Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како со машкиот знак водолија?!

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од StoryOfAGirl, 15 декември 2009.

1. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    11.468
    Меѓусебно растојание меѓу две планети дефинирано со агол од 150° и +/- 5° орбита.
    20180909_233548.png
    Еве сликовито. На сликава Месечината прави инконјункција со Марс.

На темава, прашањето се однесува на синастрија. Во синастрија се гледаат планетите од една натална какви аспекти прават со планетите од друга натална карта-компатибилност. Во случајов е премногу генерално, затоа што се однесува само на Сонце/ Sun sign.
    Да речеме ти си рак (имаш сонце во рак), а некој друг водолија, значи вашите натални Сонца прават инконјункција.

2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.361
    Јас сум рак он водолија пасуваме или не вака ко карактери слични сме многу

3. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Што сака одтебе мажот водолија кога во гужва постојано добиваш многууу внимание кога секогаш е во твоја близина непрестајно те гледа и шмека,а ти пишува преретко и не дефинирани кратки пораки(скоро никогаш) ?!

4. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Со рак, со шкорпиите поголемиот дел од времето, со 99 од 100 стрелци.

Со овните си одговараме претежно, ама тие се лошо влијание за водолијата. :D
    Со вагите супер комуникација, но немам доверба во нив.
    Рибите ми се матни.

Останатите се ОК избор отприлика, кој помалку, кој повеќе. :D

5. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    3.778
    Хм, зошто овните би имале лошо влијание врз водолиите? Ме интересира мислењево зошто на ваков заклучок не бев налетала досега, а си велам зборуваш од лично искуство. :)

6. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Јас сум водолија и можам да кажам дека овните не влијаеле негативно на мене, баш напротив.

7. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Зарем е важно?
    Огнените знаци се енергични и борбени, поттикнуваат динамика во животите на пасивизираните воздушни кои се мисловно најактивни, но помалку демонстративни во пракса, и поради таа комплементарност е препорачлива интеракцијата помеѓу оган и воздух. Работата е во тоа што овните знаат да бидат проблематични луѓе, а водолијата да претрпи дел од негативните импликации.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.926
    Допаѓања:
    15.870
    Знаам едно машко водолија, поладен тип неам видено. Чиниш Јарец гледаш. Таков став, таква ладнина, не се насмевнува...убав, висок ,убави очи..се чудам дало воопшто е водолија хаха

На ReinaDeCielo и hermosa им се допаѓа ова.
  9. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Девојчињаааа ми треба хелп. Пред месец дена запознав дечко - водолија на фб. Не му ни враќав многу , не му се замарам , сам си разговара почесто. Живее во друг град btw. Во неделата дојде во мојот град , пиевме кафе и го откачив. Денес дојде пак само да ме види. Инаку си прави планови за нас , ми кажува дека ме сака и такви некои глупости. Јас не му се замарам мн сум ладна и инаку сум вага. Сега приметив дека има некои љубоморни испади. Што мислите? Што му се врти во глава на овој? Инаку 2 пати се имаме видено , а тој за брак ми збори. По 27 год.имаме

На ReinaDeCielo и malalola им се допаѓа ова.
  10. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Водолија и вага си одговараат многу има нешто и во хороскопот штом толку го привлекуваш.Знам дека се упорни меѓутоа знаат да се и превртливи така да не му верувај многу

На celineparis, hermosa и fificaaa им се допаѓа ова.
  11. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.369
    Јас имав еден сличен . Идевме 1 година , за на крај да ме изневери (facepalm) . Инаку упорен , фин беше , додека не се фативме :D . После одеднаш се промени . Секогаш зафатен за на кафе , секогаш на работа за допишување :^) . Сомнителен ми беше , па се распрашав наоколу малку . И открив дека прв пат ме изневерил кога врската ни полнеше 7 месеци . И дека од тогаш се почесто ме изневерува .
    Му раскинав , па направи драма од тоа , ја вклучи и девојката со која одеше паралелно 2 недели покрај мене .. и така .
    После 1 година од цела таа фама се појави кај мене во село . Тогаш се обиде да направи нешто грозно :( . Не му успеа . Од тогаш ниту сум го видела , ниту сум слушнала за него . Ниту сакам да знам .

На buba4e89 и fificaaa им се допаѓа ова.
  12. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.627
    Допаѓања:
    9.068
    Да ви кажам од личен аспект,барајте само јануарски водолии,родени до 31 јануари ,од 1 до 20 ти февруари се дигнати со нос во нос,себични ,а јануарските сме души:inlove:,хумани,само и во двата случаи сме непредвидливи и тука може да биде и неверство и се најлошо.

На cresa-jagoda и fificaaa им се допаѓа ова.
  13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.627
    Допаѓања:
    9.068
    ако има такви карактеристики,сигурно во подзнак е јарец или има во натален хороскоп нагласено некое поле во тој знак,јас имам во пето поле јарец и делувам ладно ,незаинтересирано,студено но затоа таквите сакаат најмногу и најстраствени се

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.926
    Допаѓања:
    15.870
    Роден е на 21ви јануари инаку нели тогаш почнува водолијата . Не знам каков е, ама би го пробала. И тоа како хехе. Само ме буни тоа што е превртлив. Кога е во друштво е поинаков. Вели здраво ама со некој јак машки глас. Еднаш, одеше низ хол, и ненадејно му дојде кога му реков здраво и поцрвене. Не знам, дали има симпатии спрема мене.

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    :rofl:
    Надмените водолии...

На celineparis и GirlLove им се допаѓа ова.
  16. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Јас имав симпатија јануарска водолија, а јас сум февруарска водолија и ајде што не ми беше возвратено, туку и со непочит се однесуваше кон мене. Додека сопругот на една моја братучетка е февруарска водолија е душа човек и е далеку од дигнат. И јас делувам кренато според некои, ама кој ме познава, знае дека воопшто не сум таква. Така што не генерализирај. Тоа кој каков човек ќе биде најмногу зависи од домашното воспитување и околината, а не од тоа дали е јануарска или февруарска водолија или пак било кој друг знак.

Последна измена: 2 февруари 2019
    На GirlLove и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. Winks

Winks Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    9

Точно така !

На mode-kristina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Але ~

Але ~ Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Водолиите што и да кажат секогаш сметаат дека се во право и тоа не може да им се побие и некогаш знаат да бидат тотално ладнокрвни

На celineparis и ReinaDeCielo им се допаѓа ова.
  19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    И јас имам лошо искуство со водолија. Изневерувачи, додека те добијат се фини, после се прикажуваат у вистинско светло. Се се нешто зафатени, најдобри, несфатени од другите, со ладен карактер. Водолија веќе никогаш. :D

Инаку некаде читав дека водолии мажи најтешко се решавале за брак, а татко ми е водолија и едвај на 34г се решил, па може има вистина. :D Иако појше ми беше за зафрканција по дома "податоков" ама ми текна да го пишам. :D Секако хороскопот е само шала на крај краева:D

На Konfetka, Emilija97mk, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Еее не се сите водолии исти, татко ти е пример за тоа. Те имам читано дека е одличен татко и сопруг, вистински пример каков треба да биде еден маж.

На ReinaDeCielo, Dream-Girl, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.