Пo дедo Ќе билo зaнимливo дa ми гo дaделе истoтo кaкo прaдедo ми кoј aкo не ме лaжaт имaл име нa еден грaд
Po sv.Nikola a na kumovite sinot se vika Nikola , delime rodenden i imenden so kumceto i logicno bilo , sum se rodila na 19 dekemvri , a mojte pred toa bile na kukjna slava kaj kumovite , a i doktorot i babicata se vikale Nikola i Nikolina , pa majka mi mi veli : " mi bese strav da te krstam poinaku " . Edno vreme si go mrazev imeto , ama mi pomina
Мене бρат ми ми го дал уште κога му κажале деκа мајκа ми е тρудна ми смислил име и κога му виκале а што аκо е машκо виκал не е женсκо е и погодил
моето име е добиено така што кумот дал две имиња од кој и двете биле по баба ми ама дека моите не се имале со баба ми оставиле иста буква а кумот ми дал име по неговиот син.
Името сум го добила по баба ми, на татко ми мајката која починала кога имал 18 години. Сите велат и дека личам на неа!
Кумовите составиле листа со имиња која била полна со некои страшни прастари одамна заборавени имиња, кои денес звучат ептен смешно зошто никој не ги користи, па мајка ми ја фатило инает, ја фрлила листата, седнала сама си размислила, и ова и звучело најубаво, и фала Богу што не прифатила ниедно друго.
По прабаба ми. На сестра ми јас сум и` го дала името по некоја реклама која многу сум ја сакала како помала. А брат ми е по двајцата дедовци.
Мајка ми сакала да се викам вака. Инаку, мојата пра-баба 9мајка на дедо ми од страна на тато) се викала исто.
Требало Софија да се викам , ама на богородица сум се родила па Марија сум сега инаку по дома Марио ме викат