Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како треба да изгледаат жените за да не бидат етикетирани како лесни?

Дискусија во 'Сингл' започната од si.exs, 30 декември 2011.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Секако Енџи, апсолутно имаат право да не те примат - но не и на пример шеф да си дозволи да се однесува недолично кон тебе, зашто заклучил дека си лесна. Не се сомневам воопшто дека не се согласуваш со ова, само додадов за да посочам на што е акцентот во темата.
    А ти Лили, имаш ли некаде друг главен аргумент освен возраста? За деца не смееме да збориме додека не родиме, сега уште и на студентска возраст сме ирелевантни за било што околу работа? Лошо, многу лошо и арогантно.
    Од кај знаеш дека ние студентите не сме работеле нешто досега, или барем присуствувале на по некој сериозен настан, како конференции на пример?
    Јас лично никогаш не сум била во претесен фустан со супер мини, длабоко деколте или било што контроверзно, едноставно не е мој стил - напротив, елеганција обожавам.
    Имам приметено колешки со блузи со гол стомак/грб или со претесно на предавања и испити. Непристојно ми е и неубаво ми е за очи, но како ЛЕСНИ (или друга варијанта - дека си го бараат) никогаш не би ги окарактеризирала. Таму повлекувам линија на критика и осудување на аутфит. Точка.

На Yowannty, candy.cane, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    сакаш мислење за надвор од работа? Не ми се Допаѓа голи цицки ни на улица. Среќна? Вулгарно е непотребно и секој момент кога ќе си речам - нејзина работа во истиот момент треба и таа да си рече-нејзина работа што ме мисли за вулгарна. Да беше тоа така немаше да постои тема како да не изгледа лесна. Ама неее. Ние сакаме и да се... и да не ни влезе.
    Прајте си како ви е убаво но не се чудете што некој не мисли ок околу вашиот избор. Јер сепак. Секој има свое право да мисли што сака.

Не знам што сега деца вмеша, но ко што гледам ти далеку од миничи да носиш. Мошне лицемерно. Ама не е новост. Но ќе прескокнам дискусија јер знам Декс исто мислиш ама не ти иде по кејф да е тоа така.

Последна измена од модератор: 27 февруари 2019
    На Dust и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  3. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Не носам ни јас, па не се сметам за божица.
    Ниту таа што носи ја сметам за лесна.

Немам што да додадам после ова. Сите твои постови сумирани во една реченица.
    Апропо муабетот, си го бара.
    Браво.

@DAngel А ти Енџи, да беше било која друга особа од форумов, а не Лили, ти прва ќе скокнеше на постов.
    Препрочитај и ги речениците сега и стави и лајкче, поготово за болдираново.

Лека ноќ

На ivi1987, smooch, KateKane и 9 други им се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Да, ама дојдовме до обратна ситуација сега, кај што лесна врз однос на облеката никој не смее да те нарече, ама затоа со сигурност смее да те нарече затуцана и антифеминист.
    Затоа ја повлеков дискусијата на оваа страна, затоа што сите настапуваме за одбрана на сексуалноста, а другата крајност е многу често напаѓана од истите тие што тврдат дека облеката не ја прави личноста.
    "Нема да речам дека е лесна, само ќе речам дека нема осет за облекување" е сосема истото само кажано со други зборови. Нема да алудирам на нејзината сексуалност, ама ќе речам дека не се облекла како што треба.
    Исто е ама со други зборови, сѐ е исто.

На LivingGlam, candy.cane, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Someonespecial

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Тоа што мислиш дека мора некој лично да е засегнат и да се пронајде во ептен недолични осуди, за да има нешто против истите, збори доволно за твојата зрелост како личност. ;)

На Yowannty, ivi1987, smooch и 5 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Можеме до утре во круг ама нема потреба апсолутно..
    Како што кажавте ова е форум и како сакам ќе се изразам, но истиве членки нападнаа професор зошто на форум лабаво зборел а не професорски. :rofl: небаре им должи ..
    Погоре некој праша зошто годините се битни. Ќе одговорам на тоа само и толку. На 18 и јас мислев можам да го сменам светот. На 20 видов дека ако не се придружам ќе изгубам. Мој совет ви е легнете со време на брашното. Ништо нема да се смени. Само може битна работа да пропуштите поради долг јазик. Гратис совет е ова. Не мора фала.
    Позз

На Dust, Feminka22 и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    @lovestoneddd абе кога бирав костум Лили прва беше до мене, и ни еднаш не ме осуди. Кога и се појавив со минич пред нејзе исто не ме осуди. А вие под покрив на либералноста си давате за право да ги толкувате работите како што вам ви одговара.
    Ок, сфатив, затуцана сум, и немаш појма колку тоа повеќе повредува од "лесна си", оти лесна ништо не ми значи во животот, ама за женските права настапувам секогаш и во секоја прилика, и сама се гурам низ свет кај што ме туркаат назад секојдневно затоа што сум женско.
    И муабети ми имаат измислувано дека сум канела колеги на секс, и сум поминала низ сито и решето, ама ни еден од тие муабети не ме погодил како тоа "затуцана" затоа што буквално се коси со сѐ зад кое стојам и за кое се залагам.

На candy.cane, Dust, Harper и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Јас прашав и ти благодарам што ме удостои со одговор :)

Верувам дека со годините и јас и сите други помлади членки од тука ќе се менуваме, исто како што и ти се уште ќе се менуваш низ годините. Сигурно е дека нема највисок степен на зрелост кај еден човек, па колку што ние треба да учиме толку и ти треба да учиш. Надоградувањето на себе и учењето не престануваат никогаш во животот, освен ако ти не одлучиш дека не сакаш да направиш нешто повеќе за себе и мислиш дека знаеш се'. Секој своите искуства ги преточува во зборови кои не се вреднуваат според возраста. Да бидеме јасни, ниту ти знаеш низ што минала Лавстоунд низ животот до сега ниту пак таа знае што ти си минала до сега. И токму поради тоа посочив дека возраста не е битна кога се дискутира на форум и колку побргу ова се разбере толку поквалитетни дискусии ќе има :)

На Yowannty, candy.cane, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Someonespecial

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Енџи, ниеден од членовите кои добро те знаеме, не би те карактеризирале како затуцана и конзервативна. Никој на форумов се нема толку од срце објаснувано, залагано и расправано со секакви случаи во име на здрав феминизам и знаеш колку те почитувам за тоа.
    Ама Лили, нејзините ставови и однос во дискусии (посебно кон помлади членови) се сосема друга приказна. И во самава тема коректноста на нејзините мислења е далеку од твоите ко одовде до Плутон. Толку само морам да кажам јавно и транспарентно, оти ми значиш ко членка.

На candy.cane, Feminka22, SeaMermaid и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Не знам кој те кажал затуцана, ама при здрав памет не бил. Сигурно била особа која нема врска од дресинг код и поим за прикладност. Не знам како не гледаш дека тоа нечие 'затуцана си' e исто со изјавите на Лилибоз, од страниците наназад во кои : - не би дала дете во раце на докторка која носи здолниште и чизми до колена, јер се осеќала дека дава во несигурни раце, - ја мислеле за кардиолог, што не би бил случајот да носела мини, - што деколте значело на изволте и ни се сакало ама нејќеме да ни влезе.
    Исти, идентични стереотипи, само од една крајност во друга.

На buba4e89 и SeaMermaid им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Еве бе лавстоунд, тука пред сите вас на темава, сега.
    Ако сте толку феминистки што не застанавте и на тоа во одбрана или побитно ви беше да напаѓате.

На Dust, Rebecca_R и LiliBoz им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Па не и давам мое дете, и?
    Мое право.
    А вие што судите зошто го користам своето право на избор мислите дека сте нешто посупериорни? Не се лажете :rofl:
    Ај чао ама овој пат стварно.

13. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    5.610
    Посебно ако е приватен работодавец, апсолутно. Друг проблем е како ќе докажеш дека е тоа причината за не-примање. И да има легална рамка, може да биде експлоатирана.
    Што не значи дека е океј. Сфаќам и дека не можеш со глава во ѕид. Ама кога ги гледам луѓето околу мене, и постари, нивните погледи и како ги воспитуваат децата, и како ние ќе ги воспитуваме нашите, не мислам дека е само Утопија. Посебно кога станува збор за кодекс на облекување, се помалку има на важност, зашто логично, облеката нема врска со стручност, посебно кога во развиени земји се воспоставени и се употребуваат легални рамки кои функционираат, не да е само млатење празна слама.
    А до кога штом некој има спротивно мислење од вашето, мора да глуми? За другарка прашувам.

Вториот аргумент ти е ама очајно контрадикторен. Ако не ми е битна околината, зашто би ми било битно дека не праќам порака до неа?

И последно, прашај некој од (insert random google search) племето Химба, што порака гледа штом види цицка, па прашај некој од Јужен Судан, каква порака добива со суќните што ги постави.

Нашата култура ги ограничува жените, еден начин е токму преку овие кодекси, од каде излегуваат и етикетите лесна и каква и да е. И пак ќе речам, тажно е, зашто може да се промени, ама не може ако се одбива да се увиди.

На Yowannty, staycalm и Animali им се допаѓа ова.
  14. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Не е право на избор Лили,осуда е ама вие си знаете не се мешам :D

На ane.bella, buba4e89, staycalm и 2 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Па добро де, судам. И?

16. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Није лепо,ноу ноу:shake: Не значи дека ако носи минич не е стручна у работата шо ја работи,може само сака да се луфтира:?::rofl:

На buba4e89, staycalm и Animali им се допаѓа ова.
  17. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Да не застане после некој во твоја одбрана и да каже дека си непристрасна и со жена во панталона и во сукња, кога самата признаваш дека си.
    Не е нешто за гордеење, ама ти си знаеш, голема си и кхм...... вработена.

На ivi1987, buba4e89 и staycalm им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Да не те знаев... :rofl: наравно дека за деколте навиваш ти.
    Јас не одам да ги покривам. Ама не ми се допаѓа. Мора ли да ми се допаѓа? Мора ли да ја читам спешл како јас сум била ваква онаква само зашто она така мисли? Не морам. Моето мислење останува исто.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Очигледно сакаш да сфаќаш ко што ти одговара. Од миниќот На дангел до пајнер има светлосни години женска.
    Ама кој да разбере нели..
    А ја па уште објаснувам.

20. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Нема потреба да ти се допаѓа,не сме сите исти. Само не ми се свиѓа што според нејзиното деколте ти заклучи дека не е стручна,толку. А моето навивање за деколте е друга работа :D

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.