Најдобриот другар на татко ми добил ќерка пред јас да е родам , па кога кумот го прашал тако ми како сака да се викам тој кажал... Девојчето на другар ми има убаво име сакам и моето да се вика исто а мајка ми се сложила... си го сакам името направиле добар избор
По желба на дедо ми (од татко ми), да било слично со на баба ми (т.е. двете баби исто ми се викаа). Мајка ми сакала поинаку, не сакале да биде по нејзино. Не дека не ми се допаѓа името, ама ме нервира самиот факт да не се испочитува желбата на мајката, туку на свекорот.
jas go dobiv po vujna na tatko mi poso ona mnogu go chuvala koga mil mal i toj mnogu ja sakal i seushte se mnogu bliski
Дека сум родена на св.Никола и кога дошле моите во болница, а мајками веќе породена, докторот им рекол се роди Николина. и така, по празникот и докторот хаха
Јас го носам името на постарата ќерка на кумовите по препорака на кумот.Го сакам и не би го променила.
Името го добив според тоа дека сум со брат ми близначка и морале да бидат слични имињата. Но, имињата биле по желба на мајка ми.
Баба ми се вмешала и така сега го носам името и на двете баби (исто се викаат), само моето е малку по модернизирано.
на бабами името почнува на Е и кумот сакал да ме крсти исто како бабами,но таа не сакала бидејќи има многу старомодно име и првата буква ми е на Е,а името сосема различно
Сестра ми и братучед ми ми го смислиле името, слично е со она на баба ми ама сепак има некоја разлика. Како и да е убаво е и не толку често
Моите се мислеле помеѓу неколку имиња, па не можеле да се одлучат. Ги напишале имињата на ливче и сестра ми влечела
мистерија е Знам дека татко ми ме крстил вака , уште кога дознале дека мама е трудна тато и рекол : ако е женско ќе се вика феминиум ако е машко нека биде твоја желба, и така кога сум се родила веднаш ме запишале со тоа име, а кумот (кој бај д вуеј сакале да го сменат нели да не биде оној што го крстил тато туку да биде некој другар на тато ,ама ради притисок од баба ми попуштиле и го оставиле стариот ) ни незнаел и си отишол човекот после со список имиња после има се лутел некое време што не му кажалее, т.е. не го прашале
Епаа искрено..кога братми дознал дека мајками е бремена целиот се возбудил и кога сум се се родила заедно со кумот мој решиле да се викам како што се викам ..Кумот сакал да се викам Сара..но на крај било како што сакал братми и навистина тоа име му се допаданло и на мајками и на таткоми ..зато си го сакам браттми