Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како треба да изгледаат жените за да не бидат етикетирани како лесни?

Дискусија во 'Сингл' започната од si.exs, 30 декември 2011.

1. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Ако немам избор ќе идам. И нема да се сомневам дека забот ќе ми биде лошо напраен,исто како и за младата забарка.

На CameliaMiller, buba4e89 и Animali им се допаѓа ова.
  2. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Не не,не ми го извртувајте муабетот сеа. Само кажав како го надминав стравот од забар,што нема везе со темава.Да не идеме оф топик

3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Срц ти кажа дека си глеал да е млада за да го надминеш. Сам се тури у менгеме.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    ти рече дека лепота продаје а јас ти кажувам дека се надевам дека ти си лепота за да бидеш успешен, што извртувам? :)

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Убав е џон. Ама сексуализира и затоа вели дека мојот став е погрешен. Зошто ако е ко јас што сакам сигурно ќе нема што да сексуализира. А далеку од Тоа Дека он се залага против стереотипи :D

6. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Е добро де ништо страшно не е,нели машко сум "дозволено ми е" да ги посматрам жените на тој начин :rofl:
    Зависно од тоа каква работа е,лепотата продава да тоа е факт инаку баби ќе беа модели у Викторија Сикрет.

7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    зборевме за забари ама ај добро:rofl:

8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.372
    Допаѓања:
    126.333
    Сам се намести,бе Џони.
    Сега трпи! :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На LiliBoz и John Snow им се допаѓа ова.
  9. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.780
    Забарки у Викторија Сикрет. :D

На joy1, buba4e89 и John Snow им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Ако си машко и ти е дозволено онда и ти влегуваш во стереотипот. Џабе велиш моето не е во ред.

На Dentina и nextredstyle им се допаѓа ова.
  11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Не треба да изгледаат. „Најселското“ мислење е дека жената ако изгледа некако, било како и кој како гледа, е лесна. Демек со минич е лесна, со шалvари, забулена, не е ?;(

На RosettaStone, CameliaMiller, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Друга беше поентата на муабетот али ај,да го смениме таргетот :D
    Заебанција Лилице,иронично го реков тоа

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Да не те знаев ќе ти поверував :rofl:

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Сте чуле некад за тоа дека облеката не го прави човекот?На крај краева ,,руба краси ама и руба гнаси"
    Не можете да судите некому по облеката.Првин скроз забегавте од темава.Не е темава дали се облакаме или не според дрес-кодот.За тоа се знае што кај се носи.
    Зборуваме за тоа ,,како жените треба да изгледаат за да не бидат етикетирани како лесни".
    Првин не знам зашто темава во 21ви век воопшто постои.Зашто да етикетираме некој по облеката?Убаво ќе ни е некој да не етикетира?
    Еве во школо пример не смееме да носиме отворени маици, маици без ракави, и било што над колена.И машки и женски.Ама надвор кој може да ми каже не носи отворено?
    Еве шетам по улица, кој може да дојде да ми каже ,,еј ова не смееш да го носиш" или како што пиша Херера како во Берлин да ме праша некој ,,за колку го п***ш".Па забите со метла ќе си ги собира.
    Некому може му е удобно во сако, панталони и кошула, некому може му е лабаво и гол да се шета.Секој што прави, што облака и како се однесува не треба да ве засега.Многу сте научени да го копате носот во туѓите лични работи.Пример јас сум склетчика и лето нон-стоп дење-ноќе сум во шорцеви, кроп топови, маици на прерамки и рамбовки.Дали на кафе, дали ќе шетам некаде,Дали мене тоа ме прави лесна?Пример јас така преубаво си се чувствувам, и дома ми е убаво гола или по гаќи да се шетам.Не може некој да дојде и да ми каже ваква си таква си.Ако одам расоблечена пример не ме прави мене тоа лесна, а на крај краева и да е некоја лесна ич гајле да не ви е, си имате свој живот, одете ако сакате со фераџе, одете голи, не ги судете другите.
    Срамота е во 21ви век жени вака меѓу себе да се судат, да се покажуваат со прст и да се натезаваат..место да ги намалите бариерите во светот вие уште толку го расплинувате огнот..
    нека се шетаат после во УАЕ на +50 забулени целите..
    Како се борите за права и слободи, а јадете г***на за нечија облека?Каде е овде слободата на индивидуата да носи што сака?Каде е слободата?Ајде на работа, школо институција океј пристојно треба да бидеме облечени сите, ама не можете да ускратувате нечии права и слободи и да осудувате какви биле или како да се облекуваат за да не се лесни?
    Носете си што сакате, прајте што сакате, и остајте ги другите да си го живеат животот.И да си носат што сакаат.

На LunaGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.784
    Допаѓања:
    169.647
    Една жена, за да не биде етикетирана како лесна, треба да прави низа работи.
    1. Да не ѝ е грижа дали некој ќе ја етикетира како лесна зошто ако некој веќе оди толку далеку да го прај тоа, не е толку важен за нејзиното внимание.
    2. Да не ѝ е грижа како се облекува, сите заслужуваме да носиме облека во која се чувстуваме комотно.
    3. Да не ѝ е грижа дали се шминка или не, изборот е нејзин, зошто треба во своја кожа да се чувстуваме комотно и да се сакаме прво себеси, пред некој друг да не сака.
    4. Да не ѝ е грижа со колку луѓе е интимна, зошто тоа е во нејзината интима, нејзиниот живот и никој друг нема право да одлучува место неа за нејзиното тело.
    Ако некој се обиди да ви кажи поинаку - не заслужва да ви биди во животот.

На RosettaStone, Nausicaa, smooch и 12 други им се допаѓа ова.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589

Але АМАН за аман, па ти од толку да не се грижела, направи лесна женска во мозок:?:

17. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Па има поважни работи во животот за кои треба да се замараш отколку за тоа што некој мисли за тебе и што збори за тебе.
    Градење кариера, воспитување на деца и уживање во животот на пример?

На Annath и theowndemon им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.787
    Ама тоа е скроз друга тема Ангел.
    Скроз.

Непочитување на дрес код можам да направам и со непочитување на други работи, на пример да се појавам со прејака шминка или пак со пирсови на пример. А облеката да ми е 100% по дрес кодот на институцијата.

Затоа викам слепо се фативте за докторки и професорки и ја изгубивте суштината по пат.

На Someonespecial, Nausicaa, smooch и 5 други им се допаѓа ова.
  19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Точно така..но ајде ќе се баталиме себеси, баш ни е гајле како ќе изгледаме, баш не брига за све...абе како така баш ми е гајле кој што мисли за мене????
    и те како ми е гајле, а нарочито ако имам деца...па зарем моите деца да слушаат за мене кој како ке стигне да ме оговара???

Не смее ниедна жена да си дозволи да не се замара како изгледа...се знае што е пристојно облекување и се знае што е облекување за да привлечеш погледи за да го нахраниш егото,

На Herrera, Milan93 и nextredstyle им се допаѓа ова.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    И да шеташ во ролка и панталони цел живот, ќе се најде некој кој ќе те збори.
    Луѓето се такви. Ако сакаш оди на трепки, некој некогаш ќе те збори.
    Ако се замараш што ќе постигнеш со тоа? Ќе им смениш мислење?
    Не живеам за другите. Ќе умрам еден ден, сакам да уживам во овој еден живот а не да се замарам со туѓи мислења, на луѓе кои не ги познавам.

На Tan4ence, Nausicaa, Amellie13 и 6 други им се допаѓа ова.