Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како сте го добиле вашето име?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Мене татко ми сакал да се викам „Елза„ по некоја си моја тетка , баба ми сакала да се викам Костадинка :fubar: по нејзината свекрва, кумовите сакале да се викам Милена по дедо ми „Миланчо„ ама оти веќе брат ми била така крстен (6 год е поголем вол од мене) :D па се мислиле мислиле , мајка ми сакала нешто модерно...и така еден ден брат ми си дошол од градинка и почнал да вика јас сакам мојта сестра да се вика Сања! И коа го питале од кај сеа па тоа име, така срамно си кажал девојката му се викала така :)
    Фала богу развиен бил брат ми тоа време одил по љубов па ме крстиле со арно име :D иначе лелел елза, косте, аууу хаха но танк ју :lol:

2. Rozovka-14

Rozovka-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Моето име...хмм..Па незнам баш али по кума ми изгл. оти она се вика Елена јас Елеонора... :)

3. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    Мајка ми и татко ми сакале да се викам Валентина :) но , кумата баш тогаш заминувала во Лондон и мислам блиску до некој празник сум родена и предложила Теодора :) И ајде во нејзина чест пошо заминува :)

4. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Јас сум крстена по Моника Селеш :D Кога ми оравеле крштевка кумот мој бил во Авганистан (архитект)
    и дошле кумата (женаму) и ќерката .И незнаеле шо има да ми стават црковно ми било Јована бидејќи сум родена 2 дена пред Св.Јован , потоа имало предлози за Каролина,Розета ... и моите се јавиле кај тетками во Германија да ја прашаат за идеа и таа рекла дека таму многу модерно било Моника по тенисерката и така ме крстилеее.... АХАХахахах многу дилеми за едно имe па затоа ме крстиле на 4 години :rofl: ахахах но сепак убаво ми е :D

5. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Дотогаш без име си била?? :lol:
    Прашувам пошто на мислам месец дена по моето раѓање им дошле од внетрешни дома дека бебето ќе им биде одземено ако не го заведат!! А за заведување треба име!!

На Moni90 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mila.s

mila.s Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    36
    За мене кумата спремила список од 9 имиња и неможела да издржи мајка ми да ја пуштат од болница па затоа со списокот заминала она таму. И мајка ми и татко ми од тие 9 одбрале 3, Тамара, Викторија и Наташа, и после мајка ми со стапчиња го одбрала моето име :)

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Детето треба да биде пријавено во рок од месец по неговото раѓање. Ова е точно со сигурност мајка ми работи во матично :) :wasntme:

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.221
    Допаѓања:
    157.072
    Ајдеее...не бе,сите женски бебиња дур да ги крстат ги викале Чорка,а машките Кежо,може така си ја викале по дома 4 години! :D

Јас сум доцна крстена во црква...и пак немам крштеница.Името ми е многу модерно иначе,ама не ви го кажувам. :D Мајка ми од што многу ми го сака,ме прекрстила уште првиот ден,па ме вика нагалено!За баба ми цел живот ќе бидам Евангела! :D смајлишосекрсти А татко ми ме вика Сончица,исто така никогаш не ми се обратил по име или па не по целосното,све о свему...џабе ми дале име!!!

До душа...цел нормален свет ме вика ко што треба...па не било џабе бе!

На MarchelineAmaru и moni24 им се допаѓа ова.
  9. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Па сигурно сум имала некое име, видиш тоа не ми текнало да ги прашам моите :rofl: а имам и доказ слики од крстевка така големка едвај ме држи кумата во раце :rofl:

10. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Баба ми го дала и ја мразам за тоа, цел живот ми ствара проблеми.
    Го видела во православното календарче, а што е најтрагично многу ретко го има моево име во календарчето. Уште не можам да се помирам зошто таа година го напишале!!!! |(

11. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Па вака..мама ми е раскажувала дека омилено име и било Ана од мала..сите кукли ги крстела Ана итн.. :) Предлози за името се Андријана,Елеонора,Анастасија од кумата :D а од кумот Македонка :rofl: затоа што сум од македонија и ајде Македонка а тие се од Германија затоа :lol: предлози од мама Ана,Дона и Анета.. :$ а родена сум на 7 Август т.е на празникот св.Ана тој празник го има 3 пати во годината..а и мама рекла детето ке ми се вика Ана и точка тато се согласил и кумовите исто така..и сега така се викам АНА !! Се гордеам на моето име (да не се фалам но тоа е најпозната во светот) :D ;)

12. Miss.Bass

Miss.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    206
    Незнам дали кумовите мои гледале тихи и прле на времето отпишани или бољи живот ,али моето име е инспирација од српската глумица Милена Дравич, да можев да се прекрстам ке си се викам Антонија онака ми е срцкастоо именцееее , америка ако одам ентонија хахахах али и милена се трпи некако хахха :lol: :lol: :lol: :lol:

13. Moni90

Moni90 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2011
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    1

:D :D :D По истата тенисерка сум крстена и јас само што во мојот случај името ми го одбрал татко ми кое и многу си го сакам :P :P

На moni24 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    по иницијатива на мајка ми бидејќи тогаш била мн актуелна една пејачка и мајка ми многу сакала ако има девојче да се вика така 8) ии си го сакам името :D

15. Dayse

Dayse Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    133
    Јас сум крстена по името на баба ми (и сум многу горда на тоа) ама во скратена верзија бидејки моите несакале да ми се крати името, а и плус сум родена во месецот ..........

16. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    месец дена ме викале бебушка (како најнов член на семејството):$... и се двоумеле за имиња. кумовите им дале одврзани раце на моиве и така они ми бирале име.....така што на крај од стотици имиња во финале останале 5 :P и денес сум горд носител на едно од тие 5 :))

17. LostInThePast

LostInThePast Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    56
    По баба ми ... но моево е помодерна верзија од нејзиното бидејќи и нејзе не и се допаѓало нејзиното :)

18. little-devil

little-devil Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Јас сум крстена по баба ми. Инаку мојата постара сестра требало да биде крстена на баба ми, но бидејќи е родена на празник има друго име и затоа јас сум на баба ми.Моето име ми е некако необично и многу ретко и ми звучи чудно кога се претставувам како се викам.Баба ми се вика Петра а јас со модерна верзија Пепита :)

19. AliceVanNacht

AliceVanNacht Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Кумот дал 5 имиња..И татко ми сакал јас да бидам пејачка..И ме крстил по една Македонска пејачка...
    The End xD

20. JenniferLove

JenniferLove Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    71
    Јас сум крстена по баба ми, зашто татко ми така сакал :) Инаку требало да се викам Николина зашто сум родена на празникот св. Никола.