кумот бил заљубен во моето име што видел толку не знам....можеби го потсеќа името на некоја стара љубов хихихихихи
Моите многу го гледале филмот Жикина Династија и мене ме крстиле исто како ќерката од лекторот ( ма*ицу му јаречу ) си го сакам имево
По домашната ни слава, ја славиме 3 генерации и ниедно девојче од фамилија не им текнало да го крстат по славата, па златниот ми мој кум, му текнало и моите одма прифатиле, мн си го сакам името
имало три имиња; Симона, Рената и моево, и им рекле на мајка ми и татко ми да изберат, тие нормално кажале дека сите се убави и дека кумот треба да избере, но кумчево мое (тогаш малечок уште) почнал да вика: де бре кумашине речите (моево име), и се така повторувал, а татко му почнал да го кара да не биде досаден, дека родителиве ми требало да изберат. И коа видела мајка ми дека кумчево мн сака да се викам ......... го „избрала“ ова име. И башка благодарна и’ сум, поубаво е од овие две
Па нема некоја посебна приказна,мајка ми така сакала,а и си го сакам имево. Фала Богу не ме крстиле како што сакал татко ми.
Кога била мала мајка ми , запознала девојче од Русија и многу и се свиѓало името и незнам најверојатно си кажала ееееее и мојата ќерка ке се вика така ... и така излегло Името најубаво е
кумата сакала да се викам Емилија , татко ми сакал да се викам на баба ми Вељанка ( до сеа сигурно ке го имав сменето името ако ме имаја крстено така) ама мајка ми му се протилвела на татко ми и таму во црквата се подскарале малце ама сепак не ме крстиле така туку нешто слично.... си го обожавам имево....
модерна верзија од името на баба ми таа така сакала иако моите сакале како нејзе исто да ме крстат иако во времето кога јас бев помала тоа име сеуште не беше многу употребувано,затоа сега е едно од најмодерните женски имиња, и многу си го сакам, други во предвид знам дека биле Нина и Ана