Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како треба да изгледаат жените за да не бидат етикетирани како лесни?

Дискусија во 'Сингл' започната од si.exs, 30 декември 2011.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.787
    @LiliBoz ти ја сфаќам поентата зошто мене на пример ни еден протест, марш шодае не ми е по ќеиф.

Ама пак ја утнуваш суштината и таму лежи проблемот.
    Не парадираат тие за да кажат со кој се сексаат туку затоа што бараат права кои ти како хетеросексуална ги добиваш. Тие не можат да стапат во брак со саканиот и ете, бараат начин, креваат галама за да го добијат тоа право.

Затоа, иако не сум фасцинирана од ни еден протест, ама без оглед на причината за истиот, разбирам зошто луѓето го прават тоа.

Во однос на мислењата на другите не можам да зборувам за нив и во нивно име, секој си има свој мозок и ум.

Само мислам дека знам зошто така реагираа, веројатно зошто им рече меѓу редови дека се дечишта, но не изнесе аргумент за да го поткрепиш своето мислење.
    Може грешам, не знам, така од страна ми личи.

На staycalm, Nausicaa, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Апсолутно немам ништо против брак кај хомосексуалци. А видиш велат против лгбт сум.
    Не пробувај да разбереш зашто така се однесуваат кон мене. Типична хајка и не е прв пат.
    А не дека е до моето мислење... Туку јас дека пишав :)

3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589

Животот е многу поубав кога знаеш дека луѓето имаат убаво мислење за тебе:)

4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.787
    Не би рекла.
    Без доволно притисок можеби уште немаше да имаме право на глас.
    Ти можеш да мислиш и тоа никој не може да ти забрани, ама може аргументирано да ти каже каде грешиш, понатаму е твое дали ќе подразмислиш или не.

Реалноста е дека светот се менува и се' помалку се врши притисок на жената да биде ваква или онаква (жена, мајка, кралица ли беше?) и да може да биде баш каква сака без тоа да и' го отежнува животот.

Полека ама сигурно.

На Someonespecial, Lella, RosettaStone и 7 други им се допаѓа ова.
  5. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Да,ама ако мислењето е на тие кои ти значат,семејство и најблиски.
    Ама ако мислењето е на некој кој ми го оценува карактерот преку мојата гардероба и ми суди врз основ на истата ...thank you, next.

На Annath и joy1 им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Токму така. Понатаму лично мое.

7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Се она што нашите очи го гледаат, е првата оценка и проценка што доаѓа во мозокот..колку и да сакаме да се правиме слободноумни итд...гадеробата е голем показател за една особа...моќ, вкус, карактер и ум.

Па ти сега како сакаш.

8. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Како па да не бил животот поубав ако имале луѓето убаво мислење за тебе. Животот е поубав ако си здрав ти и тие што ги сакаш, имаш покрив над глава и луѓе со кои можеш да уживаш во животот. И не можеш да знаеш што мислат луѓето за тебе зошто ако не си запознаена луѓето прават лице и во секој случај како и да се облечеш и како и да изгледаш ако сакаат ќе најдат нешто и ќе зборуваат за тебе. Ако тебе ти е битно што другите мислат и така си ја наоѓаш среќата тогаш жал ми е за тебе, секогаш ќе бидеш тажна и разочарана.

На GirlRose, KateKane, Tan4ence и 10 други им се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Суштината се изгуби уште на почеток, не по пат, затоа што секое "ама дрес код е" една страна го смени во "ама лесна е".
    Оти ти вика не смееш да кажеш дека некоја не почитува дрес код, ама смееш со другарка да и се изнасмееш зад грб оти не се облекла како што ти сметаш вкусно. Јас повлеков дискусија за тоа, како се цени дали е вкусно или не и излезе дека осудувам, дека сум затуцана, дека сум конзервативна и што ли уште не. А се што ми беше цел да докажам е дека колку и што не смееш да кажеш дека некоја е лесна врз основа на физичкиот изглед, исто така не смееш да кажеш дека е сељанка, дека е конзервативна, или дека е смешна и има 0 осет за мода. Затоа што сето тоа е осудување. И тоа што не распознаваш лесни девојки не ти дава за право да застанеш во ќоше со другарка и да и се потсмеваш на некоја затоа што нејзиниот стил на облекување е далеку од тоа што ти го сметаш за ок. Затоа што на крајот облекувањето е многу многу субјективна работа.

10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Ајде, и лгбт успеа да се вмеша во темава. |(
    Модератор ?

На Lella, Tan4ence, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  11. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    не сум душо моја ниту тажна и ниту разочарана....внимавав на мојата гардероба, на моите обврски ..знам каде треба да се разголам а каде треба да се покријам

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Да? Еве јас ќе облечам минич со мрежа хулахопки и штикла од 20цм.
    Имам 30 години и имам две фирми КОИ САМА ГИ ИМАМ ОТВОРЕНО И РАЗВИЕНО.И сопруг кој ме обожава.
    Како е сега облеката моја показател на мојот ум и моќ или карактер?
    Вкусот мој за мода слободно може да не ти се свиѓа и можеш да го кажеш тоа. Ама да кажеш дека сум лесна и глупава... мало морген:)

На honey.11, Dadusicka, Tan4ence и 10 други им се допаѓа ова.
  13. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    И сега ептен среќен живот имаш благодарение на твојата гардероба?!

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Па ако ти можеш да извртиш што сакаш зошто да не се спомне како ви успеало и тоа да го извртите....
    Ако смета даст дека е за бришење нека брише. Јас не патам од тоа.

15. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    ние не збориме тука за тоа каде треба како да се облакаш. го читаш ли насловот на темава? се збори тука за ЕТИКЕТИРАЊЕ врз основа на гардероба.

16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Прашањето е-што му ја мислиш ти што некој ќе помисли? Свесна си каде живееш? Свесна си дека ќе речат? Пак се облакаш така?
    Онда зашто допира до тебе?

17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.372
    Допаѓања:
    126.333
    Да,онаму каде што мора да се носи пристојна облека,тоа мора да се почитува.
    Но,облеката не треба да е показател за карактерот на жената.

На LunaGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.423
    Не знам како стилот на облекување и осетот за мода се поврзува со моралот и интимниот живот на една личност.
    Некој спомна дека исто е во превод да речеме дека нема вкус и дека е лесна. Тотално апсурдно. Лоша комбинација може да биде и скроз од-до закопчана. Па тогаш, лесна ли е? Не, не е. Како што не е ниту оној што се облекол поразлично. Може да биде подеднакво стилски и поотворена и позатворена комбинација, исто и обратното.
    А кој одредува што е невкус? Ние самите и нема генерална дефиниција. Што се пркоси со мојата дефиниција и смисла за вкус, ми е не толку вкусно. Ама се пркоси со смислата за вкус, не со смислата за морал :D Две различни нешта.

@baba Rada "Ако сите те сакаат, значи правиш нешто погрешно" :D Човек треба да прави онака како што се чувствува и да се облекува исто така. Како што е слобода да се облечеме во ролка, слобода е и да се облечеме во мини сукња :) Секој во различна облека се чувствува посамоуверено, јас кога ставам беж кармин се чувствувам моќно, некој со црвен кармин. Јас во лелеави фустани се чувствувам моќно, некој во тесно.
    Важно е да го правиме за нас, тоа да биде наш личен стил и желба, не наметнување и најважно е дека голема глупост е дека облеката или како што е имањето или немањето тетоважи го детерминира карактерот и моралот на човекот :)

Еве зошто не треба да судиме според облеката на никој :D

На Lella, CameliaMiller, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Не извртев јас ништо. Како што те сфатија сите, така те сфатив и јас. Да сум едина, тогаш речи ми.
    Застани барем позади своите изјави од тип на:
    - дете не давам во раце на докторка која носи сукња и чизми.
    - маж ти деколте не ти видол пред бракот затоа и те мислел за кардиолог, што не би бил случајот да си носела мини.
    - голотија имало по улици, сакаме да се е****, а нејќеме да ни влезе.

Ова се твои зборови, не мои.

На Lella, Yowannty, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Лили јас не се облакам така пошто не е мој стил, а не дека се плашам од плитки мозоци што ќе кажат. Сакав само да и објаснам на Рада дека не може да оцени преку гардероба за некој дали е моќен и паметен.
    Не допира до мене мислење верувај, поготово од луѓе кои ниту ги познавам ниту ми се битни. Етикетирање врз основ на облека не е во ред и крај.

На RosettaStone, Nausicaa, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.