Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како сте го добиле вашето име?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Моето име ми го дала мајка ми, таа сакала вака да се викам и готово. Значи, сум имала 3 потенцијални имиња, едно на едната баба, друго на другата баба, а третото произлегло од денот на кој што сум родена. (на свети Никола). И мајка ми, од трите, го избрала четвртото :D Многу сум и благодарна сега за тоа :D
    А и татко ми е интересен со негоите луди предлози, за да не биде старомодно името нели, предложил да се викам Ненси, демек првите две букви од на баба ми името,а плус името многу модерно :D :D
    Среќа што и мајка ми не била толку луда да го прифати името :D Ќе си носев сега име што ми асоцира на ку*ва :D (со извинение за изразот) :D

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Значи името ме чекало мене да се родам тоа смислено си било :D
    ако биде женско на баба му Ката ќе го крстиме
    и така името сум сиго добила од баба ми и затоа најмногу од сите ме сака
    па не за џабе и го носам името...нема ништо за џабе на овај свет
    брат за брат павлака за пари :D

3. bestrasnost123

bestrasnost123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    28
    кај мене и двете баби ми се викаат исто па без компромиси настанало моето име :^) :) кое патем ми е :puke:

4. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    По празникот на кој сум родена :)

5. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    кумовите им дале список со имиња на моите од кои едно било по пејачката Марјана и тоа без И ....и со тоа И цел живот си имам проблем сегде ме згрешаваат па и презимето ми е така комлицирано така да се случува ни име ни презиме да ми погодат

6. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Моето е добиено по песна која се слушала во тоа праисториско време,на моите многу им се свиѓала и за жал решиле така да ме крстат :rock:

7. hristin4e

hristin4e Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    1.294
    ее моето имее историско станало... ко сум се родила татко ми и чичко ми отишле кај кумовите да прашаат како ке се вика.. (предлози:марија.христина.сања,пандора :envy: ,весна,петра, и не ми текнува кој беа други) На татко му најмногу му се бендисале Христина и Сања...и пошто тогаш работеше на граница Грција отишол таму и ги викнал сите и му рекол да гласаат кое име да ми го дадат..и без двоумење сите му рекле ХРИСТИНА...и почнале да се веселат да слават се роди чупето :lol: .арно ама таму веселбата си траела 3 дена... Баба ми се загржиле и викнале полиција да ги бараат ...а во тоа време овие си отишле дома и му рекле кај е Христина да ја видиме..овие дома појма немаат со збораат и ко му кажале како го избрале името се изнасмеале...Инаку иц си го нејкам името оти скоро сите така се викаат....во класот кај со учам 4 Христини сме... :D :D

8. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    251
    Христинче мене многу ми е убаво твоето име го обожавам посакувам и јас така да се викав.Инаку моето име ми го дал татко ми тој сакал вака да се викам , не е многу често име ми се допаѓа ;)

9. chica.bomb

chica.bomb Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    37
    Сум се родила на празник и ете така :P

10. MaRija.V

MaRija.V Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    По баба ми , ама стварно ми се допаѓа ;)

11. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Мајка ми сакала да се викам Александра но кумот бил цбрсто решен да не ја послуша неа и да се викам како тој што сака.

12. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    18.330
    Анастасија??? Инаку да не бидам офф моето име сум го добила по прабаба ми,ама во македонска верзија и за жал е едно од најчестите имиња ако не и најчесто...

13. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    218
    Кумата ми го дала, моите немале некоја посебна желба ... Моето име и било омилено на кумата и си ветила дека ако некогаш во животот биде кума на девојче ќе го даде тоа име :) си го сакам и и благодарам што е не толку често :)

14. sweetheart10

sweetheart10 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    160
    по баба ми ...Си го маразам името инаку :| :envy:

15. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    По денот на кој сум родена ;)

16. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ехееее..... тоа било многу одамна

па... кога мајка ми ме носела во стомакот, уште тогаш ме крстила, а незнаела дека исто така се викала мајка му на дедо ми, и така да ми текна пред некое време да си го сменам името, а инспирација ми беше Мар од casi Anheles , ама уште си го немам сменето името, сите ме советуваат да не го правам тоа оти името ми било многу убаво, а и едно од најхристијанските имиња е, мислам божјите имиња :inlove:

леле ке се расплачам :sweat: ;(

17. cackicka

cackicka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    11
    kaj mene isto kako sto kazuva i srcekrsacka majkami uste vo stomakot odredila kako ke se vika ako e masko a kako ako e zensko taka da ne gledala ni babi ni dedovci :)))

18. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Па кумот ми ставил 5 имиња на списокот.. Моето било прво... Мајка ми и татко ми имале можност да бираат од тие 5 но мајка ми рекла ако е прво ставено значи тоа било најпосакувано од кумот и така тоа го одбрале :)

19. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Моето име ми го избрала мајка ми, таа имала најдобра пријателка пред јас да се родам. Многу се дружеле во младоста, но другарката загинала во сообраќајна несреќа. Мајка ми била многу тажна и кога се омажила и останала бремена си велела дека сака да има девојче кое ќе се вика Б........ во чест на нејзината пријателка. А исто така го одредила и името на брат ми кој е роден еден ден пред празник 8) .
    Си го сакам моето име.

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  20. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.722
    ќерката од кумата така сакала а и на моите му се допаднало :)