Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како треба да изгледаат жените за да не бидат етикетирани како лесни?

Дискусија во 'Сингл' започната од si.exs, 30 декември 2011.

1. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Па нели мене ми рече дека ти смета да те гледаат и да зборуваат за тебе и пристојно се облекуваш и пазиш на се тоа само за да не имаат лошо мислење за тебе пошто животот ти е многу поубав кога убаво мислат другите? Обично подолго време поминува кога некој вади друг контрадикторен став од првичниот, ти ептен набрзина ме збуни...

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Проблем е што воопшто постои концепт на 'лесна'.

Вие разглабате за симптомот, не за болеста.

Секоја можете да ја наречете лесна.. Субјективно е.
    Зошто воопшто има такво гледање кон жените?
    Оти за мажите не постои терминот 'лесен'?

Темава е сексистичка по дифолт.
    А сексизмот треба да се санира, а не да се дебатира.

модератори?

На Lella, Bender Rodriguez, candy.cane и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.102
    Ќе помислам дека е или педер или жиголо(би му дошло тоа како лесен маж)?
    Едно не ми е јасно? Сите имате покрај вас маж(некој дечко некој сопруг), убеден сум дека поголемиот број се во спротивност од вашата перцепција за маж посебно како милувате да го кажете балкански маж, и не ми е јасно зошто мислите дека останатите барем во поголемиот број се спротивни од вашите?
    Не дека не постојат мажи кои во секоја жена гледаат прилика како да е.ат нешто нарочито кога се помлади во тиејџерските денови кога се им е играчка. Имав јас еден цимер кој Скопје беше дојден ете баш за тие работи , тој и приоѓаше на женска се запознава и ја прашува имаш дечко? Ако му речеше дека има овој упорен , А имаш е.ач?(тоа ќе му дојде како денешното fuck friend). Aма типот беше еден и еднинствен со таков карактер и сваќање.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.624
    Затоа што секојдневните случувања укажуваат на тоа, затоа што која девојка и да прашаш ќе ти наброи 10 пати повеќе негативни искуства и доживеани непријатности од страна на машкиот пол, отколку позитивни.
    Грешиш. Повеќе ги има. Никој не е еден и единствен во нешто.

На Nausicaa, CameliaMiller и WildMk им се допаѓа ова.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Еј, жити се, си помислил некогаш за некое машко дека е жиголо?

За педер нема што да разламагам, уште еден доказ колку насочени се навредите. Сите убаво знаеме што значи педер. Значи дојдовме до заклучок дека машко само ако во твоја глава "го феминизираш" може да е нешто као лесно. Значи маж не може да е лесен, само оние што легнуваат со мажи може да се.
    Ааааа... И она размислувањето дека женските не сакале да се ебат... Ваљда не си ебел, затоа така викаш.

На Lella, staycalm, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Изгледа ако ти пише на ФБ "маче ајде да се запознаеме многу си ми sexy" и ако те иссвирка на улица не се брои.
    Јас викам да почнеме и ние да свиркаме машки по улица.

На candy.cane, Nausicaa, ane.bella и 5 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Right on (y)

И додека го правиме тоа, да си го дрпаме меѓуножјето.
    За целосен ефект.

На candy.cane, ane.bella, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Па не, еднаш неделно најмалку јас сум иссвиркана на улица, и тоа од 40+ годишни мажи што одат на работа, и по тоа што институции има во околината на крај ќе излезе дека сите се на ајме мени функции.
    90% од нив се сигурно фамилијарни луѓе што дома имаат жена, пола од нив барем една ќерка.

На candy.cane, Nausicaa, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  9. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.435
    Допаѓања:
    60.590
    Лесна ќе си ако прва пристапиш на машко. Да не се заборави тоа.

На Nausicaa, ane.bella, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Или, уште пострашно, замисли да уживаш во секс.
    Сексот ти е должност, не уживање :!:

На Nausicaa, ane.bella, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    На сите ни се случува.. Сите до една.

Одвратно.. посебно на времето. Кога јас имав 20, а свиркачот 50+.. и недолични коментари, од кои црева ти се превртуваат.
    А истиот тој, да помисли дека ќерка му има дечко, и има секс со него... прв инстинкт му е да земе пушка и да го упука!

На candy.cane, Nausicaa, ane.bella и 6 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.503
    Допаѓања:
    114.972
    Дали некоја ќе биде етикетирана како лесна ( што и да значи тоа) зависи од тоа како се поставуваа таа личност. Нема врска од облекување туку од однесување. Се знае како се однесуваат тој тип на жени. Едноставно оди по улица и дава сигнали со телото дека сака да и се пуштаат, сака да заведува све живо во пантолони. Тоа е до говорот на телото.

13. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.102
    И еве сме пак до тоа фамозно има, и тоа скоро секој,а ама за среќа нели ти не спаѓаш во таа бројка? Кај тебе си е се супер,така?
    Сега доаѓам до заклучок дека или лажете повеќето дека имате супер врски, бракови, дека ви се супер мажите или пак дека примерите кога 2-3 од 100 за вас значи повеќето. Друго објаснување нема

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Кој 'тип' на жени?
    Сите сме исти.

Валиден ќе биди терминов, кога ќе важи исто за двата пола!

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Пристојна облечена жена може исто да биде гледана од машка страна како сексуален објект, едноставно просто кажано, машките се така скроени....но кога мене ми е мирна совеста дека сум си примерна и не сум се облекла намерно за да привлекувам погледи, баш ме брига како ќе ме доживуваат, оти знам дека нема ништо вулгарно на мене.

Абе ме мрзи да пишувам, кога ќе се фатите нешто како слеп за стап.
    насловот на темата е како да не бидеш лесна женска...треба машките да се изјаснат која е всушност лесна..

Ете коначно ајде јас ќе дадам одговор што на пример за мене значи лесна девојка(што не мора да е точно нели) и према тоа, ако не сака да делува таке нели, нека избегнува;

- претерано кратки здолништа, претесни панталони, танга која се познава, длабоко деколте, нападна шминка, да не флертува со мажи кои не ги познава, да не легнува со машки на прво гледање, да не прифаќа пијалок од непознати во кафичи...незнам што друго...кој сака нека дополни што би представувало епитет за лесна женска!

И најважното да го напоменам, сите ние жени сакаме да не гледаат како сексуални објекти ама не како лесни женски ...

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Има!
    Треба да бараш, и многу да бараш... и одбираш .. за да најдеш маж кој те гледа на исто рамниште со него.

Не!
    Не се 'така скроени'!
    Ова е најбезобразното оправдување за безобразлукот на одредени мажи!

Не се 'така скроени'!
    Се учи однесувањето!
    Од дома, од школо, од друштво, од улица

-------------------

Гола да сум, не сум 'лесна'.
    Исто како што маж, ако е гол, не го рачунате за лесен, туку само.. гол!

Кажувајте ги работите со вистинското име!

На Lella, Dentina, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  17. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.624
    Што е супер кај мене ?
    Да почнам да набројувам во какви све непријатни ситуации сум била ставена од страна на дивљаците од спротивниот пол, до утре сабајле ќе треба да пишувам. Затоа што никој не ги научил дека нивните зборови или дела се погрешни, sexual harasment се смета за нешто нормално, треба да ти импонува што си посакувана, а негово е да си проба.
    А за тоа што си се запнал, дека нашите добри биле, другите не чинеле. Па не би биле ваљда со лик по каков што плукаме и презираме од дно на душа.
    А да. И немаш појма колку е тешко да се најде еден таков нормален. Ептен тешко.

На Lella, Nausicaa и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Кој не спаѓа во таа бројка? Кај рече дека не спаѓа?
    Т.е. чекај, објектификација според тебе се брои само ако ти е од дечко? Едиствен маж на чие однесување смееш да се жалиш е дечко? Остали што сакаат нека си прават? Оти баш така го направи...

На Nausicaa, CameliaMiller, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.503
    Допаѓања:
    114.972
    Бидејки овде е темата за женски пол јас коментирам жени, а богами има и мажи такви. Не велам не. И не не сме сите жени исти. Јас на пример не сум тип што сакам да привлекувам внимание на себе на улица и такво ми е држњето. Има бре жени едноставно такви се, одот им е заводнички. И тоа е тоа. Е сега што има мажи покварени и неизживеани па свират како простаци, тоа е веќе друга тема. На жена можеш ако знаеш да и дадеш до знаење дека е привлечна на многу посуптилен и поелегантен начин.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Во светов не постојат две исти особи а камо ли па ние сите жени да бидеме исти..ете на пример јас и ти сме сушта разлика,,,,јас никогаш не би легнала со жена и не сакам тројки, четворки..итд..не не ставај во ист кош.
    Сите луѓе се различни....и овде на оваа тема дајте разграничете што сфаќате под поимот лесна женска.
    Дали ти Вајлдке си лесна или тешка женска??:P

На Shalitra му/ѝ се допаѓа ова.