Паа порано имало некоја песна омилена, и во таа песна се спомнувало моето име и мајка ми си рекла “Ако некогаш имам ќерка така ке се вика“ и прво па женско, и на мајка ми желбата исполнета
Sakale da me krstat Vesna,no se plasele dan me vikaat Vesa, [mod-kirilica:eikujfit][/mod-kirilica:eikujfit]
Ноќта пред да се родам,татко ми сонувал дека му се родила ќеркичка и дека ја крстиле ..како јас што се викам сега. И со мајка ми рекле дека ќе проверат, ако е христијанско името, навистина така ќе се викам. И ете, така и биднало. Можеби затоа сум толку приврзана за татко ми..
на татко ми омилени имиња му биле Сара и Емилија( поради некоја песна од т-бојс-емилија ) а на мајка ми Сандра и напишале ливчиња и ги фрлиле во вис и тоа што прво паднало ми е името денесс
крстена сум по на мајка ми сестра и. таа починала на 18 години се викала Катица. и кога сум се родила јас ме крстиле по неа но не Катица туку Катерина
Кога сум се родила, татко ми нашол некоја голема книга со стари имиња, и секое име си имало значење. И на татко ми желбата била да се викам САРА, ама во таа книга пишувало дека тоа бил арапскиот назив за некоја болест Па следно име што им се засвиѓало било ДИЛАРА, ама се предомислиле. И на крај го нашле моево, чудно и единствено па се одлучиле за него.
требало да ме крстат по едниот дедо, другиот се налутил и испаднало кумот да пресече со "неутрално" име Си го сакам името, среќа! btw никад не би дозволила некој друг да им дава имиња на моите деца!!
Мислам дека имам кажано но ај сега поопширно. -По една девојка во овој град која не знае дека го носам нејзиното име. По девојката која ја изгуби мојот кум...во својте најубави години, кај него во стан ги имаше нејзините слики со кратка плава коса.Негова желба.Мајка ми сакала Матеа ..кумовите стари Маја. Но една скршена љубов на мене ги изрежала сеќавањата. Си го сакам името.Има приказна зад него тажна ама има.
Според тетка ми таа гледала некој филм и ми го ставила името на главната глумица Али не ми се допаѓа воопшто ептен си ја сакала таа глумица штом ми го ставила тоа име
по дедо ми стандард мислам иако воопшто не си го сакам името на мајка ми желбата била Изабела ама за жал не се остварила
Прво татко ми сакале да ме крстат Велика дека родена точно на Велигден. Ама сета среќа што тетка ми се збунила бидејќи и таа така се вика и таа е родена на Велигден. Па не ми ставиле име од пред 50 години и ми е смешно. И за да не се погази празникот бидејќи е најголем нели,ме крстиле Христина. Убаво е,си го сакам. П.С-кумовите сакале да се викам Сања.