Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како со машкиот знак водолија?!

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од StoryOfAGirl, 15 декември 2009.

1. DrRejv

DrRejv Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    47
    Ладни кон мнозинството но не и кон сите. Можеби и останатите како мене си го чуваат кругот на доверливи личности што помал :wasntme:

На CameliaMiller и Elf им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.623
    Нема врска. Водолиите се блиски со луѓето што им значат. Иако се дружељубиви, со големи друштва, само одреден круг на луѓе може да се пофалат дека им се навистина блиски. Во состојба се цел свет да им го дадат на оние кои им значат. Ама ако им ја изневериш довербата, готово е.

Секако, ова не е генерално за сите водолии.

На CameliaMiller, tessie, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Огромни инати, злопамтила и претерано незрели.

На Konfetka, ReinaDeCielo, hermosa и 2 други им се допаѓа ова.
  4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.087
    Водолиите имаат високи критериуми, а често и високо мислење за самите себе си.
    Иако некогаш имаат детинест или уникатен имиџ, тоа однадвор сакаат да покажат дека се тралала, но си имаат своја длабока страна којашто прави да се замараат за ситници и ретко забораваат, уште поретко признаваат грешка.

Нверојатно се интелигентни, голем дел од мои пријатели со академски кариери коишто ги знам се водолии, слободен дух, тесен круг на којшто целосно се отвораат, иако личат на social butterfly или pack leader, со многу малку од таа толпа се блиски иако знаат со секаков тип на човек да свртат соодветен муабет.

Не се ладни, ако се заљубат мајко мила, ако ви делуваат ладно, често е или затоа што не мислат дека сте онаа вистинската, сѐ уште, или пак дуваат на матеница од претходни искуства.

Ама не очекувајте некое превисоко ниво на емпатија од воздушни знаци воопшто... можеби вага.

Инаку кај нив заборавање е исклучено како функција. Една личност којашто многу ја сакав ја изгубив оти при разочарување за (воопшто не мала) работа, му реков дека не знае за образ и чест. А бе за тој еден лаф 5 месеци сркав несолена манџа, нема нема, ќе го спушти муабетот , ме пукна. Така што, дипломатија со нив(fingers).

Последна измена: 10 јули 2022
    На CameliaMiller, buba4e89, ReinaDeCielo и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.250
    Vistina e toa, Vodolija sve pamti  :rofl: I vrakja kad-tad, bilo dobro ili losho.
    Isto, saka da bide pochituvana, voopshto ne e mazohist taka shto, nikakvi grubosti so nea, nitu toplo-ladno taktiki.

Jas imam 2 mashki drugari vodolii, koi bukvalno bubachka ne bi povredile, ja sobiraat i zhiva ja ostavaat niz prozorec.
    Dobar znak, glavno e miren koga se mu e pogodeno, ama go nejkjat site bidejkji ne se ulizuva po priroda, ne znae i ne saka da se potchini, ochekuva ramnopraven tretman.

На CameliaMiller, hermosa и tessie им се допаѓа ова.
  6. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Женски, што со маж водолија!? Некако ептен тешко изгледа.. Што ако те кани на кафе, се нормално и после тоа никаде го нема со денови а ако му пратиш некаква порака културно одговара но се осеќа некоја ладнокрвност.. На последното излегување као дошло до нешто (не преминало и во секс) као демек на почеток ама уствари со него не е ни почеток зошто исчезнува…
    Какво однесување треба со него?

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Јас не знам со нив
    Претешки се сите
    Тешки и ладни особи..нит се водат нит се тераат

На buba4e89, Konfetka, Dreamsdocometrue и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Богами да. :D
    Ако веруваш исто искуство имам од порано со ладнокрвноста. :D Немав живци за тоа понашање јас. Дали е случајност или повеќето се такви еве не знам. :D

На Dreamsdocometrue му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dreamsdocometrue

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Стварно нз како да го дефинирам. Од една страна е прекрасен, харизматичен, многу комуникативен, ведар и насмеан но откако се враќа секој дома ништо повеќе не се знае за него… На моменти мислам дека поканата за кафе и сл е чисто од култура но си викам нема потреба кога и така ниту сум му другарка, ниту колешка ниту комшивка за да од култура ме кани на кафе…
    Ептен ми се свиѓа но мака мачам со него а не сакам ни фа покажувам многу заинтересираност и се правам ладна и јас но тој ептен…
    Нз дали да се трудам или да баталам….

10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Шала на страна со хороскопов, може нема многу хемија меѓу вас или не е многу заинтересиран. Види уште некое време како ќе ви биде, но ако нема интерес многу од негова страна и не напредува "врската" тогаш пиши пропало, не си губи време. Чим те вика на дејтови ваљда е океј... Може сака нешто врска без обврска, па затоа не се замара толку освен да те викне периодично на искачање. Не знам стварно, нема врска хороскопот, секое дејтање, врска е различно...

11. Dreamsdocometrue

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Да во право си можеби нема некоја посебна хемија но повеќе ме асоцира на топло ладно игра зошто знам дека некоја порака ја гледа веднаш откако му е испратена но ти враќа после саат време така да анализирајќи прв пат среќавам ваква недефинирана личност…

12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Иритантно однесување... Според мене види уште некое време, но ако нема подобрување од негова страна не си губи премногу време. Ако не иде, не иде, со сила да го натераш да е заинтересиран и посветен нема да успееш, чим уште на почеток е таков...

13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.060
    Јануарска водолија топол карактер а февруарската лошо ти се пише .Батали го ,ако не функционирате

14. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.311
    Допаѓања:
    8.922
    Подалеку од водолија
    Јас не ги можам шкорпија сум и ме нервира што не можам да разберам како функционираат толку ладни луѓе немам видено. Ама затоа ако те сакаат се ќе направат за да ти помогнат :)

На celineparis, hermosa и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.060
    Не ни се секирај и биковите се ладни... ладнокрвни(машките).Можеби само тие можат да парираат на нас.А друго, шкорпијата е длабоко емоционално поврзана кога се поврзува со тоа и ранлива станува.Лоша комбинација веројатно шкорпија водолија конкретно

На buba4e89 и Marijana93 им се допаѓа ова.
  16. ~Maca~

~Maca~ Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2020
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    1.517
    Излегував со еден водолија а јас сум близнак. Се беше океј на почеток симнување ѕвезди, никогаш нема да се откажам пд тебе, одма ми кажа те сакам :^) и наеднаш стана ладен. Станав и јас, но се мислам да не стана ладен бидејќи му кажав дека несакам врска тој ме праша дали ми треба време реков не не бев сигурна бидејќи никако не ми докажа дека навистина ме сака. И јас го баталив по некое време и тој одма си фати девојка. Но кога и да се сретнеме некаде ме шмека дури кога е и со девојката.:lol: И што треба да мислам сега?

На celik9 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.060
    Егото му се уништило да ,затоа оладил но те сакал затоа сеуште те шмека.

На ~Maca~ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ~Maca~

~Maca~ Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2020
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    1.517
    Епа сам си бара :D

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. GirlFromSwiss

GirlFromSwiss Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    207
    Мојот сопруг е Водолија, премногу е внимателен,оригинален, паметен, забавен со уникатна смисла за хумор. Дајте им само слобода,не ги притискајте и се ќе биде во ред.

На Aschenputtel, hermosa и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    995
    Дечко ми е водолија и е најнестабилниот знак што го познавам.
    Еден ден ќе те дигне во небо, друг ден ќе те спушти на земја...
    Слабо романтичен, чувства тешко искажува, не го бива за романтика.
    Интелигентен е, повлечен во себе, затворен тип... Некогаш мислам се е добро со нас, некогаш се е лошо, како му е денот, така е и тој.