр 1: Секогаш почитувај го и не заборавај го првото правило !