По дедо ми, кој е веќе 2 децении и нешто ситно, починат. Имаме исто име, и затоа има гроб со мое име моментално (creepy)
LittleDevil сме родени на ист ден браво на најубавиот и јас требало да се виакм марија според празникот но татко ми ми дал име и навистина многу ми се допаѓа името благодарам тато
По мојот дедо (таткото на мама) кој го сакам највеке на свет ! (ама мразам коа ми прават кратенки од моето име ) !!!
Кумовите предложиле неколку имиња (на шаренко писменце се напишани, уште си го чувам ) и моите избрале Бисера да се викам. Најасално е од сите предложени.
Моето е избрано според Мила Јовович. а Инаку овде слушнав многу интрересни "начини" на кои се избирани вашите имиња
епа моево име не го имам добиено по никој ни по дедо ни баба,мама и тато сакале и затоа сум си unique во семејството
Епааа мммм вака Кумовите ми дале избор со 5 имиња и моите дома да одберат,кумата запнала да го пишат Јулија бидејќи тогаш ја читала книгата Ромео и Јулија и го имала гледано филмот,и мајка ми дома кога запнала за Јулија бидејќи било светско име познато бла-бла-бла...до пред едно време и јас си го мразев иметоке се прекрстувам викав ама сега подраснав и сеедно ми е како се викам
Како разумен компромис, мајка ми била за едно име ај нека биде Македонија во споров со името, а татко ми друго - Грција и така сум добила трето име...Убаво што не ми дале некоја географска одредница, пак плукајте по другарот Тито и вадете ги неговите слики и гоблени и таписерии од ѕидовите, ама тоа беа убави времиња...
јас сум на иванден родена и кумот сакал да се викам ивана но татко ми неjкел и по инсистирање на кумата и татко ми се викам емилија
По баба ми која ич не ја сакам,а ни таа мене И така од Елена-јас си се прекрстив во Ели.И официјално сум Ели,мило ми е.Ама ова озбилно,и во извод и лична карта секаде ме пишува така.Кога станав полнолетна им ја кажав желбата на моите,онака промрчеа-ама секогаш се за подршка, па татко ми среди ,со некои пријатели да се поедностави постапката.Ама за нив никако не бев Ели.Ми имаа измислено едно нагалено именце од Елена и ден денес така ме викаат-т.е.сестра ми и мама сега -Еленка или Ненка.Интересно нели
мајка ми го обожавала(а и сеуште се надевам ) моето име и уште во текот на бременоста,кажала дека сака прво детето да и се роди здраво и живо,а потоа дека ке го даде тоа(моето име) доколку сум женско,а доколку се роди машко веднаш ке биде мажката варијанта на моето име хихихихи си го сакам името,поретко ми е-и истражував дека е со германски потекло
На иницијатива на мојата мајка. Кумот сакал Мартина или слично, мајка ми стрикно одлучила да се викам како што се викам, а и во тоа време имало оперска пејачка доста позната кај нас, многу убава, а и името е ретко и убаво. Си го обожавам името и ја обожавам мајка ми !