Како сте го добиле вашето име?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by prettygirl, Nov 27, 2009.

1. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Мене татко ми сакал да се викам „Елза„ по некоја си моја тетка , баба ми сакала да се викам Костадинка :fubar: по нејзината свекрва, кумовите сакале да се викам Милена по дедо ми „Миланчо„ ама оти веќе брат ми била така крстен (6 год е поголем вол од мене) :D па се мислиле мислиле , мајка ми сакала нешто модерно...и така еден ден брат ми си дошол од градинка и почнал да вика јас сакам мојта сестра да се вика Сања! И коа го питале од кај сеа па тоа име, така срамно си кажал девојката му се викала така :)
    Фала богу развиен бил брат ми тоа време одил по љубов па ме крстиле со арно име :D иначе лелел елза, косте, аууу хаха но танк ју :lol:

2. Rozovka-14

Rozovka-14 Истакнат член

Моето име...хмм..Па незнам баш али по кума ми изгл. оти она се вика Елена јас Елеонора... :)

3. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Мајка ми и татко ми сакале да се викам Валентина :) но , кумата баш тогаш заминувала во Лондон и мислам блиску до некој празник сум родена и предложила Теодора :) И ајде во нејзина чест пошо заминува :)

4. moni24

moni24 Истакнат член

Јас сум крстена по Моника Селеш :D Кога ми оравеле крштевка кумот мој бил во Авганистан (архитект)
    и дошле кумата (женаму) и ќерката .И незнаеле шо има да ми стават црковно ми било Јована бидејќи сум родена 2 дена пред Св.Јован , потоа имало предлози за Каролина,Розета ... и моите се јавиле кај тетками во Германија да ја прашаат за идеа и таа рекла дека таму многу модерно било Моника по тенисерката и така ме крстилеее.... АХАХахахах многу дилеми за едно имe па затоа ме крстиле на 4 години :rofl: ахахах но сепак убаво ми е :D

5. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Дотогаш без име си била?? :lol:
    Прашувам пошто на мислам месец дена по моето раѓање им дошле од внетрешни дома дека бебето ќе им биде одземено ако не го заведат!! А за заведување треба име!!

Moni90 likes this.
  6. mila.s

mila.s Истакнат член

За мене кумата спремила список од 9 имиња и неможела да издржи мајка ми да ја пуштат од болница па затоа со списокот заминала она таму. И мајка ми и татко ми од тие 9 одбрале 3, Тамара, Викторија и Наташа, и после мајка ми со стапчиња го одбрала моето име :)

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Детето треба да биде пријавено во рок од месец по неговото раѓање. Ова е точно со сигурност мајка ми работи во матично :) :wasntme:

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Ајдеее...не бе,сите женски бебиња дур да ги крстат ги викале Чорка,а машките Кежо,може така си ја викале по дома 4 години! :D

Јас сум доцна крстена во црква...и пак немам крштеница.Името ми е многу модерно иначе,ама не ви го кажувам. :D Мајка ми од што многу ми го сака,ме прекрстила уште првиот ден,па ме вика нагалено!За баба ми цел живот ќе бидам Евангела! :D смајлишосекрсти А татко ми ме вика Сончица,исто така никогаш не ми се обратил по име или па не по целосното,све о свему...џабе ми дале име!!!

До душа...цел нормален свет ме вика ко што треба...па не било џабе бе!

MarchelineAmaru and moni24 like this.
  9. moni24

moni24 Истакнат член

Па сигурно сум имала некое име, видиш тоа не ми текнало да ги прашам моите :rofl: а имам и доказ слики од крстевка така големка едвај ме држи кумата во раце :rofl:

10. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Баба ми го дала и ја мразам за тоа, цел живот ми ствара проблеми.
    Го видела во православното календарче, а што е најтрагично многу ретко го има моево име во календарчето. Уште не можам да се помирам зошто таа година го напишале!!!! |(

11. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Па вака..мама ми е раскажувала дека омилено име и било Ана од мала..сите кукли ги крстела Ана итн.. :) Предлози за името се Андријана,Елеонора,Анастасија од кумата :D а од кумот Македонка :rofl: затоа што сум од македонија и ајде Македонка а тие се од Германија затоа :lol: предлози од мама Ана,Дона и Анета.. :$ а родена сум на 7 Август т.е на празникот св.Ана тој празник го има 3 пати во годината..а и мама рекла детето ке ми се вика Ана и точка тато се согласил и кумовите исто така..и сега така се викам АНА !! Се гордеам на моето име (да не се фалам но тоа е најпозната во светот) :D ;)

12. Miss.Bass

Miss.Bass Популарен член

Незнам дали кумовите мои гледале тихи и прле на времето отпишани или бољи живот ,али моето име е инспирација од српската глумица Милена Дравич, да можев да се прекрстам ке си се викам Антонија онака ми е срцкастоо именцееее , америка ако одам ентонија хахахах али и милена се трпи некако хахха :lol: :lol: :lol: :lol:

13. Moni90

Moni90 Истакнат член

:D :D :D По истата тенисерка сум крстена и јас само што во мојот случај името ми го одбрал татко ми кое и многу си го сакам :P :P

moni24 likes this.
  14. cigarce

cigarce Популарен член

по иницијатива на мајка ми бидејќи тогаш била мн актуелна една пејачка и мајка ми многу сакала ако има девојче да се вика така 8) ии си го сакам името :D

15. Dayse

Dayse Истакнат член

Јас сум крстена по името на баба ми (и сум многу горда на тоа) ама во скратена верзија бидејки моите несакале да ми се крати името, а и плус сум родена во месецот ..........

16. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

месец дена ме викале бебушка (како најнов член на семејството):$... и се двоумеле за имиња. кумовите им дале одврзани раце на моиве и така они ми бирале име.....така што на крај од стотици имиња во финале останале 5 :P и денес сум горд носител на едно од тие 5 :))

17. LostInThePast

LostInThePast Истакнат член

По баба ми ... но моево е помодерна верзија од нејзиното бидејќи и нејзе не и се допаѓало нејзиното :)

18. little-devil

little-devil Истакнат член

Јас сум крстена по баба ми. Инаку мојата постара сестра требало да биде крстена на баба ми, но бидејќи е родена на празник има друго име и затоа јас сум на баба ми.Моето име ми е некако необично и многу ретко и ми звучи чудно кога се претставувам како се викам.Баба ми се вика Петра а јас со модерна верзија Пепита :)

19. AliceVanNacht

AliceVanNacht Истакнат член

Кумот дал 5 имиња..И татко ми сакал јас да бидам пејачка..И ме крстил по една Македонска пејачка...
    The End xD

20. JenniferLove

JenniferLove Истакнат член

Јас сум крстена по баба ми, зашто татко ми така сакал :) Инаку требало да се викам Николина зашто сум родена на празникот св. Никола.