Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како треба да изгледаат жените за да не бидат етикетирани како лесни?

Дискусија во 'Сингл' започната од si.exs, 30 декември 2011.

1. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Дека не треба да се етикетира врз основа на физички изглед и облека точно, но има разлика помеѓу жена што на суптилен, културен и ненаметлив начин е секси и женствена и жена која на многу евтин начин сака да привлече внимание.
    Знам дека е 21 ви век, времињата се промениле, вредностите се промениле, но за мене пристојноста, скромноста и ненаметливоста секогаш ќе бидат нормални работи, ма колку и да звучам ненормално во модерново време.

На candy.cane, IM.TMKQ, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Не за џабе е речено каде има чад има и оган.

девојче ако сакам лајкови ќе се правам либерална. Ама не ми е до тоа.
    Работам на такво место каде што некоја вака облечена нема сигурно да е вработена - И ТОА Е ФАКТ без разлика дали на форумов вие сакате или не. Реалноста е таа и мене лично ми се допаѓа. А кога ќе најдеш такви ко што ти кажав погоре од било каде во светот, бујрум просветли ме.

На candy.cane, Dust и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  3. The_boy

The_boy Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    412
    Научи нѐ. Или да се научиме од Википедија. Туку што откако ќе научиме што е феминизам?

4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Границата до кај е..Па ваљда до каде можеш да произнесеш здрави аргументи зошто не ти се допаѓа одредена комбинација или стил. Кога истото преминува во исмејување и надавање на нереални етикети, границата е премината.
    Не знам за стар и новокомпониран феминизам, знам за еден и единствен, разумен феминизам, во кој мажот и жената се на исто рамниште, и ако веќе се судат, да се судат еднакво. Не да навалува кантарот накај женскиот пол, за една иста ствар.
    Бранење на дипломска во шорцеви ? За мене лично е непрофесионално и непочитување према институцијата во која присуствуваш. Самиот универзитет има статут во кој е образложен дрес кодот, значи спротивно на истиот, прекршуваш правило. Не си лесна, туку си без осет.
    Првпат слушам. Кој вели ова, кој бил вратен од интервју заради костим ?

На Annath, ivi1987, smooch и 9 други им се допаѓа ова.
  5. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.636
    Допаѓања:
    25.348
    Ок мило ми е што знаеш што е феминизмот, особено повеќе од нас што ни ф од феминизам не знаеме.
    Не сфаќаш самата колку е глупо да кажеш дека е во ред да осудиш способност за работа на некого заради облеката, колку личноста е сексуално активна и слично? Не знам кој сакал да те стави на клада за твоето одење со костум на работа ама ја сигурно не сум. А ти шо очекуваш? Да бидеме толерантни кон нетолерантните? Никаков прогрес не би имало да беше така.

Морам да потенцирам дека сум машко,работев летно време, одев по 30 минути на 35 степени и си носев кратки фармерки од оние до колена шо се, ме боли кур искрено кој мислел колку си ја знам работата, ама дефинитивно не ги доживеав осудувањата што би ги доживеала женско во такви панталонки.

На CameliaMiller, 1209, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Па фино објаснив бе лавстоунд, оти читате само што ви одговара?
    @staycalm девојче, еден ден да те пуштам во моја околина ќе те прождерат за доручек, само тоа ќе ти кажам. Нема потреба мене да ми кажуваш за феминизам и за борба на женскиот род. Ама со минич знаеш кој ќе ме сфатеше сериозно? Ни мајка ми директорка да ми беше немаше никаде да стигнам. Далеку сум од конзерваривна, ама ти просуди и дека осудувам? Хм... Ок...

Таа машко си бил...
    Епа види, зависи што работиш...некаде можеш по кратки панталони, некаде нема ни да те пуштат на работа.

На candy.cane, Dust, Harper и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Интересен факт е што сите што се за миничи на раб место овде се студенти. Не прочитав некоја што знам дека е вработена... :)
    Фала богу што е така.

На candy.cane, Petra777, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  8. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.636
    Допаѓања:
    25.348
    Шо замарате со тоа девојче? Треба во секое мислење да пишувам дека сум машко? Чудно е машко да е феминист и да не ги руга жените за се' можно? Не ми кажувај во твоја околина како ќе си поминам. Живеам во конзервативна средина и знам како е да си со либерални сфаќања. Дегенерик си ако не се согласуваш со нивните ставови од 19ти век за се' и сешто. Одјебете веќе еднаш и истите за кои зборуваш од твојата околина и ти и сфатете дека е 21 век и затуцаните мислења задржете си ги за себе. Поздрав од мене.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Сакал ти или не вака функционира.
    Ако не ти се допаѓа има еден куп работа за таксисти и во тобако. Па носи што сакаш. Реалноста е таа. Остај на форум што се збори.

На Dust, Harper, Prijatelot и 3 други им се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Па слика од женско имаш и си на женски форум, што сакаш да те мислиме?
    Немаме ние затуцани мислења, ти имаш. Оти пак дојдовме до тоа, ако не одиш по кратки панталони на работа затуцан си. :D судење мач?
    Фала што ми посочи дека си машко, сега сфаќам со кој си имам работа.
    Од кај откри дека јас немам либерални сфаќања? Си ми прочитал едно мислење? Или пак дојдовме до тоа дека ми просуди поради облекувањето? Меч со две острици?

На Dust и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  11. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Никој не сугерира миниЧ за работа, нема потреба од извртување и спинување на зборови. На улица носи што сакаш, на работа како е наложено. Секоја посериозна фирма или институција си има дрес код, кој МОРА да се почитува, кој сака нека се буни, кое сака здружение нека се крене на нозе.
    Друго, зашто професионализмот и деловното работење го гледате само преку панталони ?
    Значи и вие не би сфатиле за озбилно една жена која на работа има дојдено во комбинација со сукња?
    Деловната облека подразбира и фини, деловни сукњи за женскиот пол, кои се сосема примерни.
    Ако идете у крајност и мислите на минич до *****, преиспитајте се.

На Annath, ivi1987, smooch и 7 други им се допаѓа ова.
  12. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.636
    Допаѓања:
    25.348
    На сликата не е женско :D На женски форум сум на кој пишува да си избереш пол којшто го дава под сликата на секој член што го овозможил да се гледа. Болдираното ти го кажуваш не јас.

На Nigredo Odor, Cinnamon Bun, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    А кој воошто пиша дека е океј минич на работа?
    Муабетот цело време е дека тој минич не ја прави лесна, а инаку сите тврдиме дека минич не е за на работа заради кодекс.

На smooch, buba4e89, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Значи ти имаш право мене да ми судиш според облекувањето? И да кажеш дека јас сум конзервативна, затуцана и нелиберална заради начинот на кој се облекувам?
    Пак дојдовме до тоа што цело време го зборам.
    Со свои куршуми се пукате.

На Harper, LiliBoz и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  15. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    5.610
    Немам појма на која дискусија алудирате, ама ќе се надоврзам на тоа што го прочитав (не ме тепај ако збориме за истото).

Вкус е да сакаш да одиш во костум или во мини на работа/интервју/каде било.

Ако носиш мини за да добиеш себе-валидација, или да облечеш костум за да изгледаш сериозно во очите на патријахатот, не е вкус, ами симптом на патријахатот. Да, различни ситуации, ама произлегуваат од иста култура и се истите пранги.

На smooch, Cinnamon Bun, Animali и 5 други им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Каде и кој го напишал тоа? Сега и ќе си измислувате?

17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Ама и дека ја прави посебно паметна со тоа што телото си го става пред умот.. Извини ама не ја прави. Првиот доем оддава слика за човекот. На чело на никој не му пишува. Маж ми кога прв пат ме видел мислел дека сум кардиолог.. Минич сигурно не носев. Да носев што ќе мислел? Заборавате во каков свет живеете и скокате да смените нешто што нема да се смени и џабе е. Пред се нема потреба да се смени.
    Овде кажуваш дека е ок така на работа да се оди.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.636
    Допаѓања:
    25.348
    Не ми се верува за какви небулози се расправам и со какви луѓе. Сите шо сакале минич на работа не биле вработени, а уствари сите кажаа дека минич реално е невкусно за на работа пошо големите компании имаат дрес код, ама не може да се изедначува провокативна облека со курвање. И секако се што не е до стапала било минич. Па и сите биле студенти бе, и ми кажува се барале таксисти. Извини ти богу на професионалноста, сигурно си министерка некоја и си стигнала до тоа место само пошо цел живот си била со сако на работа. :inlove: Ние другите обичните смртници ќе мораме да возиме такси, јебига...

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Апсолутно.
    Ама ако некоја институција има дрес код и ти не го почитуваш - врз основа на тој дрес код имаат целосно право да те одбијат за работа.
    Да се потсетиме дека женски костум е и комбинација на сукња - сако, не само панталони.
    И не може ако сите, ама баш сите во институцијата се со костуми ти да отидеш во минич или кратки панталони - оти еби го патријархот. Тогаш може да не те примат и немаш никакво право да се буниш за тоа.

На smooch, Harper, dayla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Добро, до кога ке глумите дека газ и цицка не асоцираат на секс?

А ако сакате да играте на картата дека личноста се облекува затоа што така сака/ така се чувствува/ не и е битна околината, нека повели така за низ дома нека се облекува, кога веќе облеката е небитна јер не праќа никаква порака до околината.

Колку време и да помине, сукњиве подоле нема да пратат иста порака.

[​IMG] [​IMG]

На candy.cane, IM.TMKQ, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.