Спојлер LAV -- BLIZANCI Ovo je jedna veoma zanimljiva kombinacija, koja se u astroloskim krugovima preporucuje sa velikim aplauzom i istovremeno ovu kombinaciju mnogi svrstavaju na top-listu. Znaci, Vasa kombinacija obecava poslovni uspeh i veoma kvalitetnu prijateljsku ili emotivnu vezu. U tom pogledu naglasavamo da nesto vise obecava kombinacija izmedu zene Blizanaca i muskarca Lava, mada moze i obrnuta kombinacija, izmedju zene Lava i muskarca Blizanaca, a da to ne predstavlja neku veliku razliku. Blizancima odgovara partner sa velikim potencijalom energije, zatim, neko ko je veoma aktivan, velikodusan i ambiciozan. Pri tome, Blizanci od svog partnera ocekuju pokroviteljsku ulogu i razlicite privilegije koje ulepsavaju ne samo privatni, vec i njihov drustveni zivot. Zauzvrat, Lav od svog partnera dobija dodatnu inspiraciju i podsticaj da zajednicki zivot ucini sto interesantnijim. U tom smislu, Lav potpuni akcenat stavlja na spoljasnji svet, na raskos i popularnost, a Blizanci imaju priliku da mu aplaudiraju na razlicite nacine. Ipak, postoje i odredjeni problemi koji narusavaju Vas odnos i oni nastupaju onda kada Blizanci postaju isuvise neozbiljni, neiskreni i nepouzdani. To kod Lava definitivno podize ogromnu tenziju tako da Lav postaje preterano sujetan, ljubomoran i impulsivan. Ipak, nemojte zaboraviti da je ovo kombinacija koja obecava kontinuitet i kvalitet i zbog toga nemojte razmisljati o nekom definitivnom prekidu svoje poslovne, prijateljske ili emotivne veze.
Лудо бе, еве јас сум со близнак па не сме мртви досега, не се испоубивме се шалам, веќе имам пишано на темава, близнакот е типичен близнак, во буквална смисла, ама само ако не му го знаеш вистинското лице, а тоа е сосем симпатично и емотивно . Најпревтрливиот знак, но истовремено и најпредан на оној кој со дела му докажал дека го сака и почитува. Имам двајца околу мене, сигурно се такви
хахахах е добра си ти богами! јас не се трпам со близнаци! очи си вадевме со овој! едноставно површни се, а таа особина ја мразам! не ги согледуваат работите подлабоко! и што е најтрагично, на чело ми пишува што ме нервира, и не сваќа! можеби игра улога и подзнаков! твојот да не е некој воден знак можеби! а за емотивни, да, знаат да бидат многу емотивни! и досадни воглавном! не се разбираат од збор
извини што не е на македонски ама само ова го најдов се надевам ке ти помогне Devica i Blizanci Vladar oba znaka je Merkur, pa oni imaju zajedničkih osobina. Vole međusobnu konverzaciju, inteligentni su, mogu ih zaokupiti zajedničke stvari. Ali razlike su velike jer su Blizanci vazdušni znak, a Devica zemljani. Blizanci su nametljivi, senzacionalistički nastrojeni i teže ka centru zbivanja, dok su Device povučene, mrze publicitet i ne vole kada su u centru pažnje. Ipak oni su veliki deo vremena zajedno. Slažu se dobro po pitanjima posla, dnevnih potreba i praktičnog života. Devica usporava kada treba, a Blizanac ubrzava kad je put čist. Tako uspešno stižu do cilja. Pri tome nerviraju jedan drugog, ali šta je tu je. Eros im nema dubinu. Različitom brzinom se uzbuđuju i teško je uskladiti tempo u ljubavnoj igri. Orgazam je redak gost, a vremenom izgube i potrebu da tragaju za njim. Često se ne mogu dogovoriti ni oko termina za vođenje ljubavi. Jednom rečju, strasti nema, emocije površne, seks nije bog zna kakav. Što se tiče vernosti, Blizanac je taj koji tu lako pada na ispitu. Teško to može prikriti jer Devica ima odličnu moć zapažanja. Kada se razočara njen racio stvari privodi neizbežnom kraju. Veza nije čvrsta i kada dođe do razlaza on je gotovo bezbolan. A do razlaza će sigurno doći ako je Merkur u lošim aspektima. Interesantno je da bez obzira kako stvari stoje iznutra, ovaj par spolja ostavlja dobar utisak. Zato se mnogi iznenade kada dođe do prekida ove veze.
Јас сум рак,тој е близнаци.Заедно сме 7 год. ама помага и тоа што сум јас близнаци во подзнак. Близнаците се интелигентни,динамични,секогаш во потрага по нови информации,забавни,друштвени,но и тврдоглави,суетни,недоверливи кон другите,склони кон промени на располозенија,ама јас сум си научила како да се справувам со сето ова. Некаде прочитав дека комбинација таа-рак,тој-близнаци има мн.поголеми изгледи за успех од обратната и доколку не избегаат еден од др.на почеток на врската,ќе се прилагодат и има добра шанса да потраат.
Ме дружиш Теодора, а? Јас мислев дека јас сум единствениот РАК на светов кој е и се справува со БЛИЗНАЦИВЕ Невозможни се, а се овозможуваат кога ќе им го фатиш тертипот што се вели
Кате и Марамче,велкам ту д клаб . Колку и да ме изнервира,ќе најде начин да ме смири,често си велам ни со него,ни без него. Подобро-со него .
Близнациииииииииииииииииииииииииии , никогаш не можеш да им погодиш. Ни лево , ни десно ни па напред , ни назад.
Водолија и близнаци – љубовна комбинација Водолија и близнаци во љубовна комбинација можат навистина да уживаат во нивната волшебна и инспиративна психичка конекција. Близнакот обожава да слуша нови идеи, а креативната водолија може да смисли еден куп. И на двата знака им е потребна независност и доволно простор за да можат да „дишат“. Оваа нивна потреба тие меѓусебно си ја задоволуваат бидејќи и двајцата ја разбираат многу добро. Проблем во нивната врска може да се јави како резултат на две причини: ако близнакот почне да мисли дека водолијата е премногу тврдоглава и нефлексибилна или ако пак ако динамичната и напредна водолија смета дека близнакот е премногу бавен и постојано безделничи. Во секој случај, ваков тип на проблем, не може да предизвика некој сериозен немир во нивната врска, бидејќи генерално овие партнери функционираат многу добро и меѓусебно се разбираат на едно длабоко ниво. И водолијата и близнаците поседуваат големо количество енергија во себе. Нивните мозоци работат многу брзо, благодарение на што се способни постојано да смислуваат нови идеи, а со помош на решителната водолија, плодот на нивната заедничка креативност, може да се спроведе во акција. И двата знака кога донесуваат одлуки се потпираат на нивниот секогаш буден, спремен и остар ум, што особено важи за близнакот. Водолијата и близнакот мразат да го губат своето време на небитни работи, но близнакот има тенденција понекогаш да биде хаотичен и психички несреден. Водолијата може да му помогне на близнакот да се фокусира ако тој почне да „осцилира“, но таа воедно мора да му даде и доволно простор и слобода за одлучување. Близнакот не сака да се чувствува притиснато и присилено да прави нешто. Водолијата е управувана од планетата Сатурн, која ја симболизира нејзината карма и Уран нејзината бунтовност, а близнаците се предводени од Меркур, кој ја отсликува нивната одлична способност за комуницирање. Комбинацијата од влијанијата на Сатурн и Уран, му го даваат на водолијата тој прогресивен, оригинален ум и решеност да ги претвори неговите идеи во нешто добро. Водолијата е најголемиот хуманитарец од сите знаци во зодијакот. Близнакот има бистар ум и одлични комуникациски вештини, благодарение на кои може да и даде на водолијата стимул да се придржува до своите идеи и да работи на нивна реализација. Со својот флексибилен начин на размислување, близнакот може да и помогне на водолијата во моменти кога е тврдоглава, крута и под тензија. Близнаците и водолијата се интелектуално поврзани. Тие се дружељубиви и природни луѓе. Близнакот е досетлива и зборлеста личност, која обожава да ги импресионира другите со неговото пргаво и брзо реагирање во различни ситуации, а водолијата ги сака сите типови на луѓе. Колку повеќе различни карактери на луѓе познава водолијата, толку подобро се чувствува. Двата знака имаат широк опсег на интереси. Наклоноста на близнакот за дебатирање и интелигентни разговори кои му го стимулираат умот, може да биде задоволена со многуте различни искуства кои овие двајца партнери меѓусебно си ги споделуваат. Во однос на улогите во врската, близнакот ја цени независноста и е лесно прилагодлив на промени. Водолијата од друга страна, е поодлучна, дури и тврдоглава и генерално сака да биде „газдата“ во врската. Најдобриот аспект од љубовното гнездо близнаци – водолија е нивната способност за одлична комуникација, уживање во животот и искористување на нивниот креативен и бистар ум за реализација на феноменални идеи. Blizanci i Vodolija Vas dvoje se savršeno slažete, a ako kojim slučajem sklopite brak, on će biti srećan i dugotrajan. Oboje ste vrlo dinamični, tako da je vaš život pun akcije i čestih promena. Ukoliko se ne opustite dovoljno, vaš seks može preći u rutinu. Plašite se da jedan drugom pokažete svoja osećanja, ali jednom kad zadovoljite svoj seksualni život, vi ćete moći potpuno da uživate jedno u drugom. Vi, kao dim i partner, kao oblak, gonite jedan drugoga i volite jedan drugoga. Medju vama su nagli i spontani susreti, medjusobni kontakt je bez predrasuda i brzo se poveravate bez analiziranja ima li ta veza smisla. Nekad čak olako predjete i na perverzije. Vežu vas ideali muzike i književnosti. Kao sangvinici zajedno se i brzo odlučite na putovanja, avanture i društva. Uvek ste u lovu za senzacijama i novotarijama, i stvaranje novih i novih poznanstva. Dubinsku intimu ne doživljavate, ali zato ste slobodni od potresa ljubomore. Vi ste je površni a partner je dublji i stvari prozire. Brak može iznenada puknuti kao što je iznenada i došao ako su aspekti Mesec-Uran loši. Dva vazdušna znaka zajedno? U mnogo čemu su slični, čak i na istim talasnim dužinama. Lako se pronađu i ostvare vezu. Sve kod njih ide spontano i neusiljeno. Oboje su puni ideja, koje slobodno iznose i zatim o njima pričaju, često nadugačko i naširoko. Lako se dogovore i već prelaze dalje. Klima je dinamična, ali jednostavna. U seksu su dosta saglasni. Vole laku predigru sa puno milovanja i ljubljenja. Koitus je brz i zajednički dolaze do vrhunca. Tempo i emocije su potpuno usaglašeni. Vrlo su inventivni pa i u seksu tragaju za novinama, često stignu i do perverzija. Kad je dubina emocija u pitanju, tu se baš ne mogu pohvaliti, ali im to ne smeta. Ne pate od ljubomore i imaju osećaj slobode, što im je vrlo značajno. Vernost im nije najjača osobina, ali tome ne pridaju neki značaj. Dosta vremena provode zajedno. Oboje imaju aktivan um, vole avanture, društvo, poznanstva. Vežu ih slični pogledi na muziku, književnost i mnoge druge stvari. Između njih postoji drugarstvo, koje zna da se produži i ako se veza prekine. Veza je ugrožena ukoliko postoji loš aspekt između njihovih planata vladara Merkura i Urana. Tada ona naglo puca, kao što je naglo i započela. U stvari oni nisu duboko vezani da ne mogu jedan bez drugog i zajedno su sve dok im to prija. Vole decu, zajednički ih vaspitavaju i cela porodica je srećna i harmonična. Sa strane čak izgledaju kao društvo "lako ćemo". Povoljni planetarni aspekti znače trajnu vezu, koja je laka i uspešna.
Уфф и мене многу ме нервира што не искажуваат емоции. Знае некој каква комбинација се вага и близнак?
Не е дека не искажуваат емоции, искажуваат, ама треба време. Ако сте нетрпеливи, од оние жени кои не можат да чекаат, не се препорачливи зошто може и да се исплашат од вашето (тие ќе речат) нетрпение, а вие може да сте средно трпеливи, тоа за нив не е доволно. Но, ако е мирна и трпелива личност во прашање, на близнакот ќе му треба време, но ќе видите дека трпеливоста се исплатела. Тоа е од мое искуство.
Ве читам и се збунив. Им треба време да искажат емоции. Јас баш контактирам со еден близнак и за кратко време сакаш емоции, сакаш романтики..
Мојов е близнаци, и имам едно прашање за некој што имал слично искуство. Како може близнак да се направи љубоморен? Барем малце да се изнервира? Што и да направам тој е ваков Ич не покажува емоции, на моменти многу се нервирам
Од мое искуство, близнаците се доста љубоморни личности, само што ретко го покажуваат тоа. Доста се интелигентни и можат да проценат кога партнерот намерно сака да предизвика љубомора кај нив, па не паѓаат на таа финта. Затоа глумат незаинтересираност, како тоа да не ги погодува... Од сите врски, најмногу ми одговарала онаа со близнак, бидејќи и јас сум, мислам дека најдобро си се разбираме едни со други. Не е лесно да 'прочиташ' и 'издржиш' еден близнак, ама ако успееш, ќе ти го дадат најдоброто од себе...