До последен момент прогнозирале дека мајка ми носи машко. И така мојте спремни со машки имиња.Кога ооп изненадување женско И братучед ми го избрал името
Татко ми бил во автобус и таму се спомнувало моето име па на татко ми многу му се допаднало и така ме крстиле . А иначе сите се сложиле за тоа име
Кумата пишала три имиња,ама моето име било пишано прво и било заокружено,и и рекла на мајка ми демек бирајте едно хахахаххахха ама више било очигледно како ке се викам у секој случај Кумо фала ти зашто моето име е најпознато у светов и сегде го има
По баба ми. Не е скроз исто, варијанта на нејзиното е.. Тоа фалеше да беше истото..ќе се прекрстев сместа. Јас и ова не си го сакам многу, ама ај не е до толку работата да дојде до прекрстување..
По ќерката на кумот, па подобро и што не ја прашале мајка ми како таа сака, сакала некои глупави комерцијални имиња. Вака сепак имам име со значение за македонската историја, не толку често, со грчко потекло. Порано го мразев, сега се повеќе ми се допаѓа, најверојатно поради фактот дека се почесто го сретнувам .
Моите мислеле дека машко ќе се роди, па татко ми сакал по неговиот татко да бидам крстена. Кога оп супрајз, девојче! Не ги запрело, па името ми е женска верзија од тоа на дедо ми
Го носам името на баба ми (на татко ми мајка) и среќа што имаше убаво име а и што е за право, најмногу ме сакаше од сите внуци ради тоа
ако избирале ради кумовите јас ќе сум се викала благица ама за среќа не мајка ми ја спасила ситуацијата
kрстена сум по една улога од филмот Moscow Does Not Believe in Tears. руски филм за времето на комунизмот.. се работи за 3 девојки .. антонина (по која сум крстена),катерина и људмила. Да ме крстеа Људмила ке ги бесев
ме крстиле по баба ми (на татко ми мајка ), оти ако не ке се лутела... и така сега срекно си живеам со нејзиното име
^ Истиот случај кај мене.. Ме крстиле по баба ми, од татко ми мајка ама јас не си живеам среќно со имево, туку сум истрауматизирана од името.. Би сакала да си го сменам ама долга процедура па...
Баба ми имала смотано име и несакала да ме крстат така ...Благодарам бабичко....(Лицка) Па татко ми решил да си ја исполни желбата и ме крстил по хит песна од тоа време......http://www.youtube.com/watch?v=RqSnfJox ... 35A268.....Погодете како се викам