По омилената песна на татко ми во тоа време, а тоа е, та-да-дам: http://www.youtube.com/watch?v=OfJNDXtaxWg
Прво родена сум у фамилијата на мајка ми така да баба ми сакала да се викам како неја кога за ова дознала другата баба се налутила и се скарала ептен со сите сакала и она по неја да ме крстат но никој не ги прифатил нивните барања,кумата и кумот донеле листа со 8 имиња но ниедно не им се свиѓало на моите,мајка ми била 9 месец и отишла на концерт таму и се засвигало името на песната толку многу што па неја сум крстена, кога се вратила дома им казала на сите за името рекла така ке се вика ќерка ми и точка.Ја прашав мајка ми па како моите баби го прифатиа тоа хахах едната прифатила демек слицно е името на нејзинотп а на другата пра пра пра баба се викала како мене.НАЈБИТНО МЕНЕ МН МИ СЕ СВИГА ДА НЕ БИЛА МАЈКА МИ ТОЛКУ РЕШИТЕЛНА ми викаат до ден денес ти тревбаше Велика да се викаш пошто на велигден сум родена хахахха
Крстена сум по баба ми ама за среќа името не е старовремско напротив убаво ми е и ептен сум задоволна што мама одлучила така да ме крсти а воедно се направил и ќејфот на баба!
Кај мене биле ептен поделени со мислењата, се собрале мајка ми, татко ми, баба ми, дедо ми, кумот и кумата. Во игра биле 3 имиња, се поделиле по двајца за секое име, и никој не попуштал Сестра ми имала тогаш две и пол години, и ги напишале сите три имиња на ливчиња, и кое го извлекла сестра ми, тоа ми го дале. Си го сакам името, убвао е. Добри биле и другите две имиња кои биле во игра, така да, кое и да го извлечела сестра ми, немало да погреши
па предлозите за име од кумот некако не му се допаѓале баш на татко ми и си ја презеде иницијативата во свои раце хаха а мајка ми само потврди
Мајка ми кога била бремена со мене ја изгубила баба ми и ден денес плаче по неа. Сакала да се викам Џордана ,модернизирана верзија на Јорданка (баба ми) ,ама се побунила другата страна и запнале да се викам Виолета или Јасмина! Минало време ,мама се породила ,недела -две немале име за мене! Ме викале Штрумфета (во мода биле Штрумфовите во тоа време) додека не се одлучиле за моето ценето име. И пак не сум крстена така како што се согласиле ,запнал попот на една буква и наместо И ја рекол Е. Ете ја приказната за моето име ,кое со тек на време научив да си го сакам (убаво ми е многу ,ама не го чувствувам за свое).
Мајка ми сакала да ни почнуваат имињата на иста буква, па на некого му текнало да го украде името од една тогаш многу позната глумица или пејачка, не се сеќавам што беше...И така јас си испаднав со најреткото име во МК... пу, пу, среќа што не е сељачко, тек тогаш ќе ги убиев моите
Сум имала 5 имиња дадени од кумовите Фросина, Магдалена, Софија, Ивана и Елена!!!!! Мајка ми мн сакала Јанааа....... ама ништо, татко ми пак мноогуу сакал Еленааааа!!!!!!!!!! Елена и крај, готово!!! И така јас по иницијатива на тато сум Елена!!! btw, татино галениче сум =]]