Oд Татијана и Кристина се одлучиле за сегашново ептен ми е специфично и многу малку луѓе го имаат.Се гордеам со моето име.Лошата страна е што имам многу трансформации.Инаку сум крстена по баба ми во многу помодерна варијанта
А замисли мајка ти се вика Александра а ти Велика Да не бидам офф-топик мајка ми го избрала разгледувала имиња и тоа и се допаднало
Татко ми сакал Маријана,мајка ми Марија. И кумовите се одлучиле Марија, бидејќи сум родена на ден пред Св. Недела, па нешто ги асоцирало на Марија )) И си го сакам името.
тато бил пијан и рекол или елена или никако а требало да се викам Анѓа или Марија по прабабите и срекна сум шо не е така
Едната баба сакала Теодора, другата Елена. Кумовите сакале Симона или Ивона. Моите се мислеле меѓу Сара и Ана, на крај сум испаднала Сара, затоа што татко ми знаел некоја Ана што го нервирала
Можеби сум напишала,но еве за секој случај ќе повторам.Татко ми сакал да се викам по неговата баба Екатерина,ама на мама не и се свиѓало и на крај на тато му текнало на моето име,кое впрочем е доста ретко и мошне убаво и мама се согласила.
Го прпчитале во весник па им се допаднало. Името ми. е уникатно немам сретнато до сега никој така што се вика иако во регистарот на имиња имаше дури 34 со исто име
Мајка ми како дете одела со родителите во манастир и имало една калуѓерка која им помогнала многу тогаш и го запамтила името на калуѓерката и била решена дека ако има ќерка така ќе ја крсти. И ете ме доби мене како прва ќерка и ми го даде истото име како на калуѓерката ☺️
Моето име е по сон. Дедо ми прв пат ја сонувал неговата мајка некој ден пред да се родам, која никогаш ја немал видено (родителите му починале кога имал само 2месеци). Таа наводно му кажала дека мајка ми ќе роди девојче и моето име е со мали измени од нејзиното.
Mene kumot me krstil po devojkata vo koja bil mnogu vljuben. Inaku trebalo da se vikam Nikolina , bidejki sum rodena na sv. Nikola.