Уште додека мајка ми била бремена во мене и не знаеле од каков пол е бебето, брат ми рекол дека бебето е женско и ќе се вика Тања ! Па кога се родило женско бебе, не сакале моите да одат против желбата на брат ми .
моите имале избрани некои пет имиња и на крај малата кума се вмешала и решила да се викам вака, името не ми е комплекс не ми е ни нешо преееубаво ниту пак нешто ужасно, таман си е
Мајка ми пред да се родам сакала да се викам Климентина .... ама од ко сум се родила не сум и личела за Климентина и татко ми рекол да ме крста по неговата баба а моја прабаба која се викала Нада ама јас сум крстена Надица
Јас моето име сум го добила од мајка Богородица...постои манастир каде иконата на света Богородица кажува имиња...скоро 1 месец сум била без име бидејќи при тежок пораѓај сум седела во болница...а потоа моето име било кажано и пренесено до моите родители...името го слуша жена која е монахиња и го одржува манастирот...си го сакам името...мислам дека е убаво не е премногу старо...не е модерно нешто на средина
Моето на смешен начин.Не како што рекле кумовите ( Михаела ) туку како што му одговарало на татко ми.
haahahahaha jaS trebalo da se vikam jovana ama po zelba na tatkomi se vikam taka kako sto se vikam ) [mod-kirilica:11zsh1ld][/mod-kirilica:11zsh1ld]
Мене сакале прво да ме крстат Дончее една баба што ни е роднина рекла така да се викам за да ја памтиме сите , и јас да се сеќавам на неа ( само незнам како би се сеќавала кога сум била бебе ) . кога разбрала мајка ми , без оглед на се ме крстила како што таа сака а не некои страски имиња
Требало да го добијам името според кумовите односно Катерина, но сум се родила на празник па така сум го добила името, кое е едно од поретките Не ми се допаѓа многу, башка долго е,а и долго презиме имам па затоа нагалено ме викаат
па требало да се викам или по едната баба Илина или по другата баба Стефани, а имало и трета опција, да се викам Дијана и на крај испаднало Дајана
Единија ми дедо се викаше Желјазко, а другија Желјо, крстели ме и на двајцата-Жени. Често ми викаат, дека вредам колку многу жени
По дедо ми.Тој Драган-јас Драгана, и баш си го сакам името ПС кога бев малечка, кога ме прашуваа како се викаш, велев Драгана Мирковиќ
Требало да се викам или Фросина или Деспина и така и мајка ми ме викала веднаш по моето раѓање..ама некоја од сестрите во болница несакајки ја слушнала и и рекла како може да ми вика со такво име кога сум родена на 21 09 и самото име го носам со раѓањето...Абе глупости не си го сакам сегашново име..пола женски свет го носи истово ама тоа е
по таа варијанта што јас ја знам... требало да се викам по бабата на татко ми - Василка.... лично, не ми се допаѓа и многу е добро што не ме крстиле така а сегашното име ми е комбинација од имињата на двајцата дедовци... и си го сакам вери, вери, вери мач