1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како треба да изгледаат жените за да не бидат етикетирани како лесни?

Дискусија во 'Сингл' започната од si.exs, 30 декември 2011.

1. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.620
    Допаѓања:
    180.633
    Шо треба да ми значи, ако та особа е фер со мене и лојална на мене? Еве, сериознооооооооо ми треба помош да сфатам. Значи зборам за особа шо има "минато", ама со мене е максимално фер и верна. Кој е делот шо треба да ми смета и зошто?

Да се едитирам. И натаму темава е за "лесни" жени и како да препознајме (облека, шминка итн). Шо збора ова за нас ко општество? Шо е лесна жена? И како мене лично ме засега некоја ако е сексуално битие?

На LiquidLuna, Annath, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.077
    Допаѓања:
    16.934
    Одвратни се.. Не знам како не го глеаш тоа.

Замисли спиел со 100 жени, зар ова не е ред флег?

Не знам како ваков тип може да e верен, лојален и фер. Контрадикторно е баш.

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    29.883
    Да се замараше општествово повеќе со тоа дали некој е педофил, убиец или силувач, отколку шо се замара со тоа дали некоја е лесна или некој е педер, ќе цветавме досега :inlove:

На Gosh, Амаја, LiquidLuna и 6 други им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.620
    Допаѓања:
    180.633
    Избори околу секс знат да се црвено знаме. Гледаш дали пример прај импулсивни избори или не. То е едно од нив, дали ги дели жените во ригидни категории ко шо спомнав во иницијалното мислење. Дали има изневерено во то минато кое го има. За мене то е поголем индикатор за то каков е чоек, него колку пати секс имал (башка дали е со иста личност или не) пред мене. Ако изневерил - за мене е црвено знаме, чак имал една врска зад себе. Ако не изневерил, не прај брзи одлуки, импулсивни и не дели светот на добри жени и жени курви (Мадона-курва) - јас и натаму не гледам црвено знаме.

Зато пак ќе речам, ако некој со мене е фер и коректен, не ме изневерува ама има "минато", како то ме засега? "Одвратно е" не е аргумент туку субјективно чувство. Шо е океј да го имаш за себе и да одбериш поинаку за себе.

Ама на крај на ден пак останва прашањето: шо е лесна жена? Шо е со страната која учествува во тие "лесни" активности? Пошто велиме дека ги држиме мажите и жените на ист пиедестал ама фактите велат дека маж можи да се фали со секс и е воспеван за то, додека жените се осудени дури и да не зборат за своите искуства. И најважното, ако јас се облечам секси и за некој то е повод да напрај одреден чекор кон мене (вклучува ова и сексуално малтретирање/ силување) - зошто пак би ме суделе мене оти се облеков ко шо се облеков за себе, него тој кој извршил непосакуван чин врз мене? Од "ама та е лесна жена" потекнува "сама си го барала". Во сржта на се шо збораме на темава се наоѓа тешка мизогинија, и колку да велиме дека ова осуда опфаќа и мажи - фактите шо можиме да ги набљудуваме го велат спротивното. Велат дека многу поќе простваме на мажи, а многу поќе судиме на жени за се шо инволвира секс и сексуалност.

Се се сведва на она шо @Angie1432 го дополна:

На Alek90, Annath, Adidas888 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    20.923
    Допаѓања:
    133.301
    Дали е лесна или не жената не ја карактеризира облеката туку нејзиниот став. Имаш жени закопчани до грло а одма скокаат а имаш жена со деколте и минич која има таква енергија да не дозволува секој да и се приближи.

На Gosh, Melissa_39, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.077
    Допаѓања:
    16.934
    Таман работа.. Ни на крај памет тоа не ми паѓа да го мислам.

Баш и реплицирав мислам на членот Лимонко, дека маж, прав маж со вистински вредности, со здрав разум, кој не ни би ни помислил, не па да се осуди да биде наводно испровоциран од некоја жена, за жал стануваат се поретки.

Тука се слагаме секако, дека како и да изгледа, што и да носи, не смее тоа да биде повод за некој да има психопатски побуди во себе.

Кажав неколку страници наназад јас како ја доживувам таа лесна жена.

А и да е лесна, маж не смее никако да си дозволи нешто одвратно да покуша да прави.

Не за осуда, него за кастрирање и бесење се, мислам не треба ни да збориме.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.464
    Допаѓања:
    20.137
    Пааааа,

Една жена да не биде етикетирана како лесна жена треба да биде-маж :D

Значи, не да биде tomboy (или по нашки- мушкобањаста :D:D:D), туку баш машко, со онакво меѓу нозе.

Не ми е целта на постов да терам феминистички муабет, едноставно- женско си? Во секој момент може некој те окарактеризира дека си фуфа.
    Носи тренерки? Ааааа намерно облекува широко, сака да сокрие дека се е*ава наоколу.
    Носи потесно? Ааааааа, гарант се е*бава наоколу.

Мислам, секако не можеш да победиш па затоа најпаметно секоја да си се облекува како што сака :)
    И вака и така ќе ја зборат дека се е*ава наоколу :)

На LiquidLuna, Bozica1980, Billy Idol и 8 други им се допаѓа ова.
  8. makakosi

makakosi Активен член

Се зачлени на:
    1 мај 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    39
    Како треба да изгледаат жените за да не бидат етикетирани како лесни?

Пристојно.

9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    29.883
    Баш.
    Дури и да не е провокативно, да е дамски со стил, капут, чизма, добар парфем.... опаааа оваа некој ја спонзорира чим така се облекува... :rofl:

Едини начин да не бидете етикетирани како лесни, е да изгледате како бабушкава од сликата. :D
    IMG_7318.jpeg

Дури и бабушка да бидете, пак нема да им чинете на мажите, пошо сте 100 кила, згужвани и мирисате на запршка. :D

Затоа жени, облекувајте се како сакате оти на луѓето секако неможете да им ја погодете.

На Bozica1980, FlirtBerry, EvAngelos и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    10.687
    Ако си згодна женска, а он не може да те има, тој за тебе ќе збори дека си лесна. А и ружните женски ќе зборат слично, од завист.

11. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    671
    Допаѓања:
    2.592
    Само ли згодните се сметаат за секси? Еве јас сум од половината надоле плус сајз, немам рамен стомак, имам колкови, не ли треба да се сметам дека сум секси само затоа што сум плус сајз?

Нема ружни жени и мажи. Има само различни вкусови.
    Твоите очи и моите не гледаат исто.
    Затоа не е пристојно да се коментира зборот ружни. :)

На Melissa_39 и englezot им се допаѓа ова.
  12. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.077
    Допаѓања:
    16.934
    I don't think so :shake:

Според сликата во модни си дааааааалеку од плус сајз. И баш згодничка.

И да беше плус сајз, нит значи дека не е згодно, секси или атрактивно, воопшто не.
    За облино ако станува збор нели, за дебелина тоа не важи, и не е исто. Дебелина не нормализираме.

Убаво рече, сите очи не гледаат исто, а некои очи се тотално делулу, не се ни свесни кутрите, ниту имаат вкус за да го забележат убавото.

Не знам шо се пронајде па ти..

А зборот ружни посебно у овој контекст е баш ружен.

На FlirtBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  13. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    671
    Допаѓања:
    2.592
    Јас никогаш во животот не сум задоволна од својот изглед. Дали дека од мала па се до 3та година гимназија сум била плус сајз и сум носела 48ца број и некако имам комплекс некој дека сум нон стоп дебела и секогаш се ставам на диета. Инаку фала ти на комплиментот :l:

Тука да во право си, потполно те разбирам. Искрено не сакам да ме разберете погрешно, но според мене, екстремно дебелите луѓе се сметаат за не културни луѓе, тргам настрана луѓе кои се дебели од некоја болест.

Јас сум против таквите коментари, нема ружни луѓе.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.620
    Допаѓања:
    180.633
    Шо има врска дебелината со културата? :D
    Има многу причини шо можи да се кажат против дебелина, ама „култура“ го слушам прв пат. Ме фати неспремна. :D

На Gosh, LiquidLuna, FlirtBerry и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    2.573
    Лесна жена народно измислен поим за на некој да му се покаже со прст..
    Кој сака без разлика на полот слободно нека си има секс авантури со кој и со колку и да сака , колку тоа го оправдувам јас е друга приказна, ама тие што ќе ги користиш за таа авантура барај ги на соодветно место.. Не да етикираш некој врз основа на изглед за да си задоволиш она што сакаш..

Ова со облеката е само изговор, за да рече "е не сум јас крив". Ако е до облеката и изгледот со што ги привлекуваат кози, кучиња, деца, баби, дедовци.. ? Не е до облеката и до жртвата до насилникот е. А бира да биде само некој послаб од него, да не може да се брани, ништо повеќе..

16. Creation

Creation Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2025
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    262
    Може во стриптиз да работи па да не е лесна,како кје биде етикетирана бог да чува тоа и светец/тица да си кје те збори некој или ајде етикетира пример нема совршен човек...

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.077
    Допаѓања:
    16.934
    Совршено те разбирам, пошо дебела бев, исто 48 конфекциски број :tmi:
    Па и сеа сум моментално според некои, може за некои свиња сум, а реално не сум, али знаеш луѓето какви створења се, за изглед поготово на женско еден тон забелешки ќе најдат, зашо нивното огледало е скршено ;(
    По правило тој шо најмалку треба да коментира, тој коментира, сум го приметила ова.

Нема шо да немаш самодоверба ти, стварно си у супер форма. Одржувај си се вака (hollest)

Ја би сакала да поднамалам, али не за луѓето, ја сум си прифатена од него и ваква, ете со вишок некое кило, туку лично за себе, за други небитно ми е.

За самодовербата... Тебе ти зборам, а ја неам :( :rofl:
    Само па сеа интересно ми е, коа бев доста послаба е вака ко тебе све мани си наоѓав, сеа и да најдам мана, одма и нешто убаво и секси си наоѓам кај себе, па така самодовербата не се руши толку лесно, се враќа :inlove:
    Моментално мислам дека се засакав ваква со облини :inlove: На одредени места само да ги немаше ама тоа е :rofl:

И да, доколку некој те сака, скроз ќе те прифати, и ќе си му убава секаква :sun:

Малце забегавме од темава ама ајт.

Нека се преместат мислењата доколку може.

18. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    471
    Според мое искуство, со тие луѓе што етикетираат по изглед воопшто не вреди да се губи време да се разговара ниту да се даваат 5 пари за нивното мислење.

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  19. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.620
    Допаѓања:
    180.633
    Фала за одговорите на прашањата. Ама искрено, беа поќе реторички како алатка да доловам поентата на то како се гледа женската сексуалност, и зошто иди до такво гледање, кај е коренот. И дека како општество имаме тенденција да простуваме и попуштаме за исти работи на мажи, за разлика од жени. Поентата ми останва дека во сржта на се шо збораме, на сите прашања и дискусијата - лежи дебел слој мизогинија.

Делот со барање некој на соодветно место за секс авантура - кое е то место? Јас би рекла кој и да запознајш му кажваш намерите, а не дека има специјално место. Искрено најмалку битно за дискусијава, само сум љубопитна.

Епа ти не мислиш така (супер!) ама undertone на "лесна" жена е ко шо установивме - "достапна" жена. И од таму, жена која си "бара" одредени активности. Јер ако не си бараше, немаше да изгледа вака. Како и да личи вака. Овие работи не се само тесно поврзани, туку испреплетени. Ако јас седнам сега и плукам по "лесни" жени, директно (иако можда не и свесно) учествувам во то дека тие жени се достапни, и ако се достапни нема да речат не. Значи тие сакат секс и нивното "не" е "hard to get", и нивното "не" е само предлог и види ја како личи, значи си го бара. И еве не знам за другите, јас одбивам да учествувам во таква реторика.

Башка шо @Nausicaa ептен концизно, со една реченица кажа шо е сржта на темава:
    Цел круг на она на кое ми реплицираш.

На Mr.Limonko и Nausicaa им се допаѓа ова.
  20. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    10.687
    Не зборев за секси јас. Ама да, за жал постои општа перцепција за згодни, просечни, ружни, и жени и мажи. Дебелината (или мршавоста) има удел, но не е пресуден фактор. Нешто е генетика, нешто е начин на тоа како го одгледуваме нашето тело.

Кај ви е тоа модни? Дај да ја видам, па да кажам и јас од машка перспектива ;)