Како треба да изгледаат жените за да не бидат етикетирани како лесни?

Дискусија во 'Сингл' започната од si.exs, 30 декември 2011.

1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Добро, ај да баталиме работа.
    Ако излезе во минич во дискотека, лесна е или не е? Оти темата ко што гледам не е конкретно дрес код на работа.

2. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Еве кој.
    Значи, ако си во панталона на работа, зрачиш од интелект и iq-то у недоглед ти е, наспроти колешка ти, која е облечена во деловна сукња, здолниште, како сакате кажете го. НЕ МИНИ.
    Јасно е сега кој уствари суди и врз основа на што ?
    Жена суди на друга жена, а се чудиме за маж ?

На candy.cane, Annath, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Каде пишува панталона? Никаде не видов.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    А ако си во минич си попаметна од таа у панталони . Дечки, ај завршете факс и вработете се па ќе прајме муабет. Вака у празно вергламе.

На Dust и DAngel им се допаѓа ова.
  5. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.800
    Допаѓања:
    25.956
    Од сите слики на гугл што можеше да ги избереш за да направиш паралела ти избра слика во сосема океј сукња, проблем би било ваљда отвореноста на кошулаат. Браво :D

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Да бе, гзот у модел како тегет сукњата ич не е истакнат. Ич, абе дури конзервативно изгледа. (fingers)

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  7. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.800
    Допаѓања:
    25.956

На Animali и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Поента на цитирањево?

9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Нема поента. Нема ни познавање на дрес код штом не ја виде разликата помеѓу смарт кежуал и бизнис формал во сликите на @Rebecca_R

На Annath, cresa-jagoda, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Телото на изволте подразбира миниЧ, а спротивно од истото е панталона.
    Македонски не разбираш и не умеш да читаш, а на ептен бииитна функција си.
    Никој не рече такво нешто, спинувај до сабајле. Ти си таа што го внесе дрес кодот во темава, ти си таа што го внесе фамозното мини во дискусијава.
    Ти си таа што судиш за интелигенција апропо тоа дали колешка ти носи панталона или деловна сукња.
    Ти како жена.
    Што останува за маж.

На Yowannty, Annath, ivi1987 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Кежуалот е врв.
    И пред се ич не е битно со колку легнала таа. Сите ќе сакаат да чујат што има да каже.
    Додека да е пајнер облечена одма ќе се чкартира.
    Џабе делат на мажи и на жени. Истото важи за сите.
    Ама на кој да му е јасно.
    Ај ќе пораснат.

На Dust и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    И за мажите има дрес код. Темава е со наслов на женско. Гледам дека нешто не сфаќаш..
    Ти си таа односно една од тие што двоите мажи од жени.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Не може спротивно на истото да е суќња со соодветна должина за работата?

На cresa-jagoda, Rebecca_R и LiliBoz им се допаѓа ова.
  14. The_boy

The_boy Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    412
    Не е.

На buba4e89 и staycalm им се допаѓа ова.
  15. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Не ми е јасно, во светот се зборува за роботи, опасност од роботи, за генетски модифицирани бебиња... а ние овде ќе дискутираме за жената дали е лесна (facepalm)
    Прво да разјасниме: Најстариот занает постоел и ќе постои, и може до врат закопчана да е, а пак тоа да го работи.
    Облеката не е мерило. Не знаеме некој и не можеме да судиме дали е лесен по стилот на облекување. Познавам една професорка за која доколку би ја виделе, 99% од вас ќе речат дека е лесна. Ама професорка е, и не е во таква конотација да се етикетира како лесна. Напротив, жена со огромно знаење. Тоа е нејзиниот стил, некогаш можеби и претерано за мој вкус, ама не ја етикетирам.
    Точно, се согласувам :D Не е целта да се привлече внимание со облеката во институција како што е универзитетот, или на пример работното место (иако погоре како што кажав и до стилот е). Треба да се има одредена граница, и за машки и за женски, ама не пак да се занемари убавиот изглед.
    И да, најчест стереотип е дека девојка со шорц, деколте, штикли и кармин, што оди по улица, е лесна :puke: Навистина мислите така? Не мора да значи дека е таква. Луѓе, секој има слобода да се облекува како што сака и да прави што сака, и тоа е во ред, се додека не си наштетува себе си или на другите.
    Втор на мета е карактерот. Ако девојката е отворена, ако има голем број машки пријатели, или ако прва пријде или флертува, „лесна е“ :puke:
    Ќе споделам нешто... Еднаш одамна, ми се допаѓаше еден тип. И собрав храброст да му пишам. Знаете што се случи? Ме направи не лесна, туку промискуитетна :@ Дебилот, „паметен“ тој, си направи филм дека се нудам за пари :puke: па ме советуваше да не останам трудна :@ Не знам што го наведе да мисли за мене така, веројатно тоа што му пишав прва. А замислете јас имав само 16 години, тој беше некаде 20 можеби. Плитко? И дното го пробушил.
    И пак се вртиме околу една тема, како да се привлече и задржи машкото внимание, со тенденција жената да биде во потчинета положба :puke: Еднакви сме, да. Правични? Не сме воопшто. Зошто феминизам? За да се симулира еманципирана жена? Ај малку нека се преиспита секој. Ако некоја се гледа во овие „стандардиве“ за да не биде етикетирана, нека размисли уште еднаш :fubar: А мажот како треба да изгледа за да не биде етикетиран како лесен? :rofl: За другар прашувам :rofl: Ние жените треба да се бориме да ги разбиеме стереотипите и да ставиме крај на отворање на вакви теми (и на форуми и во реалниот живот), не да се критикуваме една со друга :punch:

На Dentina, Annath, buba4e89 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    @lovestoneddd добро, три пати ми изигнорира муабетот за шорцот и костумот, и онда кога ме нападнаа дека сум конзервативна и затуцана врз однос на облеката сите преќутевте. Значи во една насока е добро да се суди ама во друга не е?
    I rest my case.

На Harper, Rebecca_R и LiliBoz им се допаѓа ова.
  17. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Јас само не сфаќам па каква улога има возраста со темава :?: Не дека Лавстоунд има 13 години па вие како постари сметате дека не сте на исто рамниште за да дискутирате со неа. Крај краева форум е, па годините не треба ниту да ви бидат битни ако имате добри аргументи во ракав :)

На Yowannty, ivi1987, lovestoneddd и 5 други им се допаѓа ова.
  18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.800
    Допаѓања:
    25.956
    Come back* but the point stands :emo:

На buba4e89, SeaMermaid и The_boy им се допаѓа ова.
  19. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Пак ќе кажам, ти внесе дрес код во темава.
    Дискусијата не идеше у тој правец пошто нема што да се дискутира. Како што напишав и претходно, секоја фирма и институција си има свој правилник за облекување и МОРА да се почитува. Ако не ти се допаѓа, излезот е секогаш достапен.
    Темава беше од општ карактер, додека не ја сведовте на едно исто, факинг дрес код.
    Кога во фирмата не би имало правилник, ти во панталона, немаш за право да се осеќаш супериорно во поглед на интелигенција, наспроти колешка ти, која е облечена рецимо во деловно здолниште.
    Немаш ниту еден валиден, разумен аргумент за да го сториш истото, а во 2 3 поста го стори спротивното.

На Yowannty, Annath, ivi1987 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Не дека е ок. Само сака да те напаѓаат без разлика во право или не. Типично за неколку членки. Патем да се разбереме, позицијата што ја имаш ти не може секој да ја има и нормално е да не сфатат. Сепак се помали... Затоа и скокањево без врска.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.