Прво требало да се викам Ева, сите се согласиле, се било ок и добро.. Таму во болницата до мајками имало некоја жена и плачела цел ден нешто, мајками ја прашала зашто и она и одговорила дека кумовите одлучиле ќерката да се вика Маја, зашто е родена во мај, а она сакала ќерката да и се вика Бојана. И така ја замолила мајками и на мајками и се засвиѓало името, па решиле да ме крстат Бојана
Од прадедоми. Половина од девојчињата што се родени последниве 1-2 години се викаат како мене (зборувам за овде кај што живеам јас)
Мајка ми сакала да имам пократко име, за да не ми прават кратенки, и се двоумела меѓу моето име и Ана. На крај го одбрала моето Не сум по никого крстена, само и се допаѓало името
требало да се викам Ангела не да не ми одговара тоа име ,ама таман би било одличеен контраст спрема мојот карактер и мојата личност ,али у задњи моменат се премислиле иии ето ... сасвим другачије ме крстиле
Јас си го обожувам името (не дека си е мое де) Инаку имам странско име (кумовите живеат во Франција) ама не го откривам!
Сестра ми ми го дала Ако не беше идејата на сестра ми ќе ме крстеле со некое старинско име А, сега вака баш си го сакам името
Eпа вака .Имам три сестри. Првата сестра требало да се вика како мене , но попот не дал . Потоа втората пак требало да се вика како мене ,ама дека е странско име попот не дал и веќе кога јас сум се родила татко ми отишол кај друг поп , и тој дозволил.ама тако е најдобро,најубаво име имам .
Сакале прво да ме крстат Верица ака Верка како баба ми али на мајка ми и се кренала косата кога слушнала И одлучиле името да го добијам по таткото на мојот кум
Спојлер Чекај, вака изгледа како Несекојдневно да се викаш! Mоето име ми го дале кумовите,башка и дедо така се вика.