Како сте го добиле вашето име?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    мајками и кумот влечеле иминја од еден сад кумот извлекол едно име и мајками друго име и така сеа јас имам две иминја :rofl: :rofl: :rofl: и премногу си го сакам зашо у цела македонија само јас имам такво име :rofl: :rofl: :rofl:

2. anickata

anickata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    73
    моето име сум го добила по мајката на мојот дедо :rofl: кратко и јасно ми е и си го сакам :inlove:

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Echo

Echo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2010
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    117
    Кумот предлагал некои глупи имиња, а мајка ми тие што ги сакала биле баш убави. Особено едно од нив, ах колку би сакала да се викав така. Ама татко ми отишол и ме пријавил под името што тој највеќе си го сакал и ете-денес имам име кое тогаш било во мода, ама мене не ме импресионира многу. Онака, просечно е, а не е македонско, од оние изворните.

4. AnneTheStrange

AnneTheStrange Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    Епа вака: името сум го добила поради желбата на моите родители и на мојот кум.Мајка ми сакала кратко име па затоа кратко и јасно : Ане , а кумот имал желба да биде Ане, а не Ана :)
    Иначе моето име значи некој што се моли ( prayer ) .

5. womaninwhite

womaninwhite Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    13
    Името ми е некоја помодерна верзија од името на баба ми. Инаку, кумовите немале баш некоја улога, мајка ми одлучила. :)

6. Ragazzina

Ragazzina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    56
    Кога сум се родила мајка ми сакала да имам некое кратко име за да не се крати. Ама и кумот имал некои предлози: Ема, Дејана, Роберта, Ана, Ангела, Драгана и уште неколку, не се сеќавам кои беа..
    Мајка ми и татко ми се мислеле кое меѓу Ангела и Дејана, зошто тоа на татко ми многу му се свиѓало зашто чичко ми се викал Дејан, и одлучиле Ангела и па некако нагалено ме викаат :|
    Си го сакам името, ама многу повеќе ми се допаѓа Ема отколку моето, ама тоа е.. :)

А како малечка ич не си го сакав името и сакав да се викам Драгана :fubar:

7. AngelGirl

AngelGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    78
    Па кога сум се родила кумо оставил на мојте да одлучат како ке се викам , оти они највеке ке викале по мене .....ама арно имало еден голем спор, бабами запнала да се викам по неа, Лепа :lol: да се подновило нејзиното име ама секако тоа е не било во никој случај прифатливо ... јасно е нели :lol: ..... Па таткоми сакал да ме крстат по некоја негова некогашна љубовница оти мн се грижила за него , ногу била убава и паметна инаку србинка мислам и така со дозвола на мајками секако ме крстиле такако како што се викам :D ...... А бабами некела ни да ме виде одкако не ме крстиле по нејзино , дома војни е имало не е зборила со мојте 3месеци. :D ........ И така инаку сега многу си го сакам мојто име (српско е мислам ) и сум многу срекна што не ме крстиле по бабами оти сега би се прекрстила :lol:

8. badgirl12

badgirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    15
    Јас името сум го добила името според баба ми која починала кога мајка ми имала 16 години :( ... Се викала Лена а според тоа мене ме крстиле Елена :)

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zaspana

Zaspana Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    13
    Јас го добив моето име по светец..се родив ден пред празник и ете ти Ангела (Архангел Михаил ) :)

10. Zaspana

Zaspana Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    13
    Како се викаш??Може да ни кажеш??Мн сум љубопитна бидејќи велиш дека само ти имаш такво име во Македонија.. :)

11. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Јас пола од татко ми МАРјан и пола од мајка ми валенТИНА. МАРТИНА :D . и тоа го забележале дури откако ме крстиле мартина

На hrcace и April87 им се допаѓа ова.
  12. Aries90

Aries90 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Влечеле ждрепка! Мајка ми била заљубена во едно име, татко ми во друго, сосем неповрзани со баби, чисти идеи на кумот :) Испаднала желбата на мајка ми, па татко ми од лутина следните три месеци ме викал само БЕБЕ :D :D :D Додуше и ден денес не ме вика по има :D :D :D само се разбира не ме вика “бебе“ :D

13. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748

Мене татко ми уште некад ме вика бебе или бебушот и интересно ми е порано се нервирав ама сега ми е ок. :D

14. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Моето име мајка ми го одбрала. Татко ми не знаел некои посебни женски имиња а му се допаѓало Наталија. И се мислеле меѓу Наталија, Магдалена и моето име, и сепак моето го избрале. Не си го сакам претерано многу, затоа што е премногу долго, и секогаш ми го кратат и прават разни варијанти од него |( и додека да го напишам со се име и презиме, три дена ми треба, и демек не било многу често ова име, ама во генерација во основно имав уште две девојчиња со исто име. А на мајка ми еден ден пред да ме крстат и текнало на името Софија, ама сепак не ме крстиле така. Инаку на грчки моето име значи Воскресија. :^)

15. Aries90

Aries90 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    па во секој случај помило и поубаво од “ЅВЕРЧЕ“ како што ме вика татко ми :D

16. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Јас моето име сум го добила од нашата куќна слава Свети..??? Епа ај кој ќе погоди како се викам, добива частење од мене ;) Најсериозно...

17. Winter.Girl

Winter.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    177
    Да не е нешо Свети Јован? :)

18. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Кажувај сега каде да се најдеме да те частам?

19. Winter.Girl

Winter.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    177
    хахаха не ми се верува дека погодив :D За частење уживај ако некогаш се сретнеме тогаш.А и онака ова само за забава си го мачев мозочево :D

20. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Браво за тебе!!!! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: