Кумот предложил 3 имиња и на моите родители им се допаднало едно од тие 3 имиња тоа им го кажале на кумот и тој прифатил.
Го носам името на мојот дедо,а и во тој период било многу популарно име, до душа машката верзија од моето име е сеуште доста популарно.
Мојата кума по потекло е од Шведска.сестра и нејзина живее во Шведска.Во нејзина чест ме крстиле по неа.Во тоа време јас сум била со многу ретко име.Сега секое второ дете е крстено како мене
Po baba mi zatoa sto togas pocina I sakale moite na bukvata D,Delfina ama posle na internet go najdoja imeto Dominika I kumovite ne se mesaa ni za moeto ime ni za na brat mi I sestra mi, a I bas mi e originalno imeto
Мајка ми сакала да се викам Ивана, ама татко ми несакал, кога ме однеле во црква да ме крстат (никој не сакал да ми биде кум/а,па се нафатила тетка ми) татко ми ме изнел од црквата и рекол нема да дадам да се крсти ако не не вика Сузана, виделе не виделе се согласиле. Многу ја сакал Манчич па по неа и името сум го добила Баба ми кога слушнала за името рекла цел живот ќе рони солзи, и вистина ко да ме проколнала..
Мојата кума сакала Ксенија но на моите не им свиѓало тоа. И на еден лист кумовите напишале 7 имиња и мајка ми го одбрала првото.
Меѓусебен договор помеѓу мајка ми и татко ми. За сестра ми татко ми имал желба по баба му,за мене мајка ми одбрала.
По баба ми од татко инаку сакале да се викам Валерија убаво ми е имево, сега си го сакам имаше период кога си го мразев