Моите родители им препуштиле на кумовите да се одлучат за името. Синот на мојот кум имал 8 години и тогаш имал некоја симпатија која се викала така и многу сакал и јас да се викам така... и ете ти. Ама многу си го сакам името
Сара, Моника, Марија, Орхидеја, Горица(според бабами бљак) бил списокот само кумовите требело да одлучат за името ... Сум се родила на празник и сега го носам името на еден светец
По дедо ми... моите сакале да го обноват името на дедо ми па одлучиле да се викам така... Кумот дал идеја да се викам на баба ми ... но меѓутоа одлуката била донесена уште пред да се родам
Желба на мајка ми. А татко ми воопшто не се сложувал со неа, сакал сосема друго име. Но, ете сепак мајка ми победила
Мајками ми го дала името. Ја напињале со имиња од бабите, и таа рекла "Јас си го родив, јас ќе си го крстам" . И баш убаво име ми одбрала, фала мамичке.
Па јас сум го добила моето име од некоја актерка што тогаш била популарна . Мајка ми сакала така да се викам.
Брат ми сакал да се викам Моника, но бидејќи сум се родила на Огнена Марија, односно на 30ти Јули, се викам Марија
Па вака требало да бидам машко(а и сестра ми сакала братче) и додека била трудна мама сестра ми цело време викала нашето бебе горанче,а ако нешто случајно бидам девојче афродита(по некое девојче шо било мн убавко).И кога се породила мама сестра ми била дома со баба и дедо и они и рекле е цело време горанче,горанче ама на крај сестриче излезе и сестра ми почнала да плаче и рекла па шо ако нека се вика Розита,а мислела на афродита(поарно шо згрешила ).Отишле сестрами и тато кај кумовите и сестра ми уште од врата рекла кумо ние одлучивме нашето бебе ќе се вика Розита и кумовите мислеле дека мама и тато сакаат така и така ме крстиле ,сестрами до 3 години ме викала горанче .Ретко име имам ама сите ме викаат розе или рози
Bas ti e ubavo imeto Inaku mene kumot mi go dal.Nemalo drugi predlozi,samo Daniela i moite prifatile.Mnogu mi se dopadja i mnogu si go sakam imeto